» »

Več tipkovnic naenkrat na Windows 7

Več tipkovnic naenkrat na Windows 7

MrGTO ::

Pozdravljeni!

S kolegi imamo namen čez vikend malo preigrat staro igro Atomic Bomberman.
Ker vem, da je lag prisoten že na eni sami tipkovnici ko igrata dva naenkrat, me zanima kako bo z recimo 4 tipkovnicami.

Ali je problem pri sami tipkovnici ali v OS?
Obstajajo kakšni programi, ki bi nekako zoptimizirali delovanje več tipkovnic, da bi dosegli manjšo zakasnitev?

Lp

Lonsarg ::

Lag bo manjši na več tipkovnicah kot na eni, omejitev je namreč v povezavi tipkovnica-računalnik, ter tudi že v samih tipkovnicah kar variera od različnih modelov!

Moraš seveda vedeti, da več tipkovnic ne pomeni, da lahko dva ISTO tipko uporabljata hkrati, še vedno rabi vsak ločene tipke za kontrole.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

MrGTO ::

Točno, to sem pozabil vprašati =)

Ali obstaja nekakšna rešitev za ta problem? Da bi lahko recimo vsi imeli smerne tipke za premikanje?
Verjamem, da je težko vendar mogoče pa obstaja kakšna rešitev..

Lonsarg ::

Dvomim, windows dve tipkovnici "vidi" kot eno.

Edina rešitev, ki jo jaz vidim je, da razdreš tipkovnice innapelješ iz smernih tipk ene tipkovnice povezavo na WSDA pa te fore in potem v igri naštelš WSDA:):)

Yohan del Sud ::

Teoretično bi se dalo, ampak rabiš primerne gonilnike in/ali podporo samega programa. Za tipkovnice še nisem slišal da to sploh obstaja, za miške (več kot en kurzor na zaslonu) pa vem da obstajajo tako posamezni driverji za nekatere modele, kot tudi sami programi (tudi igre), ki to omogočajo (že od amige dalje). Ampak jih je samo za vzorec.
www.strancar.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A koga motijo različne oblike nekaterih tipk?

Oddelek: Strojna oprema
283354 (2358) Ribič
»

logitech ultrax nadomestek? (strani: 1 2 3 )

13826468 (13025) scipascapa
»

Smerne tipke ne delujejo (nov prenosnik)

Oddelek: Pomoč in nasveti
161637 (1052) Shadow666
»

Tipkovnica brez šumnikov

91957 (1773) pingo76
»

Projekt Svinjarija ali Kako sem očistil tipkovnico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
13720926 (18274) energetik

Več podobnih tem