» »

Ponosno izkazovanje lastne ignorance

Ponosno izkazovanje lastne ignorance

Temo vidijo: vsi

dr.Akula ::

Izvor te teme je sledeča novica na Partis-u:

Imate Windows 7? Za vas ni več pomoči.

Še vedno poganjajo polovico svetovnih in slovenskih računalnikov, a Windowsi 7 so na smrtni postelji. Microsoft jim je namreč odtegnil posodobitve.

Pred dnevi ste si lahko na svoje računalnike naložili poslednjo zastonjsko posodobitev za Windowse 7, operacijski sistem, ki je daleč najbolj priljubljen po uporabi. Microsoft je najavil, da sistema odslej ne bo več popravljal, če boste imeli kakršnekoli težave zaradi njihovega delovanja, bo potrebno pomoč plačati. Leta 2020 pa bo dokončno prenehala kakršnakoli podpora takratnim vztrajnikom na sedmici.

Ker se je pričela ponavljati zgodba z različico Windows XP, ko je večina uporabnikov vztrajala na že nemarno starem sistemu še tudi potem, ko sta bili na trgu že verziji Vista in 7, so se pri Microsoftu očitno odločili tokrat precej pohitriti prehod na najnovejšo generacijo Windowsev 8 (8.1) oziroma na prihajajočo naslednjo generacijo 10, ki bo serijsko na voljo verjetno v drugi polovici leta. Natančnejši datum bodo pri Microsoftu sporočili čez teden dni. Zanimivo so pri Microsoftu šele lani ukinili svojo podporo XP-jem, ki so bili predstavljeni leta 2001.

Po osovraženi Visti so bile pravi balzam

Sistem Windows 7 je star "šele" dobrih pet let. Zaradi nepopularne različice Vista so Windows 7 zelo hitro pridobile na priljubljenosti, saj so se izkazale za stabilen in prijazen sistem. Prav radikalizacija v marsikaterem pogledu, ki jo je s seboj prinesla različica 8, je verjetno kriva, da kar polovica oziroma okoli 650 milijonov svetovnih uporabnikov računalnikov po podatkih Net Applications vztraja na Windows 7.

Spisal: TOMAX:)
Povezava: http://www.zurnal24.si/

Dajmo ob stran da je novica povsem zavajujoča in da se avtorju (in nato tistemu ki je na Partis tole prilepil) ni dalo niti najmanj preveriti, da se končuje le brezplačno odpravljanje hroščev, ne pa tudi varnostne posodobitve in da novica povsem po nepotrebnem razburi ljudi, ter jih spravi v skrbi.

Raje bi izpostavil nekaj komentarjev, ki so jih ljudje napisali pod novico. Naj prej povem da čisto razumem da večine ljudi ne zanima I.T., se ne poglabljajo vanj in ga ne spremljajo. Ampak potem se lahko vsaj komentiranja vzdržijo oz. napišejo komentar na malo lepši način, ne pa da so pri tem še arogantni. Jaz recimo nimam veliko pojma o avtomobilih in se zato pod novico da je neka avtomobilska firma predstavila nov motor, ne bom šel kregat kako in v čem je bil stari boljši. Ni ravno najboljša analogija za spodnje komentarje, ampak upam da razumete kaj hočem reči. Ker tole spodaj je wilful ignorance:

Objavil alen.rojht dne 16.01.2015 ob 16:44
Ja no se vedno lahko pač daš preko USB al Iso Dvd dol win 8 pol pa comp das gor pa ti vse zablokira tak je moj prijatelj naredo,ker je nor na Winows 8 pa mu je comp za 1000 $ šel u nič

Objavil cigale123 dne 16.01.2015 ob 18:24
ma te posodobitve so tako al tako en šit jih mam zmeri izkloplene pa nobene težave ni

Objavil RudkoG dne 16.01.2015 ob 19:01
Imam Windows 8.1; z njim sem še kar zadovoljen, Win-98 pa je bil za moje pojme najboljši .....

Objavil Martinstrel dne 16.01.2015 ob 19:40
Windows XP sp1 dela kot urica.

Objavil ღLanaღ & Sebek dne 16.01.2015 ob 19:51
Imate Windows 7? Za vas ni več pomoči.

