» »

Apache .htaccess routing nastavitve

Apache .htaccess routing nastavitve

roko granata ::

Rad bi spisal enostavno MVC aplikacijo. Uporabljam MAMP (local server solution) in php. Pod MAMP web root directory ( "htdocs" ) imam več map, ki predstavljajo moje projekte: "htdocs/projekt1", "htdocs/projekt2" in "htdocs/projektMVC", torej "localhost:8888/projektMVC".

Projekt "projektMVC" je nadalje razdeljen na mapi "projektMVC/public" ter "projektMVC/app". Kako bi skonfiguriral .htaccess v mapi "/projektMVC", da bi routal url "/projektMVC/" na "/projektMVC/public/(index.php)"?

DISK1
  Applications
    MAMP
      htdocs
        projekt1
        projekt2
        projektMVC
          .htaccess <- ??
          app
            .htaccess (Options -Indexes)
            controller
            core
            ...
          public
            index.php
            ...

Igral sem se nekaj v smislu:

Options -Multiviews
RewriteEngine On
RewriteBase /projektMVC/public
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^(.+)$ index.php?url=$1 [QSA,L]

Bottomline, ker še nisem naštudiral regexov in APACHE dokumentacije (TODO), sem nekaj prepisoval iz google in stack overflow vprašanj/odgovorov, a za sedaj bi rad le usposobil route.

pegasus ::

Na dolgi rok se izogni rešitvam, ki uporabljajo rewrite rule in .htaccess, ti bo svet hvaležen in sebi boš prihranil kak siv las.

Torej je bolje narediti index.php v mapi /projektMVC/ in v headerju preusemrti na /projektMVC/public/index.php? So še kakšne rešiteve in katera je najbolj efektivna?

Po kvantiteti in kvaliteti odgovor sklepam, da vas večina nikoli ni zares hard code-ala the zadev :)

"Zakaj pa bi, če so za to frameworki?" je sicer precej legit argument, vendar se mi osebno zdi precej pomembno, da veš kaj bližnjica naredi, da jo lahko potem brezsramno v nedogled uporabjaš.

Najljubši PHP framework?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

JS frameworks: knockoutJS, angularJS, react, ...

Oddelek: Programiranje
417248 (4093) kuall
»

Izdelovanje kompleksne spletne strani

Oddelek: Programiranje
81602 (814) smacker
»

Django meet, uporabniška izkušnja in varnost v telefoniji

Oddelek: Novice / Kiberpipa
224926 (4080) hendriks
»

ASP.NET MVC - HttpException