Forum » Strojna oprema » AMD ZEN - nova X86 Jedra
AMD ZEN - nova X86 Jedra
Temo vidijo: vsi
AapocalypseE ::
Ti pa moraš vedno svoje vsiljevat, ko nekdo kaj posta...
Pa spet se greš Intel vs. AMD...
Pa spet se greš Intel vs. AMD...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()
Kolikor jaz vem, je samo AMD tako zahteven do hitrejšega rama.
Tudi, ko sem kupoval ram za moj sistem, ni bilo razlike med 1600 in 2400.
Kupil pa sem 2400, ker je bila minimalna razlika v ceni in se lepše vidi.
Zgodovina sprememb…
RegulusDraco ::
kdaj se sploh pričakuje začetek prodaje zen2 procesorjev? januarja bodo baje predstavljeni na CES, več pa jaz ne uspem najti. Ve kdo kaj več?
Sm firbčen kdaj bo naslednjik 2700x zunaj...
Sm firbčen kdaj bo naslednjik 2700x zunaj...
A coding sequence cannot be revised once it's been established.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RegulusDraco ()
klinker ::
Predator X ::
AapocalypseE je izjavil:
Kolikor jaz vem, je samo AMD tako zahteven do hitrejšega rama.
Je tud razlika. V novejših špilih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Predator X ()
Streetracer lahko ti vsiljujem, ker imam prav.
Vem, da zelo radi naredijo primerjavo z DDR3 1600CL7/8 in DDR3 2400CL11/12.
Tukaj se pa večinoma primerja 3200CL14 vs 2400CL15
Vem, da zelo radi naredijo primerjavo z DDR3 1600CL7/8 in DDR3 2400CL11/12.
Tukaj se pa večinoma primerja 3200CL14 vs 2400CL15
Ahim ::
Skratka, zen 2 ni cist tik pred novo thenologijo in je smiseln nakup. Thnx
Zen 2 bo smiseln nakup, ko pride ven (enkrat v 2019). Bo pa tudi pred novo tehnmologijo (ze omenjeni DDR5 in PCIe 4) in kakih silnih upgradov na AM4 najbrz ne bos delal v 2020.
Za zdaj je Zen 2 samo pobozna zelja - ne ga zamesat z Ryzen 2xxx generacijo, ki je Zen+ (dovolj confusing?) in res ni tik pred kako novo tehnologijo, je pa vseeno ugoden nakup, ce bos vsa tista jedra lahko uporabil.
Predator, gre se za odnos...
Greš v pascal temo, skopiraš moj post in ga postaš v amd temo...
Weirdoooo
Weirdoooo
Zgodovina sprememb…
hojnikb ::
AM4 bo pač end of line za pcie3/ddr4. Ko bo treba menjat te tehnologije, bo pa tut nov socket (AM4+, am5?)
#brezpodpisa
AapocalypseE je izjavil:
Predator, gre se za odnos...
Weirdoooo
Prvič govoriš bedarije, se obnaša kot nek otroček... potem pa pametuješ o odnosu.
7nm GPU naj bi prišli pred 2019, potem pa kmalu 7nm epyc
Sebe poglej... da kaj takega narediš moreš res bit čudak...
Si narediš nov profil, ker maš na drugih naziv... ne stojiš za svojimi dejanji torej.
BACK ON TOPIC!
Si narediš nov profil, ker maš na drugih naziv... ne stojiš za svojimi dejanji torej.
BACK ON TOPIC!
Zgodovina sprememb…
Glede na finance AMDja, lahko recemo samo svaka cast da tako dobro konkurirajo Intelu. Samo da spet ne zaspijo, kot so z Athloni64 in GCNjem, pa bodo stalno u giru.
tikitoki ::
Upam ,da si priborijo cimvecji trzni delez. Nam, kot kupcem, ne bo nic koristilo, ce gre AMD po gobe.
S cenami ki jih ima trenutno Intel vsekakor. Samo hard fanboy bo fuknu 300€ v kanto za 10-15% vec performansa, zraven pa se ene 70-100€ za hlajenje, da bo ta performans sploh dosegu
Btw...bi prav rad vidu kak 9900k v kakem iMacu
Btw...bi prav rad vidu kak 9900k v kakem iMacu
Pa ves kje je se to.
Fora pa je, da ze 7700k v iMacu dobro kuri. 9900k je po moje nemogoce gonit v njem.
Fora pa je, da ze 7700k v iMacu dobro kuri. 9900k je po moje nemogoce gonit v njem.
Nevem zakaj predvidevajo slabšo q4?
Spravl so zena na kitajski market, intel ma previsoke cene, pa še 7nm gpuji.
Streetracer ... že spet nekaj nabijaš v prazno.
Spravl so zena na kitajski market, intel ma previsoke cene, pa še 7nm gpuji.
