» »

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

««
102 / 104
»»

oo7 ::

JanBrezov je izjavil:

Če se prav spomnim, je point of no return v laboratoriju v trenutku odločitve, komu boš sledil, ko se Zulu in Mavka spreta. Ta misija se začne na sestanku, ki je bližini Rostoka, kjer se tudi odločiš, s kom boš šel na misijo, verjetno je to mislil. Jaz sem imel save pred sestankom, ker ta odločitev določa pot, po kateri se gre v lab (je razlika), kjer se nato zgodi pravi point of no return.

Ja to. Sem naredil manual save preden se začne sestanek in moraš izbrati ali boš šel z Mavko ali Zulujem.

Se nikakor nisem mogel odločit tako, da je žreb določil, da grem prvo probat s Freedom.

dronyx ::

yayo je izjavil:

Limanska, ki je bil v Clear Sky skrivno mesto kamor so naselili znanstvenike in je postal glavna pot do centra zone potem, ko se je ugasnil Brain Scorcher so se s tem dlcjem na hitro znebili z izgovorom, da ga je " pojedla" Bubble anomalija. Postal je kopija določenih surealnih lokacij v igrah Control, Silent Hill in Alan Wake s katerimi si deli random prižgane katodne televizorje in creepy lutke. :))

Ja, tudi jaz sem dobil tak občutek. Kot bi igral neko čisto drugo igro. Poleg naštetih recimo še Cronos in morda malo Half Life 2.

yayo ::

Ravno sem končal Limansk. Ker sem dlc začel kot standalone nimam najboljše opreme, ki sem jo prislužil, ko sem igral celo igro. Tako, da sem Limansk naredil v Seva suitu brez velike nosilnosti in sem veliko brezhibnega orožja katerega sem našel po poti bil prisiljen zapustiti. Žal mi je tiste polavtomatske NATO snajperke, ki je veliko bolj koristna od tanajvečje repetirke. Imam pa generalovo PAPovko. Glede na obilno strelivo itak uporabljam Dnipro (za katerega se ne spomnim, če obstaja optični merek), ki glede preciznosti ni kdovekaj in Saigo. Bi veliko raje Vintar uporabljal. Sem mtrenutno tudi sam v Rostoku, pred srečanjem z Zulujem in Mavko kjer izbiraš.
Aja, Limansk, ko ga narediš do konca ni niti tako slab, le malce tečen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Gregor459 ::

Če imaš možnost poiskati journalist stashe po zoni tam boš našel tudi dobro opremo.

Enaplusdva ::

Limansk so zafurali lahko bi naredili tam nek faction war.

ja, to so dlcji. Bolj redko so na nivoju glavne igre. Podobno je bilo s KCD2. Saj sta bila simpatična dlcja ampak veliko pod nivojem glavne igre. V tem pogledu sta TW3 in Cyberpunk 2077 še vedno vzor za vse ostale.

Zgodovina sprememb…

Men dva daleč najboljša DLcja katera bi lahko bila z lahkoto tudi samostojni igri Elden Ring: Shadow of Erdtree in Witcher 3 Blood and Wine.

Go to this location after the D4 Treaty is broken for a cool secret small quest. :|

Meizu si že preigral dlc ali si obupal nad zono ?

Lojze1 ::

Gsc gamer world pravijo, da obstaja razlog zakaj igri Stalker 2 niso namenili več časa za dodelavo. Če želiš nekaj izboljšati moraš prejeti povratne informacije te pa morajo biti sveže.

Predsednik11 ::

Ja samo potem bi morali po moje igro prvo releasati v early accesu šel potem full release.

Meizu ::

Gregor459 je izjavil:

Niti podrazno nisem obupal nad zono, moja težava je trenutno v tem, da so mi kolegi za rojstni dan poklonili Enshrouded in zdaj se s tistim zajebavam, da jim lahko v nekem realnem času izročim neko solidno poročilo :))

Sem pa tačas si že naštimal progression proti DLCju tako da že komaj čakam :)

Meizu je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

Niti podrazno nisem obupal nad zono, moja težava je trenutno v tem, da so mi kolegi za rojstni dan poklonili Enshrouded in zdaj se s tistim zajebavam, da jim lahko v nekem realnem času izročim neko solidno poročilo :))

Sem pa tačas si že naštimal progression proti DLCju tako da že komaj čakam :)

No to je dobro slišat :D

Kakšna pa je igra Enshrouded ?

Se še komu zdi, da je zona bolj prazna ? Je kar nekaj hoje in od točke A do tocke B recimo 1 km hoje ni srečati nobenega mutanta ali bandita.

V primerjavi s tem kakšna je bila ob izidu, ko nisi imel trenutka miru je sedaj prava uspavanka.

