Forum » Omrežja in internet » Proxy, router,...?
Proxy, router,...?
poweroff ::
Imam naslednji problem.
En del omrežja je dostopen samo iz enega IPja, jaz pa bi rad dostopal tudi od drugod.
Zanima me, kako se povezem s svojim racunalnikom na tisti racunalnik, od koder je omrezje dostopno in od tam "surfam". V bistvu gre za razlicne storitve, od FTPja, HTTPja, itd.
Torej.
Imamo racunalnik IP1, ki lahko dostopa do privatnega omrezja ter IP2, ki ne more. Kaj moram narediti, da se promet iz IP1 transportira na IP2 (lahko tudi na vec masin). IP1 uporablja Win2000, IP2 WinNT.
Aja, pa se tole: obe masini - IP1 in IP2 sta ze vkljuceni v internet!
En del omrežja je dostopen samo iz enega IPja, jaz pa bi rad dostopal tudi od drugod.
Zanima me, kako se povezem s svojim racunalnikom na tisti racunalnik, od koder je omrezje dostopno in od tam "surfam". V bistvu gre za razlicne storitve, od FTPja, HTTPja, itd.
Torej.
Imamo racunalnik IP1, ki lahko dostopa do privatnega omrezja ter IP2, ki ne more. Kaj moram narediti, da se promet iz IP1 transportira na IP2 (lahko tudi na vec masin). IP1 uporablja Win2000, IP2 WinNT.
Aja, pa se tole: obe masini - IP1 in IP2 sta ze vkljuceni v internet!
- spremenilo: poweroff ()
SasoS ::
NAT - network address translation. Na mašini ki lahko dostopa do onega omrežja postaviš tak servis (ICS, linux, wingate...), na ostalih mašinah nastaviš ono kot gateway (ali pa samo statičen route do enega networka) in to je to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 1 PC > 2 ISP > 2 IP > 2 brskalnika z različnima IP istočasno onlineOddelek: Omrežja in internet | 2064 (1594) | SeMiNeSanja |
» | Nenadoma izgubil povezavo med dvema lokacijamaOddelek: Omrežja in internet | 757 (628) | SeMiNeSanja |
» | Kako najenostavneje pridobiti IP iz windowsa 7?Oddelek: Operacijski sistemi | 2493 (2217) | Pesimist |
» | IP rulesOddelek: Omrežja in internet | 1166 (1033) | jan01 |
» | Ne dela pa ze 7 dni se ...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1392 (1238) | McClane |