Forum » Pomoč in nasveti » Menjava diska v prenosniku - kako je z Windows?
Menjava diska v prenosniku - kako je z Windows?
Flamer ::
Razmišljam o nakupu prenosnika, obvezno pa moram menjati vgrajeni disk z SSD. Zanima me kako je glede Windows licence. Prenosnik za katerega se zanimam namreč ima Windows 8 prednameščene, ni pa baje zraven nobenega DVDja z OS. A lahko uporabim npr. retail DVD in uporabim CDkey prenosnika, ali stvar ne bo delovala? Kakšne so druge variante? Kloniranje diska?
hojnikb ::
lincenca je verjetno že zapečena v bios, tako da samo snameš original ISO z M$ strani in gasa..
#brezpodpisa
MIHAc27 ::
Jup...
Lahko spustiš inštalacijo da se izvede, potem pa z RWEverything pogledaš kakšna je koda, zapečena v bios.
Med samo inštalacijo je verjetno niti ne boš potreboval, ker kar samo najde kodo.
Je pa fajn imeti nekje napisano, če kdaj crkne bord.
Lahko spustiš inštalacijo da se izvede, potem pa z RWEverything pogledaš kakšna je koda, zapečena v bios.
Med samo inštalacijo je verjetno niti ne boš potreboval, ker kar samo najde kodo.
Je pa fajn imeti nekje napisano, če kdaj crkne bord.
...:TOMI:... ::
Po navadi imaš možnost narediti kak recovery disk al kaj podobnega. Malo poglej, kakšne so možnosti pri tebi.
Tomi
Mare2 ::
Če je HP, dodatni medij sem naročil na njihovi podpori.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
feryz ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 10 setup ne zazna SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 5577 (2148) | jahidtech |
» | težave z zagonom računalnika po kloniranju diskovOddelek: Pomoč in nasveti | 5623 (4629) | gruntfürmich |
» | Nov SSD, star računalnik - ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 3116 (1349) | alkoo |
» | Prenos sistema iz HDD na SSD (stotič:)) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17281 (10773) | opeter |
» | Računalnik se mi sesuvaOddelek: Pomoč in nasveti | 1406 (1130) | Auba |