» »

AMD ZEN - nova X86 Jedra

AMD ZEN - nova X86 Jedra

Temo vidijo: vsi
««
81 / 623
»»

neo5468 ::

Na plato se pa res ne meče denarja. Vzameš tako ki ima dovolj usb priključkov pa je to to. Sata 3 in usb 3 ima itak že vsaka.

Isotropic ::

kakšen bt in/ali wifi tut prideta prav.
problem je, da poceni plat, ki bi imele to, ni lih.

Napajalc ::

Ni problem v poceni plati, če se je razvoj upočasnil pri CPU, dvojedernik res nima več smisla, razvoj iger se ne bo upočasnil zaradi dvojedernikov.
011011100111010101100010

klinker ::

Napajalc je izjavil:

Ni problem v poceni plati, če se je razvoj upočasnil pri CPU, dvojedernik res nima več smisla, razvoj iger se ne bo upočasnil zaradi dvojedernikov.

A ti spet zivis in vidis samo svoj baloncek?
Racunalnik po tvoje za drugo ni, kot igrice nabijat :))
Dvojedrnik je dovolj za 70% janezev, zdaj ko ima se Pentium HT pa za 90%.

Napajalc je izjavil:

Kaj pa govoriš. Kvečjemu bojo dvojederniki postali boljši kot so sedaj, ker vulkan/dx12 igre imajo rajši grafično kot procesor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neo5468 ()

Jarno ::

Se pokesam, ker sem predlagal plato med 90-100EUR. Dovolj je že taka med 70 in 80EUR (mindfactory cene).
Seveda za izkušenega uporabnika in primarno mašino, "futureproof" + heavy gaming included.

Sosedovem mulcu osnovnošolcu pa bi skupaj s pentiumom zna podturiti tudi cenejšo varianto, ker sedaj životari na AMD bobcat prenosniku in bi rad nekaj res poceni in dobrega za gaming.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

D3m ::

SSD pa bo Bobcat poletel.
|HP EliteBook|R5 6650U|

hojnikb ::

bobcat tut z methom nebo poletel.
#brezpodpisa

D3m0r4l1z3d ::

lol, nebo v nebo poletel, bo pa šel v nov horizont
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

A nisi imel še nikoli Bobcata hojko?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Polished turd is still a turd. Brez skrbi, sn meu že dost bobcat prenosnikov v rokah in ne, tut z ssdjem jim ni pomoči. Pomaga, ampak to je tko kot da bi dal michelinke na yugota.
#brezpodpisa

Pa si jim že dal SSD?
|HP EliteBook|R5 6650U|

seveda, lost cause. Čeprav ne melje več, se pa še vedno duši z kako javascrip heavy stranjo. Sj ista zgodba je z atomom.
#brezpodpisa

starejši Atomi so bili še slabši od Bobcata.

Meni deluje dobro E-450 z SSD.

Sploh za net, yotube in office.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

klinker je izjavil:

Napajalc je izjavil:

A ti spet zivis in vidis samo svoj baloncek?
Racunalnik po tvoje za drugo ni, kot igrice nabijat :))
Dvojedrnik je dovolj za 70% janezev, zdaj ko ima se Pentium HT pa za 90%.

Pisarniški CPU so bistveno cenejši, realno je tole lahko zelo drago, bo CPU povprečnemu igralcu 2x uničil zabavo in bo poiskal drugo zabavo "ker dandanes PC ji štekajo in so konzole boljše". Saj Janezek misli da ima gaming PC, v resnici ima drag pisarniški PC.
011011100111010101100010

D3m0r4l1z3d ::

shit, a igre za PC niso z Možnostmi za prilagoditev perf/detail
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

če spustiš detajle pod high, upsetaš the almighty GabeN-a in jih fašeš. >:D
#brezpodpisa

Predator X ::

švoh PC + Dober GPU ni ravno top combo. Nekak i3 je za RX 460/GTX 1050/TI. Za več se splača vzet i5.
Kot sem že večrat povedal, če igraš procesorsko zahtevne (open word špile, Multiplayer, etc.) je fino imet dober proc ( so izjeme).
Ampak, če bo dal GPU detajle na ULTRA in CPU na LOW enostavno ne bo lepe slike. Boljš zgleda, če imaš CPU detajle na medium/high in CPU na ultra.

Zakaj? Naj pa kr senitel pove.

