Forum » Slo-Tech » Prijavljanje napak
Prijavljanje napak
MrStein ::
Če v kaki temi (konkretno komentarji novice), vklopim opcijo "Moje teme" na vrhu strani, ostane istoimenska opcija na dnu strani izklopljena.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Matevžk ::
Če v kaki temi (konkretno komentarji novice), vklopim opcijo "Moje teme" na vrhu strani, ostane istoimenska opcija na dnu strani izklopljena.
To sem tudi jaz že dvakrat omenil. Od tega so mi enkrat obljubili, da bo popravljeno. Že doooolgo nazaj. A to temo sploh še kdo od odgovornih bere?
lp, Matevžk
Lion29 ::
meni iygine in prikaze po parih sekundah (vcasih) vcasih pa takoj..
verjetno gre za ajax in se stvar izvaja v ozadju.. ne vem kaj naj bi bil tak big deal... ce ti slucajno ne pokaze naredis refresh in zadeva dela
verjetno gre za ajax in se stvar izvaja v ozadju.. ne vem kaj naj bi bil tak big deal... ce ti slucajno ne pokaze naredis refresh in zadeva dela
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Po glasovanju na anketi se spet prikaže anketa z možnostjo glasovanja, namesto rezultatov... (novi ST)
Malo hecno, če se prispevki pojavljajo v živo z ajaxom, to pa še po staromodnem nalaganju cele nove strani ne dela.
Malo hecno, če se prispevki pojavljajo v živo z ajaxom, to pa še po staromodnem nalaganju cele nove strani ne dela.
Motiti se je človeško.
Matevžk ::
meni iygine in prikaze po parih sekundah (vcasih) vcasih pa takoj..
To, da request kdaj malo potraja in se kljukica šele takrat pojavi, ni problem. Problem je, da imaš dve kljukici, ki ju lahko neodvisno prestavljaš (ena ne sproži refresha druge, čeprav bi bilo najbrž trivialno). Velja tista, ki si jo zadnjo poklikal. In brez refresha se seveda ne spomniš, katera to je. It's a bug.
lp, Matevžk
V "Moje teme" sem kliknil tisto novico o Blurayu ( Na Blu-raye gre 33,4 GB ) pa je tam opcija "Moje teme" izklopljena.
Motiti se je človeško.
Bor H ::
Ko sem v temi Pritožbe napisal quickreply in stisnil "pošlji" mi je pokazalo prvo stran tiste teme, čeprav je v "seznamu strani" bila boldana četrta, ko sem štirko kliknil me je postavilo na pravilno četrto stran in tudi moj komentar je bil tm.
Uporabljam Opero 10.10 na win7
Uporabljam Opero 10.10 na win7
Bor H ::
Sem predvideval, da je kaj takega, mogoče bi blo fajn skripto mal prevetrit, mogoče da server na pol ure, uro, whatever, premakne The Sporočilo, ker trenutno zgleda da rado zmede sistem in s tem uporabnika. Je pa res, da ni tako zelo obiskana in za večino ljudi pomembna tema, zna biti pa nadležno, če želiš pogledat če je sporočilo poslalo in moreš se spet preklikat do njega.
petrus ::
meni se je pa podpis pokvaril?
"prikazovanje podpisov v forumu" je označeno, podpis je vpisan, vendar imajo moji posti izpisano samo ločilno črto, tud v sourcu če pogledam teksta ni
sem mislil prvo da opera kaj nagaja, vendar je enako tud če ga nastavim z firefoxom, any ideas?
"prikazovanje podpisov v forumu" je označeno, podpis je vpisan, vendar imajo moji posti izpisano samo ločilno črto, tud v sourcu če pogledam teksta ni
sem mislil prvo da opera kaj nagaja, vendar je enako tud če ga nastavim z firefoxom, any ideas?
stati inu obstati
xyd1 ::
Pravila -> D. OGLAŠEVANJE -> 18 člen -> navodila za pisanje malih oglasov te preusmeri na stran "fuj to" klik
fosil ::
Mene pa zanima kaj je s temle smajlijem
Ima ikonco in ti ga pokaže, če ga ročno vpišeš, ampak na seznamu ga pa ni?
