» »

Kako odpraviti stiskanje z zobmi

Kako odpraviti stiskanje z zobmi

harmony ::

Zadnje case sem opazil, da imam skoraj vedno stisnjene zobe, neglede na situacijo. Posebej ponoci ko se zbudim, cutim kako stiskam z zobmi.

A obstaja kaksno "zdravilo", da si recem da neham to delati. Ko se sicer spomnim na to, pac sprostim misice, samo potem spet cez nekaj casa avtomatsko zacnem stiskati z zobmi.

Kaj je sploh izvor tega?

Blinder ::

Pejdi h zobozdravniku pa mu povej. Pa upaj, da ima kaj volje do dela. Stiskanje zob vodi v njihovo obrabo (ne pravim jaz tega ampak so to besede zobozdravnika). Voljen zobozdravnik ti bo nabasal neko maso v usta, da bo dobil obliko tvojih zob in potem ti bodo po meri naročili neko zadevo ki bo preprečila, da pridejo zgornji in spodnji zobje v stik (fanj zadeva, nič nadležna).

Alternativa je da se nehaš drogirat.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

matijadmin ::

Izvori škrtanja z zobmi, zategovanja čeljusti in stiskanja zobovja so lahko različni. Od vnosa eksogenih kemičnih agensov (prepovedanih drog kot je ekstazi, tudi dovoljenih stimulansov kot sta kava, efedrin ali kaj tretjega). Lahko gre za preprosto pomanjkanje mineralov in elektrolitov (magnezij je zelo učinkovit pri tem) ali pa prekomerno delovanje ščitnice (ob tem je pogosta tresavica rok, znojenje, razbijanje srca ...). Lahko gre tudi za kakšno vnetje v bližini (obzobnega tkiva ali zoba). Notranji nemir ali napetost kot posledici stresa sta tudi zelo pogosta vzroka. Sam se moraš vprašati, morda tudi poiskati pomoč pri zdravniku, če boš tako presodil. Sam bi poskrbel za dobro hidracijo telesa (pil zadosti tekočine), užival zadosti mineralov in elektrolitov (zlasti magnezija), se izogibal kavi in poživilom ter se malo povprašal o vzročnih zvezah napetosti s stresom, v kolikor je v zadnjem času precej prisoten. Če še ne bi bilo bolje ali bi imel tremor rok, pospešeno bitje srca, bi šel do zdravnika, da preveri delovanje ščitnice. Tudi sicer obisk ne bi škodil. Ne pričakuj pa magične table. Mišični relaksanti in pomirjevala kot tudi alkohol lahko pomagajo, vendar so najslabša možna izbira.

turk1990 ::

Tudi prepovedano substance so lahko razlog za to...:D

N0t0ri0us ::

Sem imel podobne težave.. Opazil sem da sem par tednov prej zamenjal zobno pasto in od takrat sem imel takšne težave.. Po ustih me je vse bolelo sploh zjutraj in stalno sem stiskal zobe...

Firma zobne paste je bila colg... No ni bila dolgo saj sem jo vrgel v smeti. Skupaj s pasto so pa odšle tudi moje težave s stiskanjem zob.

weird...

Sedaj uporabljam druge zobne paste in nimam več nobenih težav..

kr1ženska ::

Op, mela podobne težave s tem, da tega nisem vedela dokler me ni zobozdravnik opozoril, da mi nima več smisla menjat plomb, ker tko vse s stiskanjem zob zdrgnem dol.

Po naročilu sem pri zobozdravniku dala tole delat. Okol 100e, pride. Na začetku sem redno uporablala, sedaj sem se pa že malo navadila da ne stiskam več tolk zob. Baje pa, da so večina krat razlogi za to psihične narave, čudne sanje, živčnost ipd. in to veliko krat delamo nevede tudi čez dan. Če se kdaj zalotiš da to počneš čez dan, se ustavi.

lp
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
Elbert Hubbard

Zgodovina sprememb…

Matija82 ::

Anekdote pravijo, da zna magnezij pomagat (v obliki citrata, ker ima boljšo biorazpoložljivost od oksida). Probaj dve tableti za en mesec in če ne bo spremembe pa do zdravnika.

http://www.lekarnar.com/izdelki/magnezi...

Če nisi za tablet (so res neki XXL) pa Donat, pol litra na dan. Je pa to dražje.

matijadmin ::

Tableta ali prašek ali pijača, vse je isto. Pri magneziju bi svetoval, da se izogibate sočasnega uživanja kalcija in hrane, ki je bogata s kalcijem (saj ta zmanjša absorpcijo).

Še vedno mislim, da gre prvenstveno za nevrotičnost ali težave s ščitnico (te dlje časa nisi bil pri zdravniku ne bo kompliciral glede laboratorijskih preiskav, še zlasti, če imaš tresavico rok oz. druge simptome).

Nervoza oz. nevrotičnost pa terjata svojevrsten pristop in veliko truda. Brez odpravljanja vzrokov lahko že tek (ali drugi vzdržljivostni športi) veliko pripomore na dolgi rok (čisto kot simptomatski pristop).

Tiste gumice zobarjev so fine za ponoči, ko nimamo kontrole nad lastnim telesom in preprečujejo škode. Pri odpravljanju škrtanja z zobmi pa nikakor ne pomagajo.

`DoC ::

Hej,

imam sam isti problem. Ampak samo ponoči k spim. Preprosto ga rešujem z ščitnikom za zobe, ki ga nabavim v Sport2000 trgovini (stane točno 5€). Na vsaka dva meseca ga zamenjam. Je poceni in učinkovita zadeva.

Lp
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čiščenje zob (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11214979 (2455) Robocop1
»

Zobobol po plombiranju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
517461 (5972) mahoni
»

Zobna ščetka za težave z dlesnimi

Oddelek: Loža
325575 (4718) zee
»

Nega zob (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21661171 (33571) Andro457
»

Žvečilni gumi za čiščenje zob? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6011820 (7716) Ganon

Več podobnih tem