» »

AMD R3xx series

AMD R3xx series

Temo vidijo: vsi
««
54 / 115
»»

Truga ::

Molnar, pardon, nisem videl da imas 2 ekrana, sem su se enkrat nazaj brat zdaj.

Ja, res je. AMD pri multi-monitor setupih je sel 3 korake nazaj v zadnjih generacijah, in je precej u kurcu (vcasih so imeli to super zrihtano). Medtem je nvidia sla naprej, vcasih so imeli podn od podna, trenutno pa je nvidia tu precej boljsa.

Obstaja sicer workaround (priklopis vse monitorje na displayport), ampak vecina monitorjev ima se vedno primarno DVI vhode, tako da je to za vecino ljudi mal brezveze..

dzinks63 ::

dzinks63 je premaknil sporočila v Grafične kartice in gretje sobe.

hojnikb ::

#brezpodpisa

AapocalypseE ::

PowerColor Radeon R9 390 PCS+ Review

http://www.guru3d.com/articles-pages/po...

Sapphire R9 390 Nitro Review

http://www.kitguru.net/components/graph...

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: dzinks63 ()

dzinks63 ::

Počiščeno offtopic, za nasvete pri nakupu grafične kartice uporabite obstoječo temo, npr:
Pomoč pri nakupu grafične (gamerji help!) :)

PredatorX ::

markic222 je izjavil:

Evo, sem kar na 1920 x 1080.
 BF 4 (TEST RANGE)

BF 4 (TEST RANGE)

BF 4 TEST RANGE

BF 4 TEST RANGE

Prvič ko sem vpisal komando za graph na 400 se je driver sesul. Drugič je delalo normalno.

Jaz osebno sem z grafično zadovoljen, se ne pregreva, je dokaj tiha (fractal R5 ohišje pomaga) in vse igre ki jih igram delujejo na 1440p na 50+ fps-jev na ultra nastavitvah :). Še mal počakat da bodo še driverji do konca poštimani pa bo :)

O lepo lepo
+1 respect :)

Še eno tole, pa kater CPu imaš in clock.
Sepravi DX11
64P/0 shanghai siege (prazna mapa), large conquest - medium settings

http://postimg.org/image/jecfx92gv/
Nekak tko naj zgledal (prva slika) - če se ti, da še nameriš v trikotni znak z klicajem.

Zgodovina sprememb…

particle ::

A new software is doing rounds on the forumscape, with lets you check exactly which GCN compute units (CUs) were disabled by AMD to carve out your "Pro" SKU graphics card (eg: R9 Fury non-X, R9 390, R9 285, etc.), and if you're lucky, re-enable some of those disabled CUs via a good old fashioned soft-mod.

LINK

m0LN4r ::

Prava raketa: http://www.computerbase.de/videos/2015-... še dobr, da je na mizi.

Je že komu uspelo odklenit Fury Pro ?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Probal na 7950, no dice
#brezpodpisa

Next GEN

Ah dej no ASUS STRIX je čist tih v gamingu.

Zgodovina sprememb…

markic222 ::

@Predator_X

Kje se to točno postavim, da ne bom pol ure iskal lokacijo :d

A je bla predstavitev nano na gamesconu?
Če ja, kje, če ne, zakaj ne?
Trade Republic 38MVDVXM

Kot vse kaže bo treba r9 390 vrnit, že po dveh tednih so težave z ventilatorjem :(. In to tudi pri najmanjših hitrostih.

Xserces ::

Pač defekt. Ni nujno da so vse take...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Ne sej nisem hotel na to namigovati, mislil sem v smislu da jo bom zamenjal za drugo Sapphire 390 nitro če bo možno, ali pa pač tole na popravilo. Z kartico sem drugače super zadovoljen.

D3m ::

Se zgodi.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Uf ja tole je pa predvsem moteče :)

Kaj ::

Pozdrav!
Končno sem dobil Powercolorjevo R9 390. Špila lepo, fpsji so kot pričakovano, edino ena stvar je problematična. Ventilatorji se pri loadu vrtijo s 3400 RPM. Temperature so sicer okej. V idle se ventilatorji večinoma ustavijo in je temp nekje pod 60 stopinj. Ko pride na 60 stopinj se ventilatorji prižgejo. Med igranjem GTA V vse na max pride do 68 stopinj. Skratka temperature ok. Tistih malo manj kot 60 stopinj v idle naj bi bilo, kot sem bral, normalno in varno, saj ventilatorji ne vrtijo.
Problematični so le ventilatorji med špilanjem. 3400RPM je res zelo glasno. Drugače je ohišje dobro prezračeno.
Kaj čem? Mislite da je to pač ko pri tem modelu ali le smola? Naj zamenjam za drugega proizvajalca? MSI?

