Forum » Programiranje » [C#] Navpični met
[C#] Navpični met
GangStarr ::
Pozdravljeni.
Prosil bi vas, če mi pregledate tale program, ki izračuna hitrost pri navpičnem metu.
Ko vpisuješ racionalna števila deluje samo z decimalno vejico in ne s piko. Je to prav?
Hvala
Prosil bi vas, če mi pregledate tale program, ki izračuna hitrost pri navpičnem metu.
Ko vpisuješ racionalna števila deluje samo z decimalno vejico in ne s piko. Je to prav?
Hvala
Console.WriteLine("Vnesi čas: "); double t = double.Parse(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Vnesi začetno hitrost: "); double vz = double.Parse(Console.ReadLine()); int g = 10; string x = "navzgor"; string y = "navzdol"; Console.WriteLine("Met navzgor / navzdol?"); string a = Console.ReadLine(); if (a == y) { double v = vz + g * t; Console.WriteLine("Hitrost je " + "{0:F}", v + " m/s."); } else { double v = vz - g * t; Console.WriteLine("Hitrost je " + "{0:F}", v + " m/s."); } Console.ReadLine();
Semper Fi
garamond ::
- kako delujejo vejice in pike, je odvisno od nastavitev jezika v operacijskem sistemu. Z angleščino bi delovalo ravno obratno. Jezikovne parametre (ki vplivajo na to, kako se številka pretvori) lahko spremeniš tudi v svojem programu, poglej dokumentacijo.
- če tvojemu programu napišeš "nikamor", ti še zmeraj odpiše vrednost za navzgor
- če tvojemu programu napišeš "nikamor", ti še zmeraj odpiše vrednost za navzgor
GangStarr ::
- OK kul.
- To sem pa spregledal.
Popravek:
Hvala!
- To sem pa spregledal.
Popravek:
Console.WriteLine("Vnesi čas: "); double t = double.Parse(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Vnesi začetno hitrost: "); double vz = double.Parse(Console.ReadLine()); int g = 10; string x = "navzgor"; string y = "navzdol"; Console.WriteLine("Met navzgor / navzdol?"); string a = Console.ReadLine(); if (a == y) { double v = vz + g * t; Console.WriteLine("Hitrost je " + "{0:F}", v + " m/s."); } else if (a == x) { double v = vz - g * t; Console.WriteLine("Hitrost je " + "{0:F}", v + " m/s."); } else { Console.WriteLine("Napaka pri vnosu!"); } Console.ReadLine();
Hvala!
Semper Fi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sode ter Lihe(C Sharp)Oddelek: Programiranje | 1663 (1461) | detroit |
» | [C#] Preprost računOddelek: Programiranje | 1164 (888) | darkkk |
» | [C#] Klicanje metodOddelek: Programiranje | 1709 (1477) | Cvenemir |
» | [C#] Reševanje domačih nalogOddelek: Programiranje | 3270 (2774) | krastača |
» | [C#] razlagaOddelek: Programiranje | 1595 (1312) | krastača |