» »

CiFi router

CiFi router

Rok Woot ::

Torej kupujem CiFi router za majhno podjetje.

Rabim torej:
-load balancing
-modem za brezžično telefonsko omrežje (da lahko vstaviš SIM kartico)
-10 RJ-45 za fizično mrežo (ni nujno, lajhko dodam switch)
-brezžično omrežje (ni nujno lahko dodatm tudi kot modul, npr Cisco Aironet)

Najraje bi da je vse skupaj v eni škatli, razen brezžičnega omrežja, katerega bi raje dodal kot modul, ampak tudi če je že notri je ok. Najraje bi kupil od proizvajalca CISCO. Dal bi okoli 300-800€.

Kje in kaj kupiti, hvala.

SeMiNeSanja ::

Definiraj 'majhno podjetje'....

Imaša 'mala podjetja', kjer trije uporabniki ustavrijo več prometa, kot srednje veliko podjetje s 50 uporabniki, tako da je lahko zelo relativno, kaj neko 'malo podjetje' dejansko potrebuje.

Kot kaže, predvem ciljaš na neko rešitev za povezovanje, ne pa za zaščito omrežja podjetja. Ali bo to podjetje imelo še požarno pregrado izza tega 'routerja'?

Od VGRAJENIH modemov za 3/4G omrežje odsvetujem, ker ti omejujejo vsakršno fleksibilnost. Ker naj bi zadeva delovala tudi kot switch, bo verjetno postavljena v neko 'komunikacijsko omarico' - seveda kovinsko, kjer bo sprejem 3/4G signala bistveno slabši, kot izven nje.
Najbolj optimalno je vzeti 3/4G bridge, ga postaviti tam, kjer je v hiši najbolj optimalni sprejem in tega s pomočjo UTP povezati na 'router'.

Kaj razumeš pod 'load ballancing'? Se bo dejansko sočasno uporabljajo zemeljsko in mobilno povezavo, ali naj bi slednja služila zgolj za backup, ko prva odpove?

10 portov na routerju se sliši veliko, vendar če je to samo vgrajen switch (po možnosti še celo brez podpore VLAN-ov), je bolje, da uporabiš ločen switch. V poslovnem okolju se uporablja dodatne porte na routerjih za vzpostavljanje dodatnih ločenih omrežij in nadziranja, kaj bomo med njimi prepuščali. Če router te opcije (poleg bridge-a) ne ponuja, ne moreš govoriti o napravi, ki je primerna za resnejša poslovna okolja.

Zaradi česa preferiraš Cisco? Ker obvladaš Cisco CLI? Če tega obvladaš in veš za kaj se gre, se boš v nekaj urah naučil uporabljati karkoli drugega.

Skratka, vprašaj se najprej, ali želiš zgolj vzpostaviti komunikacijo, ali bi rad istočasno tudi vzpostavil optimalno zaščito za to omrežje. Tu se namreč razdeli tvoje raziskovanje na dve veji rešitev, ki imajo sicer dosti skupnega, a se hkrati tudi v marsičem razlikujeta: usmerjevalnike in požarne pregrade.

Rok Woot ::

Preferiram CISCO ker imam dobre izkušnje z njim, če predlagaš kaj drugega daj in povej zakaj. Router nebo. Ja rad bi tudi zaščito, pa saj ima že vsak router firewall, ne analizarajo pa vsi prometa sploh enako dobro. Kaj predlagaš?

Zakaj se ti sliši 10 portov veliko? Je nenavadno da ima router vgrajen switch z več kot desetimi porti, vendar nebi rekel, da je to čudno.

npr kaj je čudnega na njem?
http://www.markit.eu/si/sl/enterprise-b...

Mobilni signal je dober in ni potrebe, da bi bil router v omari. 3/4G bridge imaš kak link od nečesa spodobnega?

Povezanih bo okoli 20 računalnikov v dveh sobah, 1 router + 1 oziroma 2 switcha. Pod load balancing razumem oboje omenjeno plus da balansira tudi prenose znotraj mreže. Npr če več uporabnikov pošljke 10gb file, da človek še vedno dobi majhen mail skozi...

Prosim za kake odovore in ne samo naštevanja problemov, ki jih imam, kljub temu, da je ta pogled konstruktiven in sem tudi zanj hvaležen.

Si mislil mogoče kaj tekga kot sonicwall? ali da bi imel nek dedicated PC za firewall? Kar se varnosti tiče..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rok Woot ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router? (strani: 1 2 3 4123 124 125 126 )

Oddelek: Kaj kupiti
62981187365 (821) Zvezdica27
»

Strokovnjaki za "obnovitev" omrežja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19325494 (18819) Jst
»

Zamenjava za Cisco 1600 router

Oddelek: Omrežja in internet
335572 (4839) deadbeef
»

Ruter z 4x1Gbps LAN porti in VPN podporo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
867535 (6291) levaky
»

Kateri router za podjetje 20 ljudi (od tega 10 IT - intenzivni uporabniki)? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10721398 (18375) NeMeTko

Več podobnih tem