Kaj je izjavil:

Pozdrav!
Končno sem dobil Powercolorjevo R9 390. Špila lepo, fpsji so kot pričakovano, edino ena stvar je problematična. Ventilatorji se pri loadu vrtijo s 3400 RPM. Temperature so sicer okej. V idle se ventilatorji večinoma ustavijo in je temp nekje pod 60 stopinj. Ko pride na 60 stopinj se ventilatorji prižgejo. Med igranjem GTA V vse na max pride do 68 stopinj. Skratka temperature ok. Tistih malo manj kot 60 stopinj v idle naj bi bilo, kot sem bral, normalno in varno, saj ventilatorji ne vrtijo.
Problematični so le ventilatorji med špilanjem. 3400RPM je res zelo glasno. Drugače je ohišje dobro prezračeno.
Kaj čem? Mislite da je to pač ko pri tem modelu ali le smola? Naj zamenjam za drugega proizvajalca? MSI?

Zanimivo.

Dej prosim slikaj kišto brez stranske platnice.
MSI afterburner naštimaj.

ps. na kišti sploh nimam zadnje stranice.

gddr85 ::

glede na 3 ventilatorje je imo 3400rpm mal visoko

gddr85 je izjavil:

Mogoče je k tem 3400 kaj pripomoglo to, da imam trenutno extended monitor in da se na drugem displaju (projektorju) gleda serija. Ampak skoraj isto glasno je bilo danes že nekajkrat. Mogoče 3000, če že ne vedno 3400, tudi ko je bil prižgan le en monitor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kaj ()

Kaj je izjavil:

gddr85 je izjavil:

Mogoče je k tem 3400 kaj pripomoglo to, da imam trenutno extended monitor in da se na drugem displaju (projektorju) gleda serija. Ampak skoraj isto glasno je bilo danes že nekajkrat. Mogoče 3000, če že ne vedno 3400, tudi ko je bil prižgan le en monitor.

dej jih na 1900-2000rpm pa dej od 50C naprej.

Jaz imam no svoji Sapphire Nitro 390 povezane 3 zaslone (1x TV, main screen 2560 x 1440 in sekundarni monitor 1920 x 1080). Obrati nikoli niso presegli mejo 2200 RPM-ov, tudi ob hkratnem gledanju youtube in igranju GTA V na main zaslonu. Max temperatura kar sem jo zaznal je bilo 73, ampak res max.

Predlagam ti da si sam prilagodiš krivuljo vrtenja ventilatorjev ob določenih stopinjah (predlagam MSI Afterburner).

Kaj je izjavil:

Pozdrav!

Sem ti rekel, da bo tak.

Ljudje eni majo mogoče malo bolj vroče sobe kot drugi?
Vi sam glejte reviewe testirane na odprti mizi v 21C sobi...
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

gddr85 ::

pa če imaš luknje pod psujem bi mogoče raje obrnil psu navzdol, da ne zauga vroč zrak

gddr85 je izjavil:

pa če imaš luknje pod psujem bi mogoče raje obrnil psu navzdol, da ne zauga vroč zrak

Glede napajalnika ni problem, se je v zadnje pol leta vrtel eno minuto max.

SuperVeloce ::

Kaj je izjavil:

Pozdrav!

Ok načeloma sami grafični kartici koristi odprta stranica, ampak to posledično pomeni, da ohišje NI dobro prezračeno. Trpijo kakšni pasivni hladilniki na osnovni plošči itd.

Pri 68°c je 3400rmp? To pa je precej agresiven fan control, da v manj kot 10°c prešaltaš iz stoječih ventilatorjev na turbino. Kot so ti rekli, msi afterburner in si sam naštelaj. Nekje do 75°c je čisto kul. Seveda čekiraj tudi temperature VRM in poročaj
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Seljak ::

Jaz lahko z mojo igram v tišini,temperatura pa pride do max 75°C. V profilerju imam nastavljeno na AUTO. Če pa želim,da so temperature nižje pa si naredim manual fan speed profil,ki mi dviguje obrate ventilatorjev glede na temperaturo jedra in si ga tako prilagodim,da toplota ne preseže meje recimo 60°C in je grafična kartica še vedno dokaj tiha. Ja,če pa nastavim na fixed fan speed in izberem recimo 70% hitrost ventilatorjev potem pa je zadeva kar glasna,ampak tako pač je,ker AMD zgleda le ima probleme z hlajenjem novih čipov,ki pa so jih rešili z velikimi hladilnimi rebri in ventilatorji. Itak pa sem z grafično zelo zadovoljen in pri nobeni grafikulji nisem cepil dlake in primerjal z drugimi,važno mi je,da deluje,da je cenovno "ugodna" in predvsem,da napolni moje apetite,ki jih imam pri igranju iger.

