» »

Katero Micro SD kartico za prenosnik?

Katero Micro SD kartico za prenosnik?

GGGGG ::

V prenosnik bi dal 64GB micro sd kartico, za pridobim nekaj prostora. Zanima me, katera kartica bi bila najboljša izbira. Trenutno imam not Sandisk ultra (rdeče siva), pa mi je po prvem kopiranju filmov na kartico vse datoteke corruptalo. Torej, hitrost je manj pomembna kot zanesljivost.

hojnikb ::

>renutno imam not Sandisk ultra (rdeče siva), pa mi je po prvem kopiranju filmov na kartico vse datoteke corruptalo.

Si ziher, da maš tole original sandisk ?

Sicer pa, karkoli z UHS-1. Neke bajne zanesljivosti od sd kartic ni za pričakovat. Neglede na proizvajalca.
#brezpodpisa

Nisem ziher. Bila je poceni, čist možno, da je fake. V nobenem primeru je ne bom več uporabljal, ker ji ne zaupam.

Torej, med proizvajalci ni kakšne hude razlike v zanesljivosti?

med brandname proizvajalci ne.
#brezpodpisa

Jp, očitno sem kupil fake kartico. Rek "Nimam dovolj denarja, da bi kupoval poceni" se je še enkrat izkazal za resničnega :)

razne ebay in podobne varjante totalno odpadejo, ko se kupuje spominske medije.. Sploh če vidiš ponudbo za 5$/64GB...
#brezpodpisa

Kupil sem na bolhi (http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...

Se mi je zdelo dokaj poceni, ampak nisem sploh vedel, da ponarejajo kartice :) Jebiga.

WarpedGone ::

Ko sm vidu naslov teme, sm hotu pridit dat dober nasvet, da se te reči naj ne kupuje na bolhi, ker sm ravno v petek kupil ponarejeno 64GB Samsung kartico za 30 EUR, original zapakirano in vse ...

Ker me je ena sama modrost sem iz prve šel delat Cut/Paste ene 30 GB slik na to kartico... in preostanek noči porabil za Undelete.

Pa vidim, da nism prvi ne edini nategnjen :|

Counterfeit report: Samsung Micro SD

Obstaja kaka varianta da se kartico 'popravi' in deluje kot kartica takšne velikosti kot je pač notr res kapacitete?
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

> Obstaja kaka varianta da se kartico 'popravi' in deluje kot kartica takšne velikosti kot je pač notr res kapacitete?

za microsd kartice težko (zaradi krmilnika).
Lahko bi sicer prevero kapaciteto z kakim h2wtest in formatiral na to.
Ampak tukaj je spet problem tega, da imaš kontroler, ki misli, da je 64GB flasha (čeprav ga je mogoče le 4GB) in bo temu primernu tudi rapzorejal "zapise" v procesu wearlevellinga. Zato je partricioniranje bolj ali manj slaba ideja.

Se pa da precej enostavno pohekat krmilnike od usb kjućkov in zapečit v krmilnik pravo kapaciteto

Čeprav se to ne splača delat, ker je ponavadi uporabnega placa le par GB. Pa še to vprašanje kakšne kvalitete je, ker gre za te zadeve res samo tisti flash, ki bi sicer letel v smeti (torej bottom end od bottom end kvalitete).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero microSD kartico ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19237605 (12661) LuIK
»

Katera spominska kartica za prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
61149 (1092) iKst
»

Nedelovanje SD Kartice

Oddelek: Pomoč in nasveti
6898 (768) Jst
»

Hitre SD spominske kartice za video