Forum » Kaj kupiti » Nov monitor?
Nov monitor?
SloBiscuit ::
Živjo,
razmišljam, če je sploh že čas za nakup novega monitorja. Trenutno imam en monitor, ki je star že ene 4 leta (AOC e2240Vwa).
Razmišljam pa da bi si kupil ASUS VN289Q.
Večja razlika je samo tip matrike pa velikost zaslona. Zdej nekje sem bral, da ni najbolje imeti 28" 1080p monitor, če sediš dosti blizu, saj naj bi že videl skoraj posamezne pixle. Kok je to kej res?
Uporablu bi ga pa za igranje iger pa gledanje filmov. Pač domača uporaba...
Pa za tiste, ki imate večje monitorje od 21". Koliko se res pozna, ko imaš večji monitor? je velika razlika?
Hvala,
razmišljam, če je sploh že čas za nakup novega monitorja. Trenutno imam en monitor, ki je star že ene 4 leta (AOC e2240Vwa).
Razmišljam pa da bi si kupil ASUS VN289Q.
Večja razlika je samo tip matrike pa velikost zaslona. Zdej nekje sem bral, da ni najbolje imeti 28" 1080p monitor, če sediš dosti blizu, saj naj bi že videl skoraj posamezne pixle. Kok je to kej res?
Pa za tiste, ki imate večje monitorje od 21". Koliko se res pozna, ko imaš večji monitor? je velika razlika?
Hvala,
neznanec555
- spremenil: SloBiscuit ()
Yacked2 ::
Jaz imam tegale: http://www.dell.com/ed/business/p/dell-... pa sem super zadovoljen. Ga rabim, ker mi drugače zmanjka delovne površine.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Invictus ::
SloBiscuit je izjavil:
Hvala,
23" Full HD je praktično minimum. Vse ostalo manjše, in z manjšo ločljivostjo je brez zveze ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Buggy ::
za to kar si napisal je 1080p 27" cisto super stvar...tisti ki pa ob tem vidijo posamezne piksle pa verjetno tudi zvoka preko navadnih kablov ne morajo poslusat...verjetno ce ni zlata zica je sam sum notri :)
Za gaming in filme ter splosno domaco uporabo supr stvar...je pa res da imajo vsake oci svojega malarja...Jaz svojega 27" 1080P 1ms ne zamenjam za nic...no mogoce za 1080p 27" 120Hz
urli ::
Resolucija 1920x1080 na 28" monitorju se mi zdi smešno nizka. Jaz jo imam na 22" in se mi zdi, da je tu idealna. Na 24" mi je bila že nekoliko premajhna, si niti ne predstavljam, kako mora biti na 28". Mogoče za igrice igrat je res bolje, da imaš velik zaslon, za delo pa je vsekakor boljša kombinacija večih monitorjev. Jaz imam 2x22" torej skupaj 3940x1080 in se mi zdi to super kombinacija, sploh za delo.
Recimo applovi 27" monitorji imajo resolucijo 2560 x 1440 kar je verjetno precej dobro. Da imaš pa na 28" samo 1920x1080 je pa po moje neumnost. Ni zastonj cena tistega 28" monitorja v tvojem linku skorajda nižja od kakšnega 24" z enako resolucijo... Če uporabljaš računalnik za delo, raje kupi 22" 1920x1080 pa boš cenovno tam tam...
Recimo applovi 27" monitorji imajo resolucijo 2560 x 1440 kar je verjetno precej dobro. Da imaš pa na 28" samo 1920x1080 je pa po moje neumnost. Ni zastonj cena tistega 28" monitorja v tvojem linku skorajda nižja od kakšnega 24" z enako resolucijo... Če uporabljaš računalnik za delo, raje kupi 22" 1920x1080 pa boš cenovno tam tam...
DarwiN ::
Povprečen Joe ne potrebuje dveh monitorjev, tako kot tudi nekih ekstremnih resolucij ne... Za 27-28" je sicer 'optimalna resolucija' QHD 1440p, vendar je cena 2x višja kot pri 1080p, zato bo tut HD več kot ok.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | monitor 27" (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 35765 (20118) | Argica |
» | 27inch monitor (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Kaj kupiti | 203827 (103785) | Crni_Dejan |
» | 27" ekranOddelek: Strojna oprema | 3963 (3338) | Sale_One0 |
» | Slika na monitorju slabša kot na zaslonu telefona z majhno resolucijoOddelek: Loža | 4482 (4061) | Bananovec |
» | LG 26" monitorOddelek: Kaj kupiti | 4689 (3465) | LordWorm |