Namesto, da bi ubrali sredinsko pot so šli iz ene skrjanosti v drugo.

JanBrezov ::

Enaplusdva je izjavil:

Se še komu zdi, da je zona bolj prazna ? Je kar nekaj hoje in od točke A do tocke B recimo 1 km hoje ni srečati nobenega mutanta ali bandita.

Niti ne. Ravno igram na master težavnosti in se kar pogosto srečam s sovražnimi stalkerji in mutanti. Imam pa občutek, da je v poznih delih mape tega več kot na začetku, kar je s stališča težavnost tudi logično. Po drugi strani je sovražnikov več, ko se ponovno pojavijo monolitovci.

Bolj površno sem se igral z Autopilotom/Optisclarjem in DLSS Swapperjem v Stalkerju, da vidim kaj mi customizirani DLLS5 lahko ponudi. Lepi efekti ampak ali na račun frejmrejta ali pa procesorski hladilnik začne rjoveti. Meni pa je tistih 120+fps važnejših od estetike, ki že tako na Ultra nastavitvah ni za kritizirati. Ima kdo dobre izkušnje z DLLS injektorji?

Zgodovina sprememb…

JanBrezov je izjavil:

Enaplusdva je izjavil:

Niti ne. Ravno igram na master težavnosti in se kar pogosto srečam s sovražnimi stalkerji in mutanti. Imam pa občutek, da je v poznih delih mape tega več kot na začetku, kar je s stališča težavnost tudi logično. Po drugi strani je sovražnikov več, ko se ponovno pojavijo monolitovci.

Na master igraš DLC ali celotni Stalker 2 ? Tam se sploh ne da uporabljati fast travel ?

yayo je izjavil:

Bolj površno sem se igral z Autopilotom/Optisclarjem in DLSS Swapperjem v Stalkerju, da vidim kaj mi customizirani DLLS5 lahko ponudi. Lepi efekti ampak ali na račun frejmrejta ali pa procesorski hladilnik začne rjoveti. Meni pa je tistih 120+fps važnejših od estetike, ki že tako na Ultra nastavitvah ni za kritizirati. Ima kdo dobre izkušnje z DLLS injektorji?

DLLS5 ?
Kakšen hardware pa imaš, da dobiš 120 fps ?

RTX 5080 in Ryzen 9800x3d. Sem si pred časom rekel, da je zadnji trenutek za kaj kupiti, ker, ko bom upokojen ne bo več možnosti. Glede na to kako gredo stvari z računalniškimi komponentami je res možno, da bo tole moj zadnji high end pc in, da bom v bodoče le retro igre igral na stari mašini.

Jst imam RTX 5070, Ryzen 5 5600x in 32 GB. Imam vse nastavljeno na Epic + vklopljen DLSS imam tam okoli 75-80 FPS ampak računalnik se mi pa ne segreje.

The propaganda poster contest has come to an end. Time to announce the results.

Dva zmagovalna posterja.

DUTY

Freedom

yayo je izjavil:

RTX 5080 in Ryzen 9800x3d. Sem si pred časom rekel, da je zadnji trenutek za kaj kupiti, ker, ko bom upokojen ne bo več možnosti. Glede na to kako gredo stvari z računalniškimi komponentami je res možno, da bo tole moj zadnji high end pc in, da bom v bodoče le retro igre igral na stari mašini.

S tem računalnikom boš lahko igral nove igre še leta in leta.
Ali bodo šle cene s časom dol ali pa bodo morali devi prilagajati igre kupcem, ker si bo čedalje manj ljudi lahko privoščilo tako močne računalnike če se ne bo nič umirilo.

Enaplusdva je izjavil:

JanBrezov je izjavil:

Enaplusdva je izjavil:

Na master igraš DLC ali celotni Stalker 2 ? Tam se sploh ne da uporabljati fast travel ?

Master težavnost sem začel od začetka osnovne igre, sedaj sem že tako daleč, da sem se lotil DLC-ja. Npr. main quest sem pri iskanju X3 v Cordon-u, v DLC-ju pa sem ravno prišel iz SIRCAA arhiva, predvidoma sledi misija v Limansk.

Fast travel preko vodičev je na voljo. Še najbolj pogrešam kompas (tisti beli trak v zgornjem delu zaslona), ker sedaj niso označena trupla na kompasu in ne vem, kje so. Končam fajt s 6+ sovražniki, potem pa iščem trupla za loot, kar je še posebej problem v gozdu in travi. Ker ni kompasa, tudi ne vidim, v katero smer so questi, moram pogledati na PDA. Tista pika v sredini zaslona tudi manjka. Če hočeš vedeti točno, kam streljaš, moraš nameriti. Še najmanj pogrešam 100+ markerjev za stash-e na zemljevidu. Na zemljevidu so