Ima ikonco in ti ga pokaže, če ga ročno vpišeš, ampak na seznamu ga pa ni?
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
Na vrhu strani so slikice "iz osebnih izkaznic" torej fotke obrazov, ki linkajo na članke.
Eden se strelja v glavo.
A je to namerno? So to avtorji člankov?
Ker zgleda precej čudno, da ne rečem bizarno.
Eden se strelja v glavo.
A je to namerno? So to avtorji člankov?
Ker zgleda precej čudno, da ne rečem bizarno.
Motiti se je človeško.
Če v komentarje kake novice (prvič) napišem kak odgovor (hitri odgovor), se odgovor pojavi, opcija "Moje teme: pa ostane neodkljukana.
Motiti se je človeško.
KoMar- ::
Hitri odgovor v IE8 deluje totalno čudno... ko kliknem "pošlji", mi, namesto da bi AJAX nalovdal najnovejši post, nafila pod najnovejšim sporočilom en kup nekih starih...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
Primoz ::
Samo v pritožbah ali tudi kje drugje?
There can be no real freedom without the freedom to fail.
Če se v temi (komentarji novice) pojavi novo sporočilo na koncu (tisto avtomatsko, brez ponovnega nalaganja strani), potem to novo sporočilo nima v zgornjem desnem kotu linka # in "citiraj", kot vsi drugi. Pojavi se le, če ponovno naložim stran. (shift+Reload, Firefox 3.5.7)
Motiti se je človeško.
Motiti se je človeško.
Hmm, zdaj sem pustil nekaj tabov ST-ja in zdaj vidim, da so se v enem pojavila nova sporočila (vsaj zdi se mi, da so nova, tak 90% prepričan sem...) in ima vsako omenjena linka. Čudno.
Mogoče se linka pojavita malo pozneje?
Ko se je napaka zgodila, sem pisal (hitri) odgovor, če se ne motim, mogoče to kaj vpliva. Bom pozoren naslednjič, ko se zgodi.
Mogoče se linka pojavita malo pozneje?
Ko se je napaka zgodila, sem pisal (hitri) odgovor, če se ne motim, mogoče to kaj vpliva. Bom pozoren naslednjič, ko se zgodi.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Naslednja napaka:
Ko se na strani pojavijo nova sporočila, ki se potem naknadno popravijo (s strani avtorja ali moderatorja), to ni vidno na strani.
Oziroma je vidno na pol? (glej sliko, piše, da je sporočilo bilo spremenjeno, na drugi sliki, pa tudi, vendar drugi datum)
prej: tab, ki je bilodprt dlje časa, vmes so se pojavila zadnja tri sporočila
potem: isti URL na novo odprt in naložen v drugem tabu
Problem tu je, da uporabnik prebere stran, v dobri veri, da vidi aktualno verzijo, v resnici pa dobi stare podatke.
Ko se na strani pojavijo nova sporočila, ki se potem naknadno popravijo (s strani avtorja ali moderatorja), to ni vidno na strani.
Oziroma je vidno na pol? (glej sliko, piše, da je sporočilo bilo spremenjeno, na drugi sliki, pa tudi, vendar drugi datum)
prej: tab, ki je bilodprt dlje časa, vmes so se pojavila zadnja tri sporočila
potem: isti URL na novo odprt in naložen v drugem tabu
Problem tu je, da uporabnik prebere stran, v dobri veri, da vidi aktualno verzijo, v resnici pa dobi stare podatke.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Another:
Če v hitrem odgovoru uporabim st.kodo, napišem mao html kode in pošljem, je tekst prikazan navadno,, po refreshu pa sintaktično obarvano.
Primer : http://slo-tech.com/forum/t41144/p26050...
Pa še malo tu:
Ja, tudi tu je tak.
Zdaj pišem še en hitri odgovor, in prejšnje sporočilo ima tisto kodo še vedno v navadnem fontu, brez barv.
Še en test (sorry...)
Če v hitrem odgovoru uporabim st.kodo, napišem mao html kode in pošljem, je tekst prikazan navadno,, po refreshu pa sintaktično obarvano.