Zgodovina sprememb…

Dej no, novi i3 so spodobni procesorji in ne spadajo v kategorijo "švoh", prej medium.

Battlefield 1 cpu scaling.

Thief cpu performance

Thief cpu performance

GTA V cpu performance

GTA V cpu performance

Kombinacije 8t piledriverja in radeonov 290/390 so tudi bile popularne, pa se ni nikomur nič zgodilo. :)

Zgodovina sprememb…

AapocalypseE ::

Zadnji čas, da amd izda konkurenčne procesorje 8-O

Nope, i3 ne more bit več gaming CPU, poglej i5 na 2.7ghz grdo povozi i3 na 3.8ghz, preveč dropov, več kot očitno je da ima i3 manjko moči.
011011100111010101100010

Novi ryzen procesorji so zamenjava za i5 in i7. G4560 bo še vedno najboljši za p/p. Končno je intel releasov spodoben procesor. Haswell/Skylake/Kaby je vse isto za i5/i7. Upam da jih AMD tepe.

Napajalc je izjavil:

Nope, i3 ne more bit več gaming CPU, poglej i5 na 2.7ghz grdo povozi i3 na 3.8ghz, preveč dropov, več kot očitno je da ima i3 manjko moči.

Kok ne more bit i3 gaming cpu če danes dajamo pentium noter :D. Je pa res da je g4560 naredu celoten i3 line irrelevant, tako da ga noben pameten ne bo več kupil.

Napajalc je izjavil:

Lahko je, lahko. Čudovit cpu za tudi emulatorje, ki rabijo kak AVX in laufajo na dveh jedrih. Poglej, kako povozi piledriverja in to tudi v DX12.
To je tako, kot bi dobesedno popljuval 30FPS lock na konzolah (tudi dropi so, ja), tukaj pa govorimo o 100FPS v AAA naslovih.
Se zna zgodit, da bo v številnih igrah (95% percentile) on-pair z Ryzenom 4c/8t še precej časa.

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

Jarno je izjavil:

Se pokesam, ker sem predlagal plato med 90-100EUR. Dovolj je že taka med 70 in 80EUR (mindfactory cene).
Seveda za izkušenega uporabnika in primarno mašino, "futureproof" + heavy gaming included.

Sosedovem mulcu osnovnošolcu pa bi skupaj s pentiumom zna podturiti tudi cenejšo varianto, ker sedaj životari na AMD bobcat prenosniku in bi rad nekaj res poceni in dobrega za gaming.

Kaj pa je tako futureproof v maticnih ploscah? Najvecja neumnost je racunati na nadgradnjo CPUja. Raje pobases cekine v malho in imas ze danes del sredstev za bodoco zamenjavo sistema.

mahone ::

Iz reddita Uk distributer Zen prices

http://www.shopblt.com/search/order_id=...

:O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mahone ()

FireSnake ::

Prenizke cene ... če je to, kar obljubljajo, res.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

dxx ::

FireSnake je izjavil:

Prenizke cene ... če je to, kar obljubljajo, res.

VAT EXCL :D

x45 ::

+ DDV še
AMD x4 965 BE, 8 gb ddr3 1600, SSD Samsung, 960 GT
Xeon x3430, 8 GB DDR3, Matrox grafa

ABX ::

[deleted]
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

m0LN4r ::

Pentium je res za tiste, ki bi najvec za cim manj:
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

tikitoki je izjavil:

Kaj pa je tako futureproof v maticnih ploscah? Najvecja neumnost je racunati na nadgradnjo CPUja. Raje pobases cekine v malho in imas ze danes del sredstev za bodoco zamenjavo sistema.

Pri izdeleku za recimo 7 let (govorim iz osebnih izkušenj) ne boš bankrotiral zaradi 20€.

Upošteval sem tudi nasvet hojnikb-ja iz sosednje teme, ki pravi, da je sedaj DDR4 precej podražan. Zato sem svetoval 4 ram slote, da lahko 2x4GB kupi sedaj, v prihodnosti pa nadgradi na 16GB in prišpara recimo 30€. Ko že govorimo o pomnilniku, poceni plate podpirajo DDR4 do 2133MHz. Prav iz te teme se da prebrati relevantnost hitrosti pomnilnika na performance.
Pa ram sloti se tudi kvarijo, fino je imeti nekaj redundance. Dobro, RAID ni nek argument, čeprav je opcija zapeljiva.

