Forum » Loža » Sprememba sedeža podjetja in strošek prevoza
Sprememba sedeža podjetja in strošek prevoza
mojsterleo ::
Pozdravljeni,
do sedaj sem delal v firmi, ki je bila na lokaciji v LJ. Ker sem tudi sam iz LJ, sem dobil povrnjen strošek LPP bus karte.
Čez dober mesec dni se bo firma preselila na lokacijo, oddaljeno v eno smer cca 50km in izven LJ.
Zanima me, ali mi mora delodajalec izstaviti aneks k pogodbi o zaposlitvi, kjer opredeli nov sedež firme (in s tem mojega del. mesta), ali pa to ni potrebno in se enostavno naredi drugačen obračun na plačilnem listu.
Hvala za odgovore, lp
do sedaj sem delal v firmi, ki je bila na lokaciji v LJ. Ker sem tudi sam iz LJ, sem dobil povrnjen strošek LPP bus karte.
Čez dober mesec dni se bo firma preselila na lokacijo, oddaljeno v eno smer cca 50km in izven LJ.
Zanima me, ali mi mora delodajalec izstaviti aneks k pogodbi o zaposlitvi, kjer opredeli nov sedež firme (in s tem mojega del. mesta), ali pa to ni potrebno in se enostavno naredi drugačen obračun na plačilnem listu.
Hvala za odgovore, lp
Ziga Dolhar ::
Skladno z 49. in 31. členom ZDR-1 je v primeru spremembe kraja opravljanja dela potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi, in zgolj sprememba pogodbe (z aneksom) ne zadošča. Ne vidim pa razlogov, da ti ne bi pripadalo tudi ustrezno plačilo potnih stroškov.
(Upam, da temo vidi tudi MadMicka in potrdi oz. popravi :).)
(Upam, da temo vidi tudi MadMicka in potrdi oz. popravi :).)
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odpoved pogodbe o zaposlitvi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19228 (9264) | val46 |
» | Pogodba o zaposlitvi [preizkusno obdobje]Oddelek: Loža | 5514 (4217) | Blinder |
» | Prevoz do dela (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28173 (24259) | Invictus |
» | Trajanje službene potiOddelek: Loža | 15195 (14475) | St235 |
» | Podtikanje napačnega datuma na aneks h kolektivni pogodbi?Oddelek: Loža | 2287 (1586) | St235 |