Forum » Strojna oprema » AMD ZEN - nova X86 Jedra
AMD ZEN - nova X86 Jedra
Temo vidijo: vsi

FireSnake ::
gendale2018 je izjavil:
kdaj bojo normalne cene rama (se pravi pod 100 eur za 128gb ddr4 3200 ecc palčko)
Glede na to, da že sprašuješ po ceni pomeni, da ne rabiš.
Ostali kupijo, kar rabijo in je cena sekundarnega pomena.
Ferarija za tisoč evrov bo imel vsak.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

D3m ::
fantje ne se tok pritoževat čez cene AMD matičnih, ker kje piše da intelove nebojo drage, če bojo imele Pcie4 pri AMD imaš vsaj izbiro da kupiš X470 matične
Intel ne bo imel PCI-E 4.
|HP EliteBook|R7 8840U|

ziga1990 ::
a bo šel direkt na PCI-E 5?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Mr.B ::
Pa sem mislil da je memory controler na procesorju in ne chipsetu. lol.
Lahko ti mislis, a je od plate odvisno kako bos ti gonu ram.
Pa ne meni o Intelih. Sem Ryzen fan, le izjave imas tako zabite, da delas skodo nam fenom, ki vemo zakaj se gre.
Vdihni in poizkusi se 1x tako da odmislis robne pogoje / scenarije na tej plati v smislu navijanja 3900x..
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

^^ če bo 3gen kaj ista kot 2 gen se navijanje ne splača

Verjetno vstaja vzrok da je na top shit x570 platah dvanajst fazi VRM ki lahko pumpa 400W. In to nima nobene veze s 100€ plato, kjer je klinker pogledal video o verigi marjetic in hoče biti boljš trolllalalal.

Verjetno vstaja vzrok da je na top shit x570 platah dvanajst fazi VRM ki lahko pumpa 400W. In to nima nobene veze s 100€ plato, kjer je klinker pogledal video o verigi marjetic in hoče biti boljš trolllalalal.
baje je to za tiste ki bojo gor dali 16c/32t procesor

baje je to za tiste ki bojo gor dali 16c/32t procesor
Ja ampak tisti bodo posegli po MSI MEG X570 GODLIKE motherboard , ki ima 14+4+1 phase VRM-s. To je "kreprko" več od tiste Gigabyte X570 Master plate z dvanajstimi fazami, ki je sposobna pumpati 25% več stroma kot njena soimenovana intel z390 plata.
Imam občutek, da obstaja razlog, da so te plate sposobne dostaviti procesorju 400W+. Ugibam da z razliko od prejšnih dveh Zen generacij, se bodo te navijali.

Ali pa bo XFR kar sam navil napolno

Ja to je tudi res.
Našel sem pravo ime konkurence i9-9900KS.
Našel sem pravo ime konkurence i9-9900KS.

a mislite da bomo rabili počasi 1000W napajalce če bo procesor žrl 400W

zanimivo da AMD ni na predstavitvi nič omenil XFR ali PB na 3 gen. XFR in PB dvigujeta frekvenco dokler ne dosežeta limita(temperatura,napajanje,..)

Verjetno bodo predstavili XFR3 in PBO3
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

^^ mogoče pa neupajo ker ko XFR3 in PBO3 naredita svoje pri dobrem hlajenju, da je lahko potreba po napajanju procesorja dosti višja od njihove navedene
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ziga1990 ()

klinker ::
Pa ne meni o Intelih. Sem Ryzen fan, le izjave imas tako zabite, da delas skodo nam fenom, ki vemo zakaj se gre.
Vdihni in poizkusi se 1x tako da odmislis robne pogoje / scenarije na tej plati v smislu navijanja 3900x..
Ce je tebi dovolj da cpu na plati dela, prav. Jst hocem da plata cpu max izkoristi.
No, sej smo ze vidli da si polovicarski, da le.prisparas kakega desetaka na stvari, ki jo bos gonu X let

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()

