» »

RAČUNALNIK (tiskalnik)

RAČUNALNIK (tiskalnik)

mkosirnik ::

Pozdravljeni!
Jaz pa imam težavo z računalnikom (tiskalnikom) in sicer ko želim da bi neko datoteko natisnil mi jo računalnik ne želi dati v tisk.
če bi mi lahko kdo pomagal bi bil zelo vesel!

hojnikb ::

Kristalna krogla mi pravi, da boš moral bit malo manj skop z informacijami.
#brezpodpisa

nevem kaj naj ti še povem razen tega da je prej normalno delalo zdej pa mi noče dati datoteke v tisk :)

Duhec ::

Poglej v buffer kaj se tiska. (tista ikonca tiskalnika v desnem kotu spodaj).
Lahko je tam kaka napaka in sistem čaka na tvoj poseg, zato se vsi dokumenti, ki si jih dal tiskat, nalagajo v vrsto in čakajo, da sprostiš ali rešiš s prvim dokumentom v čakalni vrsti.
Preveri, da NI kljukice pri "Uporabi tiskalnik brez povezave".
Daj, razgovori se vsaj kakšen imaš: tiskalnik (usb, lpt, lan...), operacijski sistem, ...
Natisni testno stran na samem tiskalniku, da vidiš kaj te heca ali sam tiskalnik ali računalnik s povezavo.
Bodi kreativen, no. :)
http://blackbird.si/

Imam tiskalnik Lexmark 3600-4600 Series računalnik ima procesor itel(R) core™2 duo cpu 2.66 Ghz, 3RAM, 32bitni operacijski sistem.
V čakalni vrsti ni nobene datoteke, tiskalnik je povezan, ko želim natisniti preizkusno stran mi da opozorilo na katerem piše (Tiskanje preizkusne strani ni uspelo ali si za pomoč želite ogledati svetovalca za tiskanje) in potem jaz pritisnem DA potem mi pa začne z odpravljanjem težav ampak nikoli ni najdena nobena težava.

XP, Vista ali WIn7 ?
Je tiskalnik kdaj že tiskal ali ga na novo inštaliraš?
Kdaj so se pojavile težave ? Po kakšni posodobitvi ?
Je priklopljen na USB 2.0 port ?
Je mogoče usb kabel
Da ne vlečem iz tebe....
Najprej naredi "Print test page" na samem tiskalniku, da vidiš, če je vsaj ta OK.
(Setup menu, Maintenance...)

V najslabšem primeru deinštaliraj Lexmark gonilnike, restartaj sistem in opazuj, če sistem najde nov tiskalnik. Če, potem komunikacija deluje in namestiš samo še zadnje gonilnike, restartaš sistem in preizkusiš.
Poročaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

win7,
tiskalnik je že tisakl,
težava se je pojavila danes! posodobitev ni bilo,
priklopljen je na usb 2.0 port,
S kablom ni nič narobe ker če bi bil kabelv okvari nebi bilo povezave ampak povezava je,
TISKALNIK tiska normalno.
problem je samo to da ne da dokumenta v tisk ampak ko pritisnm da naj natisne mi pokaže v desnem kotu spodaj ikonco tiskalnika in mi napiše zraven (RAZISKOVALEC 0 dokumentov čaka za tisk) več pa nevem bom pa poskusil še s tem da bom deinštalirov.

MOgoče je treba zgolj ugasnit tako komp kot tiskalnik in še 1x pognat. Lahko je kaj v spominu ali pa te heca kak spyware/adware v ozadju, ki prevzame printer spooler servis (spoolsv.exe ).

sedaj mi pa sploh računalnik ne najde naprave :O ko sem računalnik ponovno zagnal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mrežni tiskalnik

Oddelek: Omrežja in internet
301672 (1053) ngc2392
»

HP tiskalnik v mreži, kako?

Oddelek: Omrežja in internet
132465 (2292) Enterprise
»