» »

AMD ZEN - nova X86 Jedra

AMD ZEN - nova X86 Jedra

Temo vidijo: vsi
««
261 / 623
»»

Treer ::

Majke mi, ste eni trdi, čisti beton v glavah, to ne morš verjet...

AapocalypseE ::

Treer, ignoriraj trolla.

RegulusDraco ::

AapocalypseE je izjavil:

Če se ne mudi preveč, se naj počaka na Zen 2 7nm, ker smo že skoraj pri koncu leta in ni več tako daleč do izzida.

Drugače pa zdaj mogoče ni takšne razlike med 2600X in 2700X, bo pa sigurno čez nekaj let.

Jaz, če bi vzel leta 2012 3770K namesto 3570K, bi bilo dlje časa mir. Tako pa sem v igri Dishonored 2 čutil kar konkreten drop na čase zaradi procesorja.

ma ja saj vem... nič, naj se sam odloči :) Bom mu rekel da je 2600x čist kul, 2700x je bolj kul....lahko pa počaka da pride na trg 3700x ali pa da pade cena Intlu.
Sem bolj mislil da kdo slučajno kaj več predvideva...koliko bodo tisti procesorji dejansko hitrejši.... ljudi ne briga en drek nič na koliko nanometrih so narejeni procesorji, važno je samo da bo veliko fpsjev veliko let, za minimalno denarja :D
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

Zgodovina sprememb…

RegulusDraco je izjavil:

...ljudi ne briga en drek nič na koliko nanometrih so narejeni procesorji, važno je samo da bo veliko fpsjev veliko let, za minimalno denarja :D

Vse troje pač ne gre skupaj; prva dva pogoja bi gotovo izpolnil 9900k, samo ne pa tretjega >:D

Intel je trenutno beda, priporočim ga samo ljubiteljem Jar Jar Binksa.

Kako si lahko taka firma kot je Intel privošči tako blamažo.... amaterji polni samih sebe.

Zgodovina sprememb…

V bistvu, ko so Intelu vrgli pod nos, da so testirali 2700X v game mode in so zato slabši rezultati, so odgovorili samo, da je 9900K najboljši gaming procesor, tako da so se prav norca delali iz Ryzena, ker so vedli, da bo počasnejši v game mode.

To, da je Intel tako poln samega sebe me tudi moti, sploh pa motijo cene, ampak ne moremo čez dejstvo, da je 9900K res najboljši gaming procesor, ampak za takšno ceno se ga zlahka spregleda.

SmotaniJanez ::

RegulusDraco je izjavil:

Intel je trenutno beda, priporočim ga samo ljubiteljem Jar Jar Binksa.

Kako si lahko taka firma kot je Intel privošči tako blamažo.... amaterji polni samih sebe.

Na 10 nm tud garajo že kar nekaj let.....pa ni videti pravega rezultata.

Trenutno ga še rešuje stara slava, kot je AMD reševala slava tistih prvih 64 bitnih procov, ko pa tega ne bo več.....

AapocalypseE je izjavil:

V bistvu, ko so Intelu vrgli pod nos, da so testirali 2700X v game mode in so zato slabši rezultati, so odgovorili samo, da je 9900K najboljši gaming procesor, tako da so se prav norca delali iz Ryzena, ker so vedli, da bo počasnejši v game mode.

To, da je Intel tako poln samega sebe me tudi moti, sploh pa motijo cene, ampak ne moremo čez dejstvo, da je 9900K res najboljši gaming procesor, ampak za takšno ceno se ga zlahka spregleda.

V bistvu je vsem povsem jasno da če AMD ne bi izdal epske Ryzen serije, bi še vedno gledali Intlove 4 jedrnike. 9900k obstaja izključno samo zaradi AMDja, pa naj bo vrhunski kolikor hočejo. Brez AMDja sem prepričan da bi še nekaj let gledali Intlove nadgradnje 4 jedrnikov, kjer bi večina ljudi itak kupila i5 x500k, tisti ki bi se bili pripralvjeni stegniti malo dlje pa najcenejši i7, ki bi imell pač 8 threadov.

Nato pa si Intel še drzne cene dvigniti za vrednost vrhunskih matičnih plošč?

Nato pa si upajo še prilepiti ogromen banner BEST GAMING CPU? Resno? A če ga naročim zdaj ga bom dobil do 1. januarja 2019? :D:D

v glavnem intla priporočim samo ljubiteljem Jar Jar Binksa. Naj ob naročilu Intlovega procesorja ob naročilo napišejo še: "Mesa called Jar Jar Binks, mesa your humble servant!"

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

RegulusDraco je izjavil:

AapocalypseE je izjavil:

Ve se, da pride early 2019.

