Forum » Operacijski sistemi » Debian in VMware
Debian in VMware
MasterMind ::
Jaz želim posnet Debian na VMware (tko d se ga navadim potem pa na comp) in se mi zalomi pri inštalacji net devica. Ker modul uporabm? Imam najnovejši VMware in sm v wizzardu dal Bridge net. Imam pa mrežno od nForca.
Hmmm. Sam vem d je woody. (zdele nimam točno prroki! Sam ko dobim bom prec pogledu). Aja pa ful velik netwok modulov mam. Tut en dummy (k sm probu sam pppoe-ja ni tam :))
Use mi lepo dela. Še neki me zanima. Jaz mam 2gb postga diska. 0,5 gb ga je že zasedel (zelo malo) in me zanima če se splača posnet KDE.
Aha. Aja pa kako skonfigurirat sambo? Sm posnel swat in sambo. Z Linux lohk pridem na win32 samo win pa ne najde Linux.
mile ::
1. Narediš novga userja
2. Temu userju nastaviš password za sambo
3. Določiš share v /etc/samba/smbd.conf
4. poženeš smbd -D in nmbd -D , če se ti ne zaženejo ob zagonu
5. Lahko imaš edino probleme, če dostopaš z win98 mašine do linuxa - v win98 moraš omogočit pošiljanje nekodiranega gesla ( poglej malo po googlu)
jst uporabljam kar smbtree in smbclient
2. Temu userju nastaviš password za sambo
3. Določiš share v /etc/samba/smbd.conf
4. poženeš smbd -D in nmbd -D , če se ti ne zaženejo ob zagonu
5. Lahko imaš edino probleme, če dostopaš z win98 mašine do linuxa - v win98 moraš omogočit pošiljanje nekodiranega gesla ( poglej malo po googlu)
jst uporabljam kar smbtree in smbclient
Ja. Zdej mi najde. Sam gor ne mom prit. Mogoče zato, ker smbd.conf pri meni ne obstaja. (no ni). A je mogoče drugje?
Kako pa nastaviš pavice deriktorju (sm čisti novinec) Aja pa še neki! Debian sem posnel na VMwae zato, da se ga naučim, d ga bom dal na strežnik. In vse stvai mi delajo, razen mail serveja. (k ga nimam) Kerga nej upoabm. Moj prijatelj je za SMTP priporočil postfix.
Ne to. Ampak najprej VMWare, da se naučim. Potem pa posnamem Debian na moj strežnik (k zdele je winXP). Aja še en problem. Jaz rabm DNS updater za Linux. Uporabljam zoneedit. In samo en program je za Linux, ki pa je napisan v Python. In men napiše /etc/python2.1: bad interpreter: Permission denied. Kaj narediti?
Kako konfigat ddclient (sem prebral readme in še vedno ne znam!) In kako narest, da ga zažene ob zagonu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus WL500gP, dd-wrt, printer and disk sharingOddelek: Omrežja in internet | 6815 (3219) | coyotee |
» | [Ubuntu] SambaOddelek: Programska oprema | 1846 (1636) | black ice |
» | [samba] izgubljanje povezaveOddelek: Operacijski sistemi | 1314 (1102) | SasoS |
» | Konfiguriranje SambeOddelek: Omrežja in internet | 1571 (1338) | Mr_Globus |
⊘ | Samba, Linux, Windows XPOddelek: Omrežja in internet | 2000 (1772) | hruske |