Forum » Programska oprema » Preklet M$ Word xp
Preklet M$ Word xp
[MYTiX] ::
Razn notepada so z M$ sami problemi. Doma sm v Wordu napisal projektno nalogo za informatiko. Vse pošlihtano, sam jst nimm barvnega tiskalnika in sm sou h sestrični. Dam CD u pogon zaženem datoteko. Grem natisni in kaj mi vrže vn. Brez vseh slikic. Pol grem pod predogled tiskanja , kjer mi pokaže sam polovico slik(te mi tudi natisne). Kaj je narobe. Kako rešt?
[MYTiX] ::
Pogruntal sm da mi pokaže in tiska sam tiste slike, ki so v vrstici z besedilom. Ima kdo kakšen predlog za popravt to stvar.
Han ::
Osveži polja (fields) pred tiskanjem. Lahko npr. nastaviš, da Word to stori avtomatsko: Tools - Options - Print - Update fields.
dr.J ::
Sprintaj v eno postscript datoteko in potem tisto prenašaj naokoli. Še bolje bo pdf format (do tega lahko prideš na free način, torej ne rabiš Acrobata).
dr.J ::
Rabiš ghostscript in ghostview, kjer lahko postscript datoteko exportaš v pdf.
Za izdelavo postscript datoteke imej inštaliran en postscript printer (četudi ga v bistvu nimaš) in ga izberi pri tiskanju iz Worda v datoteko. Nato pa po ghostscriptu...
Druga možnost je pa OpenOffice, ki ti neposredno izvozi v pdf.
Dobro je imeti nameščene zadnje Service Packe na vseh uporabljanih mašinah, tudi za Word/Office in ne samo za Windows.
Sam uporabljam LaTeX in Linux. Napisani teksti so vedno taki, kot morajo biti, čeprav ni vse clik'n paste.
Za izdelavo postscript datoteke imej inštaliran en postscript printer (četudi ga v bistvu nimaš) in ga izberi pri tiskanju iz Worda v datoteko. Nato pa po ghostscriptu...
Druga možnost je pa OpenOffice, ki ti neposredno izvozi v pdf.
Dobro je imeti nameščene zadnje Service Packe na vseh uporabljanih mašinah, tudi za Word/Office in ne samo za Windows.
Sam uporabljam LaTeX in Linux. Napisani teksti so vedno taki, kot morajo biti, čeprav ni vse clik'n paste.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dr.J ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Office 12 bo podpiral PDFOddelek: Novice / Pisarniški paketi | 5926 (4245) | amigo_no1 |
» | HTML v PdfOddelek: Programska oprema | 1871 (1766) | Fukomuko |
» | .doc v .pdfOddelek: Programska oprema | 2799 (2554) | 2tiLen |
» | Program za urejanje PDF datotek!Oddelek: Programska oprema | 8880 (8756) | jetam |
» | Word->.pdfOddelek: Programska oprema | 1887 (1772) | maro |