Jaz rečem, da pride aprila 2019.

D3m je izjavil:

Tam nekje marec/april.

Tnx. Dobil sem prošnjo sestaviti predlog za en gaming računalnik...2600x/2700x ali počakat pol leta?
(od teh dveh vem da se za gaming bolj splača 2600x ker 2700x ne doprinese kaj dosti)....ampak vprašanje je....počakat pol leta ali ne.

Glede nato, da bo 7 nm, pocakaj, ce se ti ne mudi. Ce se ti mudi, pol pa pšri teh cenas nimas veliko za izgubiti.

klinker ::

AapocalypseE je izjavil:

so odgovorili samo, da je 9900K najboljši gaming procesor

Ehh, 9900k je najhitrejsi, ne pa najboljsi, pa ne samo za gaming. Ta izraz je prav neumen, ker je to prej WS procesor, kot pa gaming.
Za izraz najboljsi je potrebno v malo vec postavkah bit boljsi, kot goli hitrosti. Gretje, poraba in cena mu konkretno zbijeta oceno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

tikitoki je izjavil:

RegulusDraco je izjavil:

AapocalypseE je izjavil:

Ve se, da pride early 2019.

Jaz rečem, da pride aprila 2019.

D3m je izjavil:

Tam nekje marec/april.

Tnx. Dobil sem prošnjo sestaviti predlog za en gaming računalnik...2600x/2700x ali počakat pol leta?
(od teh dveh vem da se za gaming bolj splača 2600x ker 2700x ne doprinese kaj dosti)....ampak vprašanje je....počakat pol leta ali ne.

Glede nato, da bo 7 nm, pocakaj, ce se ti ne mudi. Ce se ti mudi, pol pa pšri teh cenas nimas veliko za izgubiti.

Tnx, bom predal informacijo naprej.

Na koncu je vprašanje zanj samo ali hoče poganjat igre zdaj ali čez pol leta. Trenutni sistem mu je izdihnil. Se mi ne sanja zakaj. testna menjava napajalnika ni pomagala. reset CMOS ni pomagal. Testna menjava grafične ni pomagala.... več kot toliko se nimam volje ubadat s tem.

Iz omar smo nabrali stare komponente tako da zaenkrat laufa Intel Core2Duo e8400. Računalnik ima, ni pa ravno funkcionalen.

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

Potem si si pa tako ali tako odgovoril: ni kaj čakat...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

tnx.

Far Cry 3 sicer dela presenetljivo dobro Celo 30 fps doseže, če grafiko prav nastavi :D Crysis 2 tudi še nekako laufa, Crysis 3 pa ni govora.
Hočem rečt...če bi se pričakovalo, da bo Zen2 serija epska, bi mu rekel da nej igra prehistoric igre pol leta, ostalo pa itak nekako dela. Razen iger računalnik rabi za gmail, youtube, 9gag in facebook.... tako da bi se dalo potrpet, če bi se splačalo.

V glavnem tnx, se bo že odloču kot bo htel.

ps.: aja še Netflix sem pozabil...ta mu tudi dela OK na e8400 ker Netflix itak zelo dobro prilagaja obremenitev, če sistem ne zmore stabilno streamat. Večino časa mu dela FullHD, občasno pa pade pod 640 resolucija, rofl :D

Zgodovina sprememb…

Isotropic ::

meni dela crysis 3 na q9550. resolucije se pa ne spomnim več (grafa gtx 660)
probaj najti kakšnega poceni na bolhi. itak so prodajalci večinoma že obupali, da bi dobili kaj dosti zanj.

Zgodovina sprememb…

D3m ::

The AMD Threadripper 2 CPU Review: The 24-Core 2970WX and 12-Core 2920X Tested

https://www.anandtech.com/show/13516/th...
|HP EliteBook|R5 6650U|

Predator X ::

Meh, čakam na Ryzen 3000.

ziga1990 ::

Predator X je izjavil:

jaz čakam da bo prišel DDR5 in now PCIe
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Ryzen 4000 torej :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

gendale2018 ::

ziga1990 je izjavil:

Predator X je izjavil:

da bojo spet lahko podvojili cene rama 8-)
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

tikitoki ::

RegulusDraco je izjavil:

tnx.