Streetracer ... že spet nekaj nabijaš v prazno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Predator X ()
Previsoke cene ima Intel zelo malo casa in treba videt ce bodo take ostale, kar dvomim. Verjetno so sli prenizko, zdaj navili, pol bodo pa ene malo spustili, ampak se vedno bodo kakega stotaka visje kot so ble. Folk bo vesel, ker so cene spet nizje, ceprav ne take kot so ble. Psihologja je v prodaji dobro nastudirana, ne se bat Intel je pa ze po renomeju bolj priljubljen in raja ve samo da je Intel ok, AMD pa nek drugi rang, ce sploh vejo da obstaja
Nvidia je bila tud ze skor na 300$, zdej je pod 200$. Intel pa ~55$ vs ~45$ na delnico.
Techpowerup piše samo o AMDju.
Techpowerup piše samo o AMDju.
Cene Intela bodo šle dol 100%, ker sami vejo, da so previsoke, ampak tako pač je trenutno zaradi zalog.
Upamo lahko na odličen Zen 2 7nm, da bo močna konkurenca.
Je pa itak Intel ob zidu s 14nm. Bo treba 10nm in nižje it in to kmalu.
Ignoriraj mene in jaz tebe predator, ker nima smisla.
Upamo lahko na odličen Zen 2 7nm, da bo močna konkurenca.
Je pa itak Intel ob zidu s 14nm. Bo treba 10nm in nižje it in to kmalu.
Ignoriraj mene in jaz tebe predator, ker nima smisla.
Zgodovina sprememb…
Kaj ne moreš nehat budalo?!
Samo postam to kaj vidim, če pa tebi ne paše pa piši onemu, ki je naredil test...
Ko smo pisali v Intel temi o TDPju od 9700K in moraš takoj Ryzen mešat kako je super itd... samo Intel vs. AMD maš v glavi.
Samo postam to kaj vidim, če pa tebi ne paše pa piši onemu, ki je naredil test...
Ko smo pisali v Intel temi o TDPju od 9700K in moraš takoj Ryzen mešat kako je super itd... samo Intel vs. AMD maš v glavi.
Zgodovina sprememb…
AapocalypseE je izjavil:
Zgleda si tudi on misli svoje o tebi, da tako pusti stat
Nisem natančno misli tvoj zadnji post temveč vse.
Nonstop pišeš bedarije, kako se intel še zmeraj bolj splača, iščeš članke itd.
1. i9 9900K in PL2 nastavljen na 210W TDP in kuri pri 4,7GHz all core ~210W! Sej noben ne ugovarja, da ni najhitrejši gaming procesor, ampak za 15% se ga nesplača kupit.
2. Se spomnim, kako je 8C odveč za gaming in &C je prava stvar (i7 8700K), kar se popolnoma strinjam i7 8700K ali i7 9700K, če je nuja intel.
3. Nonstop pametuješ o ramu, razlike IPCja itd. - ZEN jedro je dovolj hitro, da postavi na kolena vse Intelove mašine. Upoštevat moraš tud superioren 14nm++ in dejansko arhitekturo bolj namenjeno za desktop@gaming.
Nonstop pišeš ti bedarije, ker vedno, ko kdo kaj posta, začneš z Intel vs. AMD...
Kdaj pa sem napisal, da se Intel splača kupit? Napisal sem, da kdor hoče TOP performance, da si ga naj pač kupi, če ma dovolj denarja in če mu je to prioriteta. Se spet ponavljam...
Glede rama pa se ve, da Ryzen rabi hiter ram, tako da spet kontriraš za brezveze, ker je to popolnoma res, kar kažejo testi.
IPC clock-for-clock, se lepo vidi, da sta zelo blizu. Intela rešuje, ker ima višje frekvence in je zato hitrejši.
Nehaj že bluzit, ker nima smisla...
Kdaj pa sem napisal, da se Intel splača kupit? Napisal sem, da kdor hoče TOP performance, da si ga naj pač kupi, če ma dovolj denarja in če mu je to prioriteta. Se spet ponavljam...
Glede rama pa se ve, da Ryzen rabi hiter ram, tako da spet kontriraš za brezveze, ker je to popolnoma res, kar kažejo testi.
IPC clock-for-clock, se lepo vidi, da sta zelo blizu. Intela rešuje, ker ima višje frekvence in je zato hitrejši.
Nehaj že bluzit, ker nima smisla...
gendale2018 ::
zakaj bi si sploh kdo želel ddr5 pri zen2?
to bo samo še en nateg s cenami rama
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene
čuvajte se žene, bit ćete jebene
Mogoče zato, ker bi še bil hitrejši sistem potem, ampak, če bo še dražji ram je spet meh...
Že zdaj je 200€+ 2x8GB 3200 CL14
Že zdaj je 200€+ 2x8GB 3200 CL14
Treer ::
gendale2018 je izjavil:
zakaj bi si sploh kdo želel ddr5 pri zen2?