Primer : http://slo-tech.com/forum/t41144/p26050...
Pa še malo tu:
<html><head><title>test ena</title></head>
Ja, tudi tu je tak.
Zdaj pišem še en hitri odgovor, in prejšnje sporočilo ima tisto kodo še vedno v navadnem fontu, brez barv.
Še en test (sorry...)
<html><head><title>test ena</title></head>
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Aha, torej ugotovitve:
Po pošiljanju sporočila, je tekst plain.
Če dam refresh (ctrl-r), se na nov naloži, stran se skrolira nazaj dol na sporočilo, ki je še vedno plain, čez sekunde-dve pa se spremeni v obarvano.
Če potem dopišem novo (hitro) sporočilo (ki se zlije s starim, ko submitam), ki tudi vsebuje st.kodo html, se obe kodi spet prikažeta brez barv.
Ni nek velik problem, ampak tak, "reda radi" ;)
In še to: če zgornje sporočilo popravim ("hiter" popravi, ne polni), potem je st.koda spet plain tekst in tako ostane do refresha.
Po pošiljanju sporočila, je tekst plain.
Če dam refresh (ctrl-r), se na nov naloži, stran se skrolira nazaj dol na sporočilo, ki je še vedno plain, čez sekunde-dve pa se spremeni v obarvano.
Če potem dopišem novo (hitro) sporočilo (ki se zlije s starim, ko submitam), ki tudi vsebuje st.kodo html, se obe kodi spet prikažeta brez barv.
Ni nek velik problem, ampak tak, "reda radi" ;)
In še to: če zgornje sporočilo popravim ("hiter" popravi, ne polni), potem je st.koda spet plain tekst in tako ostane do refresha.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
KoMar- ::
Samo v pritožbah ali tudi kje drugje?
Hmm... dejansko v Pritožbah ornk nagaja, drugje pa bi skoraj prisegel, da sem tudi to videl, ampak zdajle ne najdem. Ko se bo zgodilo, takoj sporočim
Jst ::
To sicer ni edina napaka, ki sem jo opazil, ampak prvič, da sem se odločil za printscreen.
V Googlu imam nastavljene filtre, tako da mi Novice in Odgovore označi z labelo (Label) in jih pač ne vidim na prvi strani v Inboxu.
To je prvič, da sem novico odprl.
Naslednjo čudno delovanje pa opišem, ko bom imel print screen (ne bo dolgo) ampak vseeno potem, ko bwane odgovorijo.
tnx...
V Googlu imam nastavljene filtre, tako da mi Novice in Odgovore označi z labelo (Label) in jih pač ne vidim na prvi strani v Inboxu.
To je prvič, da sem novico odprl.
Naslednjo čudno delovanje pa opišem, ko bom imel print screen (ne bo dolgo) ampak vseeno potem, ko bwane odgovorijo.
tnx...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
OK, prej je bil behaviour drugače nastavljen, tako, da je to sedaj nekako bolj logično.
Ampak vseeno: Jaz sem temo odprl *Prvič* in glede na to, da rdeča črta prikazuje do kje sem prebral (oziroma, do kod je bila tema, ko sem jo prejšnjič imel odprto), je sedaj malo dezinformativno, don't you think?
Ampak vseeno: Jaz sem temo odprl *Prvič* in glede na to, da rdeča črta prikazuje do kje sem prebral (oziroma, do kod je bila tema, ko sem jo prejšnjič imel odprto), je sedaj malo dezinformativno, don't you think?
To je bilo spremenjeno (čeprav je baje že prej moralo tak delati) s tem sporočilom (beri tudi odgovore):
http://slo-tech.com/forum/t41144/p26049...
http://slo-tech.com/forum/t41144/p26049...
Motiti se je človeško.
hmm
bom popravil, da če teme še nisi videl (nikoli v zadnjih šestih mesecih), gre tisto nekam drugam :D
bom popravil, da če teme še nisi videl (nikoli v zadnjih šestih mesecih), gre tisto nekam drugam :D
Če nisi teme sploh še videl, bi tista črta lahko bila takoj za novico.