Dalje se statistično predvideva nakup OEM Windowsov :) , ob menjavi plošče izgubiš 100€, upoštevanja vredno.
Poleg tega naslednja generacija plošč za 50€ ne bo prinesla pohitritev v delovanju sistema, procesorji so naleteli na limit. Če menjaš vsako drugo generacijo in kupuješ poceni robo si pač neekonomičen.

Še enkrat bi poudaril, da lahko tisti, ki za primarni home-gaming sistem priporočajo ultra-škrt robo, le-to najprej privoščijo sebi.:D
Nekomu predlagati 20€ dražjo matično ploščo je tudi odraz spoštovanja, v smislu "za tebe, ki boš to znal utilizirati".

Wrop ::

Wrop je izjavil:

Hmmm, cena? Po teh rezultatih, če so pristni in če tudi ostali testi kažejo podobna razmerja, potem bi rekel okoli 320-350 $ za 8c/16t zen pri 3,14 GHz. Cena je odvisna tudi od osnovne frekvence.

No, mogoče pa le nisem toliko zgrešil.

Pa še pojasnilo, da se ne boste mislili, da so cene nizke:

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5...

Background: I am formerly a purchaser for a computer retailer.

This site is hooked directly into the database for one of the largest "channel" suppliers in the world - Ingram Micro.

Channel suppliers like IM are the means for most vendors to get their products to retailers and system builders. I'm saying places like cyberpowerpc, and even retailers (to an extent Newegg), buy their parts from places like IM.

**These are 100% legit SKUs,** however pricing is not quite realistic. These are flat percentage markups of Ingram Micro's selling price.

Edit: my commentary of pricing got most questions. I'll explain here.

> Meaning to say if we add another 30% markup for retailers,

No, not even close to that much. Mom and pop brick and mortar, probably, that's what they have to do to keep the lights on. But the retailers most of us deal with these days - Newegg, Best Buy, etc - they buy these parts for slightly less than what we're seeing here, and then barely put tiny margins on top of that - and it is not uncommon for them to actually *sell these parts at cost or a loss*, and get their revenue from rebates from the factory. /u/carbonat38 was exactly right when he said "I doubt that margins in the ultra competitive online world are that high anymore, in particular with little actual operating cost."

> How can you tell that the markup is a flat percentage?

Just from my experience when googling an Ingram Micro SKU back in the day to get to a product real fast (channel vendors' websites are, as a rule, **shitty,** and so you develop your own methods to get to the product). I'd occasionally find a BLT url or a similar drop shipper. As a rule, BLT would have things in a certain line all the same lazy markup over the Ingram price. If Ingram listed a bunch of new logitech keyboards in April 2015, they'd all be 5% higher on BLT. If Ingram listed a bunch of new CPUs in Feb 2017, they'd all be, say, 1% higher on BLT. Making up those numbers, but that's the pattern.

**Ultimately, the pattern from BLT that I am familiar with** means that the 1800X will be $449.99 - 499.99 MSRP, barring any sort of price inflation if we are under supplied.

Get on the train.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Pošteno!

Če se upajo nastaviti take cene, bo tudi hitrost na mestu.

Pa jaz si tudi obetam par deset EUR zaslužka s svojimi 26 AMDjevimi delnicami :))

Za 3570K sem dal 220€ v SLO in je bil takrat top izbira za gaming. Še danes BP poganja vse igre v navezi z GTX 1070.

Me prav zanima kaj bom v letu 2017 dobil za 220€.

m0LN4r ::

Me prav zanima kaj bom v letu 2017 dobil za 220EUR.

Karkoli, bos moral se plato in rame nove kupit. Na koncu pa bos mel ene od 0%-10% boosta za ta vlozen dnar. V bistvu ti 500Eur ne uide.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r je izjavil:

Karkoli, bos moral se plato in rame nove kupit. Na koncu pa bos mel ene od 0%-10% boosta za ta vlozen dnar. V bistvu ti 500Eur ne uide.

Uhh lucky me pa moj PhenomII x4. :)
Sem že mel našparano za ivyja, pa sem sklenil počakati, doma imam tako ali tako 5 uporabnih računalnikov in že smetijo.

tt2 ::

Ljudje, ne biti tako na hype-ani. Cene so verjetno z razlogom tako nizke. Osebno ne verjamem, da bo Ryzen boljši v igrah, kar verjetno 90% folka v tej temi pričakuje. Če pogledate teste 6900k v igrah, katerega je AMD vedno dajal kot primer z Ryzen, je kar precej za 7700k.