AMD bi si nedvomno, ker so Ryzni zaradi Infiity fabrica od hitrega RAMA odvisni kot pijanec od plota, samo je pa res to, kar pravi že StreetRacer, da bi potem kombo stal toliko kot Intelov z običajnim ramom, hitrejši pa še vedno ne bi bil, pa smo spet tam...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
A spet nabijas kretenizme?
Za ceno Intela ta trenutek Ryzena s plato in ramom...aja, pa cooler je celo zraven
Pa ne pozabi pogoje, pod katerimi bo Intelova pecka boostala kot pise v specsih, sicer se do Ryzena ne potegne, oz. mu ga lahko potegne
Za ceno Intela ta trenutek Ryzena s plato in ramom...aja, pa cooler je celo zraven
Pa ne pozabi pogoje, pod katerimi bo Intelova pecka boostala kot pise v specsih, sicer se do Ryzena ne potegne, oz. mu ga lahko potegne
Res bi rad videl pogoje, pod katerimi katerikoli novi Intel ne bo imel single thread-a višjega od kateregakoli Ryzna in multi thread-a višjega pri enakem številu threadov (+ da so matične za oba socketa istega cenovnega ranga)
TOP ::
A spet nabijas kretenizme?
Ja tisti ki išči P/P je matematika, trenutno zelo enostavna.Tisti, ki pa išče vsako dlako v jajcu FPS je pa odločitev tudi lahka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TOP ()
TOP ::
Včiraj sem prijatelju inštaliral GTX 1070 Ti na Ryzen 2600 navit na 4.100 mhz pa niti v eni igri ni proc prišel na 90%.
gddr85 ::
Res bi rad videl pogoje, pod katerimi katerikoli novi Intel ne bo imel single thread-a višjega od kateregakoli Ryzna in multi thread-a višjega pri enakem številu threadov (+ da so matične za oba socketa istega cenovnega ranga)
eh, tisto pulziranje frekvence ne šteje :P
mahone ::
Včiraj sem prijatelju inštaliral GTX 1070 Ti na Ryzen 2600 navit na 4.100 mhz pa niti v eni igri ni proc prišel na 90%.
Seveda ni šel čez 90% za vse threade skupaj; en ali dva glavna sta bila garant na 99-100% cel čas. Zdaj če je monitor samo 60 ali pa 75Hz, se to večino časa najbrž ni opazilo, ampak potem je grafična itak overkill...
D3m ::
Moral bi probat na 320p, pa bi šel čez 120 %. modri.press
Fuck you. 240p FTW.
Seveda ni šel čez 90% za vse threade skupaj; en ali dva glavna sta bila garant na 99-100% cel čas. Zdaj če je monitor samo 60 ali pa 75Hz, se to večino časa najbrž ni opazilo, ampak potem je grafična itak overkill...
So full of bullshit.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
tikitoki ::
Previsoke cene ima Intel zelo malo casa in treba videt ce bodo take ostale, kar dvomim. Verjetno so sli prenizko, zdaj navili, pol bodo pa ene malo spustili, ampak se vedno bodo kakega stotaka visje kot so ble. Folk bo vesel, ker so cene spet nizje, ceprav ne take kot so ble. Psihologja je v prodaji dobro nastudirana, ne se bat Intel je pa ze po renomeju bolj priljubljen in raja ve samo da je Intel ok, AMD pa nek drugi rang, ce sploh vejo da obstaja
Prenizko? Si ti videl kaksen margin ima INTEL?
AapocalypseE je izjavil:
Ve se, da pride early 2019.
Jaz rečem, da pride aprila 2019.
Tam nekje marec/april.
Tnx. Dobil sem prošnjo sestaviti predlog za en gaming računalnik...2600x/2700x ali počakat pol leta?
(od teh dveh vem da se za gaming bolj splača 2600x ker 2700x ne doprinese kaj dosti)....ampak vprašanje je....počakat pol leta ali ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RegulusDraco ()
D3m ::
Če boš čakal boš čakal večno, ker potlej bo pa že Zen 2+ po tem pa Zen 3.
Težko ti damo odgovor. Če rabi sedaj naj vzame sedaj.
Težko ti damo odgovor. Če rabi sedaj naj vzame sedaj.
|HP EliteBook|R5 6650U|
zen2+ je oddaljen leto in pol :)
Če se ne mudi preveč, se naj počaka na Zen 2 7nm, ker smo že skoraj pri koncu leta in ni več tako daleč do izzida.
Drugače pa zdaj mogoče ni takšne razlike med 2600X in 2700X, bo pa sigurno čez nekaj let.
Jaz, če bi vzel leta 2012 3770K namesto 3570K, bi bilo dlje časa mir. Tako pa sem v igri Dishonored 2 čutil kar konkreten drop na čase zaradi procesorja.
Drugače pa zdaj mogoče ni takšne razlike med 2600X in 2700X, bo pa sigurno čez nekaj let.
Jaz, če bi vzel leta 2012 3770K namesto 3570K, bi bilo dlje časa mir. Tako pa sem v igri Dishonored 2 čutil kar konkreten drop na čase zaradi procesorja.