To bo ja pa ja....ko bojo ponudili pametn sistem ven te prestopim mogočen,če bo win 10 za kako rabo drugače ostajam na win7 pa se oni lahko v glavo zaletavajo kak čejo.Popravke za win 7 pa itak ne rabim ker deluje v nulo že dolgo brez kakeršniga koli problema.Pač mircrosoft prfukjen pač želi na vse načina folk prisilit na nadgradnjo.No saj sam nimam nobenih pripomb glede tega(sem tud sam dosti stestiral win8/8.1) ampak ne hvala če mi ni nekaj všeč še ne pomeni da ga morem imet vseeno obvezno gor in uporablajt.Upam da bo win 10 za kako rabo te pa z veseljem prestopim v nasprotmen primeru pač ne

Objavil andys1 dne 16.01.2015 ob 21:41
uporabljam oba OSa in je nedvomno boljši win7. Se mi je dogajalo da pri updatih pri osmici comp sesedal kr neki...

Objavil Pecak dne 16.01.2015 ob 23:00
Prva stvar k jo nrdim ko formatiram windowse je da ugasnem posodobitve.

Not concerned at all.

Objavil mare4444 dne 17.01.2015 ob 00:56
katastrofa res. še dobro da jih nisem plačal ker drugač res ne vem kaj vse bi jim izrekel idiotom.

Objavil srbija2014 dne 17.01.2015 ob 01:21
A djte no komi sm šaltov z xpjev na win7 pa spet težite... ne lol briga me, ker je to res tisti zadnji razlog da bi kdaj menal sistem že tko mam updates off (in isto sem imel na xpjih, zadnjič sem updajtal 2012)

Objavil magicteam dne 17.01.2015 ob 10:19
ENA DOBRA NOVICA KONČNO OD MICROSOFTA!!!!!!!!!!!Ko je sistem en čas zunaj tile njihovi updejti delajo samo sranje.Updejti:BREZ VAS NAM JE ,BOLJE!!!

Objavil slobobicar dne 17.01.2015 ob 11:31
no win 7 bom uporabljal še naprej brez tezav in tudi za enkrat se je obdrzal na najbol srestnih testih in virusih kar sme testiral se je sma popravil in delal svoja opravila naprej ker do sedaj noben sistem ni mogel tega idino win 7 ima to možnost ...

- Napadu sem sistem z vseh strani z virusi kar hudimi in probal vdreti tu tam in se je sistem sam obranil najhujšega in tudi popravil se v 3 min kar je kar hitro in po temu se je prizgal normalno in deloval tako k da ni bilo prej nič ...

Windows XP,Vista,8, 8.1 in 10 tega nebojo imeli zato pa se ga zelijo znebit ker je predober in tesko uničljiv ...

Objavil Hanzy24 dne 17.01.2015 ob 12:42
Kdo sploh rabi te njihove posodobitve?

Objavil sbroz66 dne 17.01.2015 ob 12:55
jst posodobitev ne uporabljam pa delajo ko sus tok da naj kr jokajo do zjutrej majmuni pozresni sm za denar jim gre

Najbrž boste rekli "Itak je partis, kaj sploh pričakuješ od teh frocov". Res je da pred začetkom branja komentarjev nisem imel nekih visokih upov, samo toliko facepalma pa niti slučajno nisem pričakoval. V prvih 3h straneh komentarjev ni niti enega ki bi opozoril na napako v članku. Ko sem šel skozi je bilo tam mogoče 10 takih (pa ne pretiravam s številko), ki so napisali kaj vsebinsko relevantnega ali opozorili na napako. Zgoraj sem res izbral samo take, ki so najbolj ignorantski, ampak večina drugih ni daleč zadaj, če se vam sploh uspe prebiti skozi nekoherenten tekst. Če kdo želi prebrati vse napisano: http://pastebin.com/Bw4CirNQ

En komentar, ki lepo strne večino napisanega:
Objavil PeCOstyle dne 16.01.2015 ob 19:09
ko takole bereš komentarje imaš občutek, da komantarje pišejo 10 letni otroc. tako nepovezanih pa nejasnih stavkov oz. povedi, da sploh ne veš kaj bi človek rad povedal o.O

Nivo debate in pisanja na slo-techu je v primerjavi s temle kot forum visoke znanosti.
ni podatka

hojnikb ::

samo da se kliki nabirajo, pa ni važno kaj piše...
#brezpodpisa

technolog ::

nevednost. nevednost. nevednost. nevednost. nevednost. nevednost. nevednost. nevednost.

Insan3Lik3 ::

sploh ne morm brat tistih komentarjev xD mother of facepalms
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

dj_uro ::

Pri vsakem malo bolj obiskanem forumu je moč opaziti določene (morebiti celo iste??) osebke, ki pojma nimajo o ničemer, a vejo vse... Prav tako je velik porast mladine od 1996-2001, kateri mislijo, da so VSO pamet popili in so brihtni ''u sto mater''...