Kako je pa z normalnimi temami, pa nisem probal, ker sem to opazil šele danes in samo pri tej novici. Pri normalnih temah bi pa bilo bolj logično, da rdeče črte sploh ne bi bilo. Kaj mislite?
--
OK, sedaj pa bolj čudna zadeva. Isto Opera 10.10.1893-w7x64.
Temo sem pustil odprto v browserju, tako da so se vmes nabrali odgovori. Tako se ne obarvajo lepo izmenično, kot če bi stran refreshal.
Kaj je pa s tem?
Sem pogledal link do teme, kjer je MrStein izpostavil problem. Samo jaz bi temu dodal še, da če si temo pogledal in ni novih odgovorov, potem naj te vrže na konec, ampak BREZ rdeče črte.
To bi bilo še najbolj intuitivno obnašanje. Pri novicah pa (spet, če *nisi* nikoli pogledal novice) takoj za novico.
edit: Ehh, odgovor sem napisal v dveh časovnih intervalih (psu sem dal vmes kost in vodo) in sem določene stvari povedal dvakrat... No, določeno stvar (ednina).
Kako je pa z normalnimi temami, pa nisem probal, ker sem to opazil šele danes in samo pri tej novici. Pri normalnih temah bi pa bilo bolj logično, da rdeče črte sploh ne bi bilo. Kaj mislite?
--
OK, sedaj pa bolj čudna zadeva. Isto Opera 10.10.1893-w7x64.
Temo sem pustil odprto v browserju, tako da so se vmes nabrali odgovori. Tako se ne obarvajo lepo izmenično, kot če bi stran refreshal.
Kaj je pa s tem?
Sem pogledal link do teme, kjer je MrStein izpostavil problem. Samo jaz bi temu dodal še, da če si temo pogledal in ni novih odgovorov, potem naj te vrže na konec, ampak BREZ rdeče črte.
To bi bilo še najbolj intuitivno obnašanje. Pri novicah pa (spet, če *nisi* nikoli pogledal novice) takoj za novico.
edit: Ehh, odgovor sem napisal v dveh časovnih intervalih (psu sem dal vmes kost in vodo) in sem določene stvari povedal dvakrat... No, določeno stvar (ednina).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Jaz sem tudi najprej pomislil, da če ni novih odgovorov, črte ne bi bilo.
Ampak potem zgleda čudno. Namreč "Hmm, katera sporočila sem že videl, katera pa ne?"
Ena ideja je, da bi namesto črte, stara sporočila bila ene barve, nova pa druge, in bi se ločevala glede po svoji barvi. Črte potem sploh ne rabimo, lahko pa tudi je.
V primeru če ni novih sporočil, pa bi tudi bilo jasno po barvi, da je vse prebrano, novih pa ni.
Nekako tako, kot so z drugo barvo označene prebrane in nove teme v spisku tem.
Ampak potem zgleda čudno. Namreč "Hmm, katera sporočila sem že videl, katera pa ne?"
Ena ideja je, da bi namesto črte, stara sporočila bila ene barve, nova pa druge, in bi se ločevala glede po svoji barvi. Črte potem sploh ne rabimo, lahko pa tudi je.
V primeru če ni novih sporočil, pa bi tudi bilo jasno po barvi, da je vse prebrano, novih pa ni.
Nekako tako, kot so z drugo barvo označene prebrane in nove teme v spisku tem.
Motiti se je človeško.
Če si temo že videl in če ni novih sporočil, potem je takšno obnašanje, ki je v screenshotu, OK.
--
Kaj pa drug screenshot? A se tudi drugim dogaja, da če pustiš temo odprto, so vsi posti, ki se nato dodajo, iste, bele barve?
--
Kaj pa drug screenshot? A se tudi drugim dogaja, da če pustiš temo odprto, so vsi posti, ki se nato dodajo, iste, bele barve?
Thomas ::
Noče spremenit podpisa. V setupu ga, ampak se ne pozna pod posti.
Upsi ... zgleda da je to zdej OK.
Upsi ... zgleda da je to zdej OK.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thomas ()
Še enkrat glede oznake prebranih in neprebranih tem na strani "Moje teme".