FireSnake je izjavil:

Pošteno!

Če se upajo nastaviti take cene, bo tudi hitrost na mestu.

Pa jaz si tudi obetam par deset EUR zaslužka s svojimi 26 AMDjevimi delnicami :))

Kakšen poseben razlog zakaj samo 26?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Prvo sem jih kupil 25. Potem em pa nastavil, če cena pade, naj sistem kupi še eno.
Zato 26.
"samo" 26 tudi zato, ker sem se s tem, dearjem pripravljen malo igrati (četudi ga izgubim). Za zdaj.

Lahko bi jih kupil še več, a bom ostali denar porabil za igranje z drugimi delnicami.
AMD sem dal kot bolj dolgoročno (da si vidi Ryzen in Vega) investicijo.

Zgodovina sprememb…

Grey ::

Grey je izjavil:

Glede na to, da je performans 8/16 tam tam oz. boljši od 6900K (ki je tudi 8/16 procesor), tako, da bi rekel, da je tole pricing bracket tabela. Ne bi imelo smisla, da je potem 4/8 zmogljiv komaj kot i5 7400 (180€).

Tako na oko bi rekel, da bo (na podlagi demotov do sedaj so ujeli in celo prehiteli IPC Intelovih Lake variant):

4/4 (150€ - 200€) - nekje i5
4/8 (220€ - 270€) - nekje i7
6/12 (320€ - 380€) - performans i7 (6800K, 6850K)
8/16 (400€ - 600€) - performans i7 (6900K)

Moja ocena se je uresničila, vsaj za zgornji del lineupa :) En dobavitelj je že objavil cene za R7 serijo, top of the line stane 490$, kar pomeni pri nas nekje malo cez 500€. Tako, da tudi ostali cenovni bracketi verjetno sledijo temu kar sem napisal. Ocitno bo čas za posodobitev sistema. :D

Predator X ::

Jarno je izjavil:

Dej no, novi i3 so spodobni procesorji in ne spadajo v kategorijo "švoh", prej medium.

Thief cpu performance

Thief cpu performance

GTA V cpu performance

GTA V cpu performance

Kombinacije 8t piledriverja in radeonov 290/390 so tudi bile popularne, pa se ni nikomur nič zgodilo. :)

Ja tile benchmarki so tak nesmisel. GTA V na ultra i3 nima šanse za 60-50fps (ULTRA CPU detail). Še navit i7 bo mel kr velke probleme.

SuperVeloce ::

Kaj za vraga je ultra cpu detail?!
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

m0LN4r je izjavil:

Preskok na i5 procesorje je bil konkreten. Da pa grem zdaj na Kaby Lake se mi ne splača, ker ne pridobim dovolj. Za amd pa se bom pustil presenetit, ampak ne pričakujem nič konkretnega.

Zgleda bom še kar nekaj časa fural 3570K :))

Zgodovina sprememb…

"Raven Ridge":

AMD Eng Sample: ZD3101AHM44AB_38/31/13/07_9874 with Radeon R7
AMD Eng Sample: 2M3001C3T4MF2_33/30_N with AMD 15DD iGPU
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

tt2 je izjavil:

Ljudje, ne biti tako na hype-ani. Cene so verjetno z razlogom tako nizke. Osebno ne verjamem, da bo Ryzen boljši v igrah, kar verjetno 90% folka v tej temi pričakuje. Če pogledate teste 6900k v igrah, katerega je AMD vedno dajal kot primer z Ryzen, je kar precej za 7700k.

i7 7700k ima ~30% višji takt kot omenjeni 8/16 CPU.
011011100111010101100010

ziga1990 ::

eh jaz samo upam, da bojo 8c/16t popularni glede na cene, ker če bojo bodo tudi razvijalci iger bolje optimatizirali igre, da bojo bolje izkoristile 8 jeder
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

ziga1990 je izjavil:

eh jaz samo upam, da bojo 8c/16t popularni glede na cene, ker če bojo bodo tudi razvijalci iger bolje optimatizirali igre, da bojo bolje izkoristile 8 jeder

Smo videli pri Phenom II. Not gonna happen anytime soon.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Prej še pride izkoristek za 6C potem šele 8C, tako da ja... kot je d3m napisal.

amd prehiteva samega sebe.

Zgodovina sprememb…

««
81 / 623
»»