Jaz zase trdim, da se poizkušam maximalno zadržati, pa vseeno kdaj ''eksplodiram'' in napišem kakšno hudomušno izjavo... pa se žačne kreg ;)
vw-klub.si

Dr_M ::

Kot da je na ST kaj bolje, ko pride do debate o win8. En kup ignorance.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

m0LN4r ::

Saj nemoreš pričakovati več, glede na level of intelect na partisu.

Tam hodi komentirat sosedov lojzek, keremu je 10letni janezek zrihtal windowse, da si lahko vleče filme in xxx.

Pač ni vredno sploh prebirat tole, zato pa je toliko raznoraznih dezinformacij in vernikov določenih znamk/produktov.
Zakaj primerjati jabolka in hruške pri degustaciji vin? Ker lahko...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Mavrik ::

A te to čudi v državi, kjer ljudje odpirajo temo s pritožbvanjem čez nagrade nekaj ljudem z najvišjimi dosežki v znanosti ( SAZU nagrade (penzije) )?

Če je recimo tisti topic odraz razmišljanja odraslih, te pač ne more čuditi, če mladina ne ceni znanja in ostanejo kmetavzi za vedno. Internet je samo veliko boljši pokazatelj stanja duha, ker je več anonimnosti in tudi več ljudi dosežeš.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Unknown_001 ::

Dobro vsi vemo da obstajajo velepametnjakoviči, ki imajo zmeraj prav in samo nekaj v prazno lapajo čez druge. Ampak v teh komentarjih se prav lepo vidi čredni nagon. Eden začne pljuvat, vsi začnejo pljuvat in to samo zato, da se počutijo pripadne v taki družbi.

OP realno gledano je škoda da se sedaj sekiramo kaako gre družba k vragu. V bistvu je pogled posameznika na družbo čisto odvisen od tega v kakšni družbi se nahaja ali pa rine vanjo, ter od njegovega mnenja. Jaz odkar sem se umaknil od vseh ki so mi v življenju predstavljali breme in šel v družbo k ljudem s katerimi se da noramlno razumeti ter razmišljajo preudarno in zrelo je tudi svet postal lepši, ter sedaj gledam na take problematične osebke kot manjšino ki bo slej kot prej morala spremeniti način razmišljanja ali pa bodo obviseli in bili obsojeni na druženje z ljudmi ki ne zanjo drugega kot opravljat, nergat, tečnarit in se pritoževat.

Ampak moram priznati da so nekateri komentarji tako butasti da je to taka tuga od tuge da se moraš smejat zraven. Sploh najhujši je tisti, ko je en razlagal kako je z virusi testiral pa neki nakladal v tri krasne. Pač iskalci pozornosti ki bi se radi pokazali kot vseznalci. Tale komentator sploh ne vem če ve kaj je to računalniški virus.

Po drugi strani je pa tu iz izjav moč zapaziti absurd. Poden in velehinavščina je pljuvat po neki firmi, hkrati pa še vedno uporabljat njen produkt, kar ni niti logično, niti razumljivo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

francek1 ::

Vsi odgovori na Partisu so rezultat medijev tipa 24KUR in Slovenske novice, ki pišejo za ljudi brez možganov.
P.S. Me pa zanima, kaj OP dela na Partisu, ki je namenjen vemo čemu ...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: francek1 ()

Dr_M je izjavil:

Kot da je na ST kaj bolje, ko pride do debate o win8. En kup ignorance.

Ne vem no, vsaj napisano je večinoma v berljivih stavkih in povedih, če drugega ne (izjema je mtosev). Ker res ne vem komu je v čast napisati katerega koli od zgornjih sestavkov in ga poslati. Delujejo kot zapisi teoretikov zarot, kjer je njim v njihovih možganih vse jasno, ko pa to prelijejo v črke pa nima ne repa, ne glave in ne oblike.

Mavrik je izjavil:

A te to čudi v državi, kjer ljudje odpirajo temo s pritožbvanjem čez nagrade nekaj ljudem z najvišjimi dosežki v znanosti ( SAZU nagrade (penzije) )?

Če je recimo tisti topic odraz razmišljanja odraslih, te pač ne more čuditi, če mladina ne ceni znanja in ostanejo kmetavzi za vedno. Internet je samo veliko boljši pokazatelj stanja duha, ker je več anonimnosti in tudi več ljudi dosežeš.

