» »

Lcd tv PHILIPS 42PFH5609 oz. 47inch

Lcd tv PHILIPS 42PFH5609 oz. 47inch

bobobo ::

Zdravo. vesele praznike :)

V mercatorju imajo v ponudbi ta TV PHILIPS PFH5609 in sem mislil kupit z 20% popustom 42 oz. 47 inch. cena 500€ ali 550€ - 20% - popust od točk, tako da pride 350€ oz. za večjo diagonalo 390€ :) . Mislil sem to je to, ceneje ne najdem nikjer.
Slika se mi zdi super, dizajn tudi...ampak vseeno sem hotel še enkrat pretehtat odločitev in sem malo googlu. Zdaj imam težave :/

zanima me, če ima kdo ta TV doma in njegove izkušnje?
ali pa nasplošno o Philips TV-jih, ker sem dobil občutek da niso tako cenjeni kot sem jaz mislil.
˝Pravijo da je 200hz premalo, čeprav ima oče 100hz 32¨ LG in se mi zdi slika čist ok, pri fuzbalu,filmih ipd. ¨Če hočeš imet vredu TV moraš kupiti Samsunga ali Sony ...itd.˝


vaše mnenje?
...edino kar vem, da pri nam velikost le šteje, če ne že ženskam :)

king67 ::

Kje pa ga misliš kupiti za -20%? V M-tehniki ali Hipermarketu?

lp,
king67

bobobo ::

v hipermarketu, ker v m-tehniki ni možno. tako sem saj jaz slišal.

RejZoR ::

Kar se slike tiče nimam kaj rečt, tle me Philips vedno prepriča. Priznam pa da mal peša pri drugih stvareh. Vsaj če sodim po svojem 7809 modelu. SmartTV del je včasih prav nemarno počasen in dost bugast (WiFi včasih kar ne deluje čeprav je povezan, na ekranu kaže napise, da je preveč naprav, če imaš tablice in računalnike vezane na omrežje preko UPNP) in zanj kar ne izdajo nadgradenj (do zdej sem dobils amo 1 update), USB playback ni tolk fleksibilen kot je bil celo na starejših LG-jih. Kar je dokaj tečno. Ampak čez sliko pa nimam kej rečt. Je pa res da imam UHD model s praktično najboljšimi filtri za sliko in 600Hz PMR ekranom.

Osebno, bi dal zraven še mal in vzel vsaj PFK6549 model. 400Hz, prvi model z Digital Natural Motion, 2 sided Ambilight, votel kovinski podstavek, boljši zvočniki... 5609 ni slab ampak po ničemer res ne izstopa.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

fpbs ::

bobobo je izjavil:

¨Če hočeš imet vredu TV moraš kupiti Samsunga ali Sony

To še zdaleč ne drži.

telen ::

A to zato, ker ni napisal LG?

puginho ::

fpbs je izjavil:

bobobo je izjavil:

¨Če hočeš imet vredu TV moraš kupiti Samsunga ali Sony

To še zdaleč ne drži.


ne, samo vsi testi to potrjujejo. tudi če je nekaj podkupljenih so praktično pri vseh na vrhu

bobobo ::

RejZoR hvala za mnenje...že itak sem z 32-ke prišel na večje diagonale, in to vse še mal dodam pa bom imel to, in ono.. res ne bi šel v nedogled, ker je treba imet denar za ostale stvari,zato mi je tudi cena všeč :)

Slika mi je najbolj pomembna,ker največ gledam šport, filme z računalnika. WiFi in smart TV še nisem imel, ampak vem za kaj se gre :).. ni slaba zadeva če je že družba in hočeš kaj poiskat na youtube itd.
.. vem pa da mi je pred kratkim prodajalec v bigbangu hvalil sonya, ker za njegove pojme ima samsung preveč roza barvo pri obrazih. da njem osebno niso všeč barve pri samsungu. in mi je seveda svetoval, dodaj 50-100EUR in boš imel super tv. :)
jaz nisem opazil te razlike, razen da je samsungov ekran bil veliko svetlejši, kot ostali zraven. zato se sprašujem a jemljem jaz to preveč ˝saj to je več ali manj isto˝, ker ne opazim neke razlike da bi me na rit vrglo. (razen TV od 300EUR in tv od 1000EUR).
...ali veliko ljudi zelo pretirava?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bobobo ()

RejZoR ::

Jah, če ti je slika pomembno potem definitivno vsaj PFK6549. Od tle naprej so razlike manjše in mogoče res ni tolk vredno dodajat še karkoli več. Digital Natural Motion naredi enormno razliko pri FullHD filmih. Eni sicer ne marajo ker kao naredi feeling kot da se vse premika hitreje čeprav temu ni tako. Men osebno je super in ko se vrti HD film in se hitro giblje sem in tja je gibanje povsem tekoče. Za razliko od posnetkov brez tega...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

king67 ::

...pa še 5 let garancije imaš sedaj na ambilight modele...

lp,
king67

bobobo ::

Ja. To mi je všeč. Prijatlu je LGijev tv crknu 2 tedna po prenehanju garancije :D
...ampak so mu zrihtali zastojn.ocitno ni bila velika okvara.

..vse bolj vlece na to, da se naj ne drzim nacrta :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov tv za 750€

Oddelek: Zvok in slika
112048 (1286) 2dark
»

TV Sony - Philips - Samsung (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8828533 (24511) Thunder wave
»

lg ali Philips lcd tv (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
709451 (8159) damirez

Več podobnih tem