Far Cry 3 sicer dela presenetljivo dobro Celo 30 fps doseže, če grafiko prav nastavi :D Crysis 2 tudi še nekako laufa, Crysis 3 pa ni govora.
Hočem rečt...če bi se pričakovalo, da bo Zen2 serija epska, bi mu rekel da nej igra prehistoric igre pol leta, ostalo pa itak nekako dela. Razen iger računalnik rabi za gmail, youtube, 9gag in facebook.... tako da bi se dalo potrpet, če bi se splačalo.

ps.: aja še Netflix sem pozabil...ta mu tudi dela OK na e8400 ker Netflix itak zelo dobro prilagaja obremenitev, če sistem ne zmore stabilno streamat. Večino časa mu dela FullHD, občasno pa pade pod 640 resolucija, rofl :D

To se mora sam odlociti. Ce trenutno nima namena veliko igrati, ima kaj druzga za pocet in lahko zacasno shaja s starim sistemom, potem lahko tud pocaka.
Ce pogresa hitrejsi sistem, pol bi jst nabavil.

ziga1990 je izjavil:

Predator X je izjavil:

Vsaj za RAM se bos nacakal. Dvomim, da bo prej, k v 2 letih.

Aja, RregulusDraco. Jaz bi pocakal na blackfriday. Z mal sreco trofne primerne akcije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

ziga1990 ::

tikitoki je izjavil:

RegulusDraco je izjavil:

tnx.

To se mora sam odlociti. Ce trenutno nima namena veliko igrati, ima kaj druzga za pocet in lahko zacasno shaja s starim sistemom, potem lahko tud pocaka.
Ce pogresa hitrejsi sistem, pol bi jst nabavil.

ziga1990 je izjavil:

Predator X je izjavil:

Vsaj za RAM se bos nacakal. Dvomim, da bo prej, k v 2 letih.

Aja, RregulusDraco. Jaz bi pocakal na blackfriday. Z mal sreco trofne primerne akcije.

pa bom počakal da pride nimam navade vsako leto ali dve kupovati novega računalnika
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

BT52 ::

D3m je izjavil:

Ryzen 4000 torej :D

Ahhhhhhh NOPE :D Zen2 in Zen2+. Torej vsaj 3000 in 4000 Ryzen series... Če bo ostalo pri ryzen potem 5700 z Zen 3.

AMD's Zen 2 Could be Revealed on November 6th, "Next Horizon" Event Scheduled

https://www.techpowerup.com/249151/amds...

FlyingBee ::

V torek zna biti še zanimivo, tudi glede Vege na 7nm bi se moralo kaj novega zvedeti.

Upam, da res. Da vidimo te zverine >:D

Na 7nm bi morala Pascala iz 2016 povozit kot mačka.

Za 7nm pa bi se res že spodoblo.

Lahko bodo dodali več tranzistorjev in zvišali frekvence, to bi moralo biti vsaj na 1080ti/2080 level.

In vse to s takšnim performancom s 150W porabe. 7nm bo naredil svoje ti rečem.

Ultra High Efficiency.

Za Zen2 bi še verjel, samo mislim, da so precej zakoličeni.

gendale2018 ::

FlyingBee je izjavil:

pusti mačke na miru!
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

FlyingBee je izjavil:

Jp, tako kot bi 14 nm Polaris "moral" povozit 28 nm Maxwella, pa vemo kako se je končalo...>:D

Misliš Pascala?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Miha20 ::

Hmmmmm, sedaj se špekulira, da več, kot 15% IPC. To je pa že konkretno.
|HP EliteBook|R5 6650U|

hojnikb ::

rip intel ;)
#brezpodpisa

Imajo močan fanbase tak, da ni panike.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Da le ne bojo presenetili spet samega sebe kot pri zen1. Zgleda da bo prihodnje leto še zanimivo.

Za Intel to ne bo dobro, ker 10nm ni nikjer......razen enga 2 jedrnika brez iGPU.
|HP EliteBook|R5 6650U|

gddr85 ::

eh ni problema, bojo pa bostal clocke na 5.5ghz+ all core :))

A industrijski chiller bo priložen poleg? Sj veš, kot "i10 10000k very big BOX version"?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ma ne procesor bo 500€ pod drobni tisk bodo napisal da za doseganje 5.5ghz rabiš hladilnik z 1000w hladilne moči.

Saj...industrijski chiller. Hočem box verzijo s chillerjem. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

eko

eko

tak box si mislu?

Mogoče malo prevelik. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Mater, da vam ne bo prišlo... Dajte raje kake podatke koliko porabi Ryzen na 5.0 Ghz all core in koliko se greje...oh wait ;((

Je že tiborrr podal cifre. Z zlatimi ribicami se je pa nevredno pisati, ker je potrata kvalitetnega časa. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Ryzen, 5.0 Ghz I don't think so pal :))

Ja, nobenega nikjer z ryznom na 5ghz :))

Hočeš reči, da Ryzen ne gre na 5GHz?
|HP EliteBook|R5 6650U|
««
261 / 623
»»