Sicer je ta ocena subjektivna, a če pomislim na večino odraslih ki jih poznam, je 90% takih ki bi na novico odreagirali enako kot avtor teme. Mogoče je res kaj na tem in bi se moral sistem prevetriti. Ampak jaz recimo ne bom komentiral tem, o katerih nimam znanja in informacij. Lahko jih najdem, npr. kdo vse je član; kaj so naredili oz. s čim so prispevali h slovenski znanosti; kakšne učinke so imela odkritja na slovensko gospodarstvo... Nekaj takega, če govorimo o tej temi. Motijo me te takojšnje reakcije oz. takojšnje ustvarjenje mnenja, ki ga poda večina ljudi. V tem primeru: "O, poglej kako se nažirajo z denarjem, kako si drznejo, briga me kaj vse so za to naredili in ne bom se potrudil izvedeti".

EDIT:

francek1 je izjavil:

Ja, piratiziram. Ne bit all high and mighty. A misliš da se v Tv serije pogovarjamo o serijah, ki so zadnji hit na POP TV?
ni podatka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dr.Akula ()

MasterTade ::

Iz komentarjev te novice bi vsak lahko razbral da večina komentatorjev ne mara upgrejdov in navajanja na nove windowse in vse kar so hotl povedat je to, da ne grejo iz 7ke:)). Že naslov novice je pomoje na mnoge delval kot nekakšna provokacija in siljenje v nov win. 8-O
Sicer pa so taki in podobni odzivi na partisu skoraj povsod tak da ne vem zakaj si izpostavil eno novico iz tam.

francek1 je izjavil:

Vsi odgovori na Partisu so rezultat medijev tipa 24KUR in Slovenske novice, ki pišejo za ljudi brez možganov.

In zakaj ne bi smel nič delati na partisu?

Zgodovina sprememb…

francek1 ::

MasterTade je izjavil:

Iz komentarjev te novice bi vsak lahko razbral da večina komentatorjev ne mara upgrejdov in navajanja na nove windowse in vse kar so hotl povedat je to, da ne grejo iz 7ke:)). Že naslov novice je pomoje na mnoge delval kot nekakšna provokacija in siljenje v nov win. 8-O
Sicer pa so taki in podobni odzivi na partisu skoraj povsod tak da ne vem zakaj si izpostavil eno novico iz tam.

francek1 je izjavil:

In zakaj ne bi smel nič delati na partisu?

Nisem napisal, da ne bi smel, ampak da me zanima, kaj dela...bodimo prosim pismeni, no!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

MasterTade ::

Ja verjetno je tam zato, da lahko bere neumnosti ki se tam pišejo :D

MasterTade je izjavil:

Ja, priznam da sem delal vzorec iz teh, ki so bili glasni proti posodobitvam, ampak vsakič ko sem prebral enega od teh sem se prijel za glavo (večinoma dobesedno). Tako da ti so se mi zdeli še najbolj v kontekstu naslova teme.

MasterTade je izjavil:

Zelo redko tam kliknem na novice, ker so večinoma samo copy/paste iz drugje in tako večino preberem že prej na original strani. Na forumu pa tudi nisem. Na tole novico sem kliknil, ker sem vedel o čem bo, ampak sem upal da je samo naslov senzacionalističen in da bo članek potem pojasnil da v bistvu še 5 let ni treba skrbeti. Po prebranem članku sem začel brati komentarje, od katerih je bil eden bolj neumen kot drugi. V takem hrupu komentarjev sploh nima smisla pojasnjevati napake v novici, ker se enostavno izgubi. Od ljudi ki postajo komentarje pa (večinoma) vsak poscrola samo do comment boxa, vpiše svoj haiku in odda.
V glavnem komentarji pod to novico so me extra ziritirali in mi ni dalo miru.
ni podatka

L1nK ::

Partisa ne gre jemati resno, po drugi strani pa ogromno ljudi tam pridobiva informacije, kar je precej zastrašujoče.
https://www.facebook.com/link.zhizhekian

D3m ::

L1nK je izjavil:

Partisa ne gre jemati resno, po drugi strani pa ogromno ljudi tam pridobiva informacije, kar je precej zastrašujoče.

V čem je pa S-T boljši?
|HP EliteBook|R5 6650U|

jest10 ::

L1nK je izjavil:

Še bolj hecno pa je, da če se potrudiš in pod par novic napišeš resen komentar, opozoriš na napake v novicah/komentarjih, te pobrišejo in nazadnje fašeš še ban. Na partisu in blinku:))

Highlag ::

Meni ni jasno zakaj se tako razburjajo, saj ima verjetno vsaj 1/2 W7 pisočih okna ukradena.
Never trust a computer you can't throw out a window

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kaj se je zgodilo z Mojblink-om ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
456261380 (110583) metalcamp1
»

Steam za Linux ni več beta, veliko znižanje cen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
6818566 (15522) jype
»

Partis in kopiranje slo-tech novic

Oddelek: Loža
153453 (2577) koyotee

Več podobnih tem