Ce je tebi dovolj da cpu na plati dela, prav. Jst hocem da plata cpu max izkoristi.
No, sej smo ze vidli da si polovicarski, da le.prisparas kakega desetaka na stvari, ki jo bos gonu X let![]()
Sej vemo da je vzrok v 100€ plati da 1800x ne dela z rami s katerim 2600X dala BP. Potem ko ti bo to jasno se začne zapletati s frazami
Jst hocem da plata cpu max izkoristiker sem prepričan da je na tem forumu bore malo uporabnikov, ki bodo na plati kurili vse štiri M2 slote ter v vsak PSIe4 slot vtaknili kartice ki bodo pokuri PCIe4 bandwith, ter imeli priključen vsaj dva mrežna kabla + wireles kartico na posebnem extenedrju, ter gonili inetrni Raid z 10+ Sata diski ter vse slote nafilail z 32 GB moduli tako da bodo do konca izkoristili podporo 128 GB.
Ker v nasprotnem primeru sem 100%, da razen uporabnikov i9 9900KS ne bo zanimal padec tistih par % FPS-jev ker plata ni zadnji model, ker VRM-ji ne morejo distaviti stroma, ki ga lahko 3900X pocuza itd…
Toliko o tvojem dosegu.

ASRock Confirms Support for Ryzen 3000 APUs in DeskMini A300 SFF System
Nekaj za hojnika :P
Picasso seveda.
P.S.
PCI-SIG Finalizes PCIe 5.0 Specification: x16 Slots to Reach 64GB/sec
Nekaj za hojnika :P
Picasso seveda.
P.S.
PCI-SIG Finalizes PCIe 5.0 Specification: x16 Slots to Reach 64GB/sec
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

torej lahko rečemo Ryzen 5x00X bo že imel PCIE 5?

nevem leaki kažejo na 2021

Že samo to kar si prilepil je od intela

ASRock X570 AQUA zgleda poceni če pomisliš kaj ponuja

RegulusDraco ::
Koliko pa bodo stale "spodobne" matične plošče za Zen2?
Recimo zdaj za Zen+ serijo je Asus Prime X470-Pro, ki je odlična matična plošča, pod 200 EUR.
Za Zen2 sem uspel najti samo neke zadetke med 500 in 1000 EUR. Toliko pa Zen2 platforma ni vredna.
Recimo zdaj za Zen+ serijo je Asus Prime X470-Pro, ki je odlična matična plošča, pod 200 EUR.
Za Zen2 sem uspel najti samo neke zadetke med 500 in 1000 EUR. Toliko pa Zen2 platforma ni vredna.
A coding sequence cannot be revised once it's been established.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RegulusDraco ()

Prime PRO bo tam 200EUR+ problem je v tem da so komponente boljše kvalitete kot so bile do sedaj zaradi PCIE 4 kar pa pomeni višje cene
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ziga1990 ()

ok, če se cena Asus Prime matičnih plošč zviša na za 100 EUR je še vedno vse ok. Štekam, da so kompleksnejše. Ampak če bi moral plačati 500 eurov za "ekvivalentno" rangirano matično ploščo, kot so sedaj rangirane Asus Prime, pa bi se kar hudo držal za glavo.
Mi pa seveda ni čisto jasno...Asus Prime naj bi bila zelo dobra serija matičnih plošč za consumerje. Ja, obstajajo boljše matične ampak redko doprinesejo kaj, da bi bile vredne vložka, razen če smo res neki "hudi" navijalci.
Zdaj pa bo razlika 300 vs 1000 eur? Kaj dejansko kdo kupi matično ploščo za 1000 EUR? Ali pa je to samo eksponat za na sejem, da se važijo? :D
nekako se mi zdi da kakšna Asus Prime plata in r7-3700x s 16 ali 32 GB rama bo kombinacija dobra za naslednjih 10 let. Za gamerje in developerje.
Mi pa seveda ni čisto jasno...Asus Prime naj bi bila zelo dobra serija matičnih plošč za consumerje. Ja, obstajajo boljše matične ampak redko doprinesejo kaj, da bi bile vredne vložka, razen če smo res neki "hudi" navijalci.
Zdaj pa bo razlika 300 vs 1000 eur? Kaj dejansko kdo kupi matično ploščo za 1000 EUR? Ali pa je to samo eksponat za na sejem, da se važijo? :D
nekako se mi zdi da kakšna Asus Prime plata in r7-3700x s 16 ali 32 GB rama bo kombinacija dobra za naslednjih 10 let. Za gamerje in developerje.
Zgodovina sprememb…