Razlika je le v enem znaku, ki je ali sive ali sinje barve.
Na poceni LCD-jih je že barva težka za ločit, pa tudi sicer je le nekaj pikslov.
A bi lahko prosim še naslov tem ustrezno spremenili? Vsaj bold/nebold, če že ne barve.
Hvala.
Razlika je le v enem znaku, ki je ali sive ali sinje barve.
Na poceni LCD-jih je že barva težka za ločit, pa tudi sicer je le nekaj pikslov.
A bi lahko prosim še naslov tem ustrezno spremenili? Vsaj bold/nebold, če že ne barve.
Hvala.
Motiti se je človeško.
Zakaj te pa samo "moje teme" motijo?
Ker drugih spiskov ne gledam skoraj nikoli. ;)
Motiti se je človeško.
CaqKa ::
Posebni izpisi ne dela.
vsaj ne v temi o windows7: [WINDOWS 7] Vprašanja in težave
ves čas dobivam "404 Ni, ni" ne glede na to če iščem čez vse userje ali pa samo enega.
vsaj ne v temi o windows7: [WINDOWS 7] Vprašanja in težave
ves čas dobivam "404 Ni, ni" ne glede na to če iščem čez vse userje ali pa samo enega.
Prijava ma neke muhe:
- prijava z nepravim imenom in nepravim geslom: nič ne javi napako, le pokaže spet prvo stran, z neprijavljenim uporabnikom
- prijava s pravim imenom in pravim geslo (mojim*): enako, ne prijavi me
* - prijavljen sem zdaj preko googla
- prijava z nepravim imenom in nepravim geslom: nič ne javi napako, le pokaže spet prvo stran, z neprijavljenim uporabnikom
- prijava s pravim imenom in pravim geslo (mojim*): enako, ne prijavi me
* - prijavljen sem zdaj preko googla
Motiti se je človeško.
Zdaj je podobno (ni napake), le če dam pravo geslo, me zdaj pusti not.
(14:14:16)
(14:14:16)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
S pravim geslom te je vedno pustil notr :D Izpis napake "napačno geslo" je pa v delu.
Sem probal tam 3 krat. Je pa res bilo zelo pozno...
Motiti se je človeško.
Nova napaka:
Pri poskusu pošiljanja enega sporočila, se mi je (samo meni) forum nehal odzivat. Ni naložil nobene strani, kot da stran ne bi bila dosegljiva. Bila pa je, ker je pingalo, naložilo preko proxy, ali pa v drugem browserju.
Pol sem slo-tech.com kukije pobrisal, pa je spet delalo (poslano sporočilo pa je bilo izgubljeno, kako rad imam to) ((sem se pa vmes že naučil vsako sporočilo daljše od pet besed pred submitanjem shraniti)).
Torej, a se je ST nalezel cookie-itisa od alter.si? Tam namreč treba vsak drug dan kukije brisat... (zadnje čase sicer manj).
Še to: možno, da je zablokiralo že med pisanjem sporočila, ker sem vmes opazil, da predogled več ni osveževal.
Pri poskusu pošiljanja enega sporočila, se mi je (samo meni) forum nehal odzivat. Ni naložil nobene strani, kot da stran ne bi bila dosegljiva. Bila pa je, ker je pingalo, naložilo preko proxy, ali pa v drugem browserju.
Pol sem slo-tech.com kukije pobrisal, pa je spet delalo (poslano sporočilo pa je bilo izgubljeno, kako rad imam to) ((sem se pa vmes že naučil vsako sporočilo daljše od pet besed pred submitanjem shraniti)).
Torej, a se je ST nalezel cookie-itisa od alter.si? Tam namreč treba vsak drug dan kukije brisat... (zadnje čase sicer manj).
Še to: možno, da je zablokiralo že med pisanjem sporočila, ker sem vmes opazil, da predogled več ni osveževal.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Čas ... čim bolj natančno prosim.
CaqKa ::
iskanje se pojavi zgoraj desno, na chrome in na ff 3.57 zgleda kot da zgornji rob ni popolnoma zaoblen kot pri ostalih okvirčkih.