Napajalc ::

Seveda se splača, ima 8 gb rama in je cenejša kot gtx 970.
011011100111010101100010

scipascapa ::

Kje v SLO pa je 400€ ali manj?

Jaz pri nas nisem nikjer videl 980-ke pod 600€. 290-ka je pa 50€ cenejša kot 390. Ja 8GB VRAM-a je overkill, 5GB bi bilo čisto zadosti ampak 3,5 GB na 970-ki je pa premalo :)

kot, da "morate" vse na max igrati?

Ne rabi bit vse na max, je pa fino če je:P. Drugače pa sem jaz Nitro kupil za 390€ na sestavi.si, če je bilo tvoje prejšne vprašanje naslovljeno name.

erm Nitro?

kewl cena PS4 z 2 igrami :P

400€ za 390 ?
:))
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

400€ za 390 ?

Sem prov čakal kdaj bo nekdo prišel in dal link od geizhals-a in mi pokazal kako bi lahko prišparal 30€ :D. Aja ne, tukaj se boš ti pohvalil kak dober deal si naredil za svojo 980-ko :). Sem že prej omenil da govorim o cenah v SLO.

A majo naši na 970ah večje marže, kot 390 zanimivo. Funtech ma ene dve pod 400€.
Trade Republic 38MVDVXM

Ma zasoljene so pri nas cene 970, še posebi tiste ki sem si jo jaz prvotno želel kupiti, preden sem se odločil za 390-ko (gigabyte g1 = 430€+). Potem se že nekako bolj splača 390-ka za 40€ manj, čeprav je dosti bolj požrešna, ampak nadoknadi to v performance pri 1440p. Itak pa vsak vzame to kar mu sede in koliko si je zadal budgeta.

D3m0r4l1z3d ::

markic222 je izjavil:

Kot vse kaže bo treba r9 390 vrnit, že po dveh tednih so težave z ventilatorjem :(. In to tudi pri najmanjših hitrostih.

a si še na katerih drugih forumih zasledil ali kjerkoli drugje, da imajo s Nitro take probleme

markic222 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

400EUR za 390 ?

Sem prov čakal kdaj bo nekdo prišel in dal link od geizhals-a in mi pokazal kako bi lahko prišparal 30EUR :D. Aja ne, tukaj se boš ti pohvalil kak dober deal si naredil za svojo 980-ko :). Sem že prej omenil da govorim o cenah v SLO.

pršparal bi 40e. če bi kupo iz nemčije. In to z zasoljeno poštnino..

btw generalno gledano so cene 390 in 970 zelo podobne...

To da je 970ka dražja, je mit, ki ga širijo amd fanboyi
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

D3m0r4l1z3d je izjavil:

markic222 je izjavil:

a si še na katerih drugih forumih zasledil ali kjerkoli drugje, da imajo s Nitro take probleme

Sem googlal in bral po forumu in nisem našel nobenega z podobno težavo. Tudi pri meni težave več ni, po enem dnevu je izginilo. Če se ropotanje še vrne pa dam na garancijo.

@hojnikb

Pri nas je 970, ki sem si jo želel pač dražja kot 390-ka. To je dejstvo, nismo si cen sami zamislili. Jaz bi rade volje imel manj požrešno kartico, če bi bil performance in cena ista :). Ni mi mar za znamko, mi je pa software od Nvidie boljši, ga imam na prenosniku. Tebi se je AMD zgleda zameril in kar nekaj nabijaš, kot da si cene zmišljujemo xD.

Tistih 4.6GB vrama misliš, da je realnih pri GTA V?

Ne verjami vse kar piše ;)

Primerjava cen GTX 970 vs. R9 390

http://www.dinokomp.si/iskanje/?search=...

http://www.dinokomp.si/iskanje/?search=...

Zgodovina sprememb…

> Pri nas je 970, ki sem si jo želel pač dražja kot 390-ka. To je dejstvo, nismo si cen sami zamislili. Jaz bi rade volje imel manj požrešno kartico, če bi bil performance in cena ista :). Ni mi mar za znamko, mi je pa software od Nvidie boljši, ga imam na prenosniku. Tebi se je AMD zgleda zameril in kar nekaj nabijaš, kot da si cene zmišljujemo xD.

In kaj te sili, da kupuješ pr nas ?

Kupi v nemčiji, kjer majo te dve karte skoraj isto ceno
#brezpodpisa

D3m0r4l1z3d ::

http://www.mindfactory.de/product_info....

pcs+ različica radeon 390 je 309 na mindfactory, geforce 970 ravno za ta denar ne dobiš v takih izvedbah, je pa res, da niti ne rabijo imeto tolikšen hladilnik
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

dobiš kfa2 gamer oc z dvema ventoma, ki zna bit tišja in bolj ohlajena kot ta pcs+
#brezpodpisa
««
54 / 115
»»