se strinjam sicer se pa vse x serije matičnih dobro navijajo je pa tudi to, da se Ryzeni sami navijajo ampak koliko se bo pa 3 generacija navijala pa lahko ugibamo samo glede na VRM-je lahko sklepamo da bolje kot 2 gemneracija ali pa so taki VRM-ji samo za 16c Ryzena

se strinjam sicer se pa vse x serije matičnih dobro navijajo je pa tudi to, da se Ryzeni sami navijajo ampak koliko se bo pa 3 generacija navijala pa lahko ugibamo samo glede na VRM-je lahko sklepamo da bolje kot 2 gemneracija ali pa so taki VRM-ji samo za 16c Ryzena
true...ma itak nisem navijal že mnogo let. Najbrž mi med vsemi računalniki zato še vedno pridno tiktaka Intel q9400, ki pa je namenjen samo še multimediji v dnevni sobi.
Sem premišljeval lansko leto če bi kupil AMD 2700x pa se mi je zazdelo bolje počakat na 3700x, glede na to da se je govorilo da bodo tudi matične prinesle marsikaj zanimivega, menjava pa ni bila absolutno nujna.
no ja...letos pa je najbrž že prišel pravi čas za menjavo :)
Zgodovina sprememb…

boljše matične ne bodo na voljo vsaj do leta 2021. Če se kaj zavleče pa do 2022.
Se pravi 3 leta bo to state of the art, čez 5 let pa bo to kar zdaj pride na trg malenkost staro ampak še vedno dobro.
Ja lahko bi kupil 2700x in prodal, pa se mi ne da s tem ubadat.
Se pravi 3 leta bo to state of the art, čez 5 let pa bo to kar zdaj pride na trg malenkost staro ampak še vedno dobro.
Ja lahko bi kupil 2700x in prodal, pa se mi ne da s tem ubadat.
Zgodovina sprememb…

Buggy ::
Gigabyte je v liniji Aorus ze predstavila cel nabor X570 plat, ki so od prejsnje generacije Xx70 plat, dejansko drazje cca 50-100$
https://www.tomshardware.com/news/gigab...
Sem GB AOURUS fanboy in meni dost zanimiva X570 Aorus Ultra iz sredine ponudbe je za kar ponuja dokaj sprejemljivih cca 300$, kar pa je vprasanje koliko € bo to tukaj.
https://www.tomshardware.com/news/gigab...
Sem GB AOURUS fanboy in meni dost zanimiva X570 Aorus Ultra iz sredine ponudbe je za kar ponuja dokaj sprejemljivih cca 300$, kar pa je vprasanje koliko € bo to tukaj.

klinker ::
No, sej smo ze vidli da si polovicarski, da le.prisparas kakega desetaka na stvari, ki jo bos gonu X let![]()
Sej vemo da je vzrok v 100€ plati da 1800x ne dela z rami s katerim 2600X dala BP. Potem ko ti bo to jasno se začne zapletati s frazamiJst hocem da plata cpu max izkoristiker sem prepričan da je na tem forumu bore malo uporabnikov, ki bodo na plati kurili vse štiri M2 slote ter v vsak PSIe4 slot vtaknili kartice ki bodo pokuri PCIe4 bandwith, ter imeli priključen vsaj dva mrežna kabla + wireles kartico na posebnem extenedrju, ter gonili inetrni Raid z 10+ Sata diski ter vse slote nafilail z 32 GB moduli tako da bodo do konca izkoristili podporo 128 GB.
Ker v nasprotnem primeru sem 100%, da razen uporabnikov i9 9900KS ne bo zanimal padec tistih par % FPS-jev ker plata ni zadnji model, ker VRM-ji ne morejo distaviti stroma, ki ga lahko 3900X pocuza itd…
Toliko o tvojem dosegu.
A ti znas brat? Kje sem pisal o kakih ramih, pci-e 4, m2 in ostalih kretenizmih, ki si jih tu natrosu, samo zato da lahko nekaj napises?
Nauci se ze odgovarjat v kontekstu, ne pa tvoje odijotizme stalno trosit, ki nemajo veze s tem kar si citiral.
Pa odrasti in postavi se ze na realna tla, highend zadev za 100€ pac ne bos mogu dobit, tako da nehaj ze stokat kako je vse predrago.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()

DarwiN ::
Ja, v štartu tale ryzen ne bo nič kaj preveč mikaven. Drage plošče in tudi sami procesorji - če primerjamo 2600 in 3600.. ~200Mhz višji clock in realno ~10% višji IPC, cene pa ~130€ oz. ~200€. No ja.
Sicer je tudi Ryzen 1000 bil na začetku precej dražji, povsem logično, ko so hkrati tudi zaloge omejene.. Tko da ja, čez pol leta bo dober deal, R5 3600 za 150€ in B550 plošča.
Sicer je tudi Ryzen 1000 bil na začetku precej dražji, povsem logično, ko so hkrati tudi zaloge omejene.. Tko da ja, čez pol leta bo dober deal, R5 3600 za 150€ in B550 plošča.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Sej vemo da je vzrok v 100€ plati da 1800x ne dela z rami s katerim 2600X dala BP. Potem ko ti bo to jasno se začne zapletati s frazamiJst hocem da plata cpu max izkoristiker sem prepričan da je na tem forumu bore malo uporabnikov, ki bodo na plati kurili vse štiri M2 slote ter v vsak PSIe4 slot vtaknili kartice ki bodo pokuri PCIe4 bandwith, ter imeli priključen vsaj dva mrežna kabla + wireles kartico na posebnem extenedrju, ter gonili inetrni Raid z 10+ Sata diski ter vse slote nafilail z 32 GB moduli tako da bodo do konca izkoristili podporo 128 GB.
Toliko o tvojem dosegu.
A ti znas brat? Kje sem pisal o kakih ramih, pci-e 4, m2 in ostalih kretenizmih, ki si jih tu natrosu, samo zato da lahko nekaj napises?
Nauci se ze odgovarjat v kontekstu, ne pa tvoje odijotizme stalno trosit, ki nemajo veze s tem kar si citiral.
Pa odrasti in postavi se ze na realna tla, highend zadev za 100€ pac ne bos mogu dobit, tako da nehaj ze stokat kako je vse predrago.
Ojej,
Čak da ti pomagam
Jst hocem da plata cpu max izkoristi

Ja, v štartu tale ryzen ne bo nič kaj preveč mikaven. Drage plošče in tudi sami procesorji - če primerjamo 2600 in 3600.. ~200Mhz višji clock in realno ~10% višji IPC, cene pa ~130€ oz. ~200€. No ja.
Kje si pa 10% dobil?
|HP EliteBook|R7 8840U|

FireSnake ::
Eni pravijo 15%, drugi 13% ampak brihta zaključi 10.
Tale tema je res polna čudnih:
- predvidevanj,
- zaključkov,
- trditev,
- jamranja glede cene.
Čas za umik.
Tale tema je res polna čudnih:
- predvidevanj,
- zaključkov,
- trditev,
- jamranja glede cene.
Čas za umik.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

V slabem mesecu ce ze ne prej, bo tu in tam že kak neuradni test. Večina ne bo rabila kupiti 570 chipset. Torej dihajmo skupaj, ta slab mesec..