Forum » Kaj kupiti » Kateri boljši telefon?
Kateri boljši telefon?

AnotherMe ::
Pozdravljeni!
Iščem novi android telefon, višjega razreda, ampak manjšega ekrana ;)
okvirne želje:
- sodoben telefon, načeloma top specifikacij - ram, kamera, interni spomin; (dosedaj sem bil uporabnik SE Z1, Samsung S2, HTC One...)
- spodobna baterija (imam pobožno željo, da bi telefon ob normalni uporabi, polnil vsake dva dni)
- zaslon max 5" (raje manj), fullHD (1080p) - več kot hd ni potrebe, niti želje
- "čisti" design, bolj všeč so mi ostri robovi, kor recimo samsungove jajčke (zaobljena oblika), htc one M7 mi je recimo všeč, M8 je pa grd; iphone 4/5 je lep, 6 je grd; samsung s2 je lep, s3/s4 je grd ;)
Kaj bi predlagali? Lahko je "priznana" znamka, lahko tudi "kitajček" - načeloma mi je še kar všeč xiomi m4...
Iščem novi android telefon, višjega razreda, ampak manjšega ekrana ;)
okvirne želje:
- sodoben telefon, načeloma top specifikacij - ram, kamera, interni spomin; (dosedaj sem bil uporabnik SE Z1, Samsung S2, HTC One...)
- spodobna baterija (imam pobožno željo, da bi telefon ob normalni uporabi, polnil vsake dva dni)
- zaslon max 5" (raje manj), fullHD (1080p) - več kot hd ni potrebe, niti želje
- "čisti" design, bolj všeč so mi ostri robovi, kor recimo samsungove jajčke (zaobljena oblika), htc one M7 mi je recimo všeč, M8 je pa grd; iphone 4/5 je lep, 6 je grd; samsung s2 je lep, s3/s4 je grd ;)
Kaj bi predlagali? Lahko je "priznana" znamka, lahko tudi "kitajček" - načeloma mi je še kar všeč xiomi m4...
- spremenil: AnotherMe ()

Sami ::
Nexus 5.
Nisem videl, da odpiraš novo temo, je pa Nexus 5 še vedno price/performance za tale denar.
Nisem videl, da odpiraš novo temo, je pa Nexus 5 še vedno price/performance za tale denar.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()

Gejspodar ::
Nexus 5 in battery life.
A si se mal pošalu?
Z3 Compact, 7 ur screen time-a čez 2 dni, gets my vote.

Z3 Compact, 7 ur screen time-a čez 2 dni, gets my vote.

Oba z3 compact in galaxy alpha imata hd zaslon.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...
Pol je tukej napaka?

Gejspodar ::
HD (720p) is not FullHD (1080p)
Razlike ni opaziti, še posebno ne pri tako majhnem zaslonu.

JerryP ::
Oba z3 compact in galaxy alpha imata hd zaslon.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...
Pol je tukej napaka?
Ne ni napake, hd resolucija je 1280x720.

Se opravičujem, nisem vedel, da moram poudarit fullHD; nekak se mi je zdelo logično da je mišljeno 1080p...
Če greš v trgovino, prineseš domov HDready 720p TV in se hvališ, da imaš HD, te bo večina folka čudno gledala... ;)
Sem popravil prvi post, da ne bo pomot ;)
Ravno med 720p in 1080p je pri cca. 5" razlika precejšnja - višje resolucije so pa larifari ;)
Če greš v trgovino, prineseš domov HDready 720p TV in se hvališ, da imaš HD, te bo večina folka čudno gledala... ;)
Sem popravil prvi post, da ne bo pomot ;)
HD (720p) is not FullHD (1080p)
Ravno med 720p in 1080p je pri cca. 5" razlika precejšnja - višje resolucije so pa larifari ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AnotherMe ()

iloveboobz ::
na 4.6" med 1080p in 720p nebo zaznavne razlike, razn če maš nadnaraven vid ali gledaš s 10 centimetrov.
Nič te pa ne ustavlja, da potestiraš 4.6" 720p Z3c in en 1080p 5" telefon.
Nič te pa ne ustavlja, da potestiraš 4.6" 720p Z3c in en 1080p 5" telefon.

modelno1 ::
Phone finder na gsmarena.com najde Blackberry passport, par Vertujev in prihajajočo Z4 compact.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

facepalm ::
torej nic uporabnega:)
no OP, ce hoces fullhd, glej telefone od 5" gor. tega pa imas malo morje, sploh ce cena ni ovira :)
no OP, ce hoces fullhd, glej telefone od 5" gor. tega pa imas malo morje, sploh ce cena ni ovira :)

JerryP ::
a obstaja sploh kak telefon s fullhd resolucijo pod 5" ?
Prvi htc one m7 ima 4.7"@1080p sam ga je op že imel in mu ni ustrezal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JerryP ()

Dosan ::
Zgleda je tvoja najboljša opcija trenutno da čakaš na Z4 compact, oz na kaj kar bo kdo drug vmes še ven vrgel.

Dosan ::
Zgleda je tvoja najboljša opcija trenutno da čakaš na Z4 compact, oz na kaj kar bo kdo drug vmes še ven vrgel.
Sem ugotovil, ja ;)
Sej nevem... A sem res tolk zahteven??? :D
Mejčkn ja :) Če bi se zadovoljil z 720p bi imel sicer super opcijo, žal si pa v segmentu, ki ga samo še Sony drži pokonci - "majhni" telefoni s top speci, vse ostalo je sedaj 5"+ ali pa slabši speci.

facepalm ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri telefon naj kupim? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 24513 (13361) | boris82 |
» | Telefon za 300-350EUROddelek: Mobilne tehnologije | 3342 (2343) | Dober dan |
» | Novosti iz Sonyja: E3, Z3, Z3 Compact, Z3 Tablet, SmartWatch 3 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 24226 (22920) | PrihajaNodi |
» | Samsung predstavil Galaxy Alpha s kovinskim ohišjem (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 33729 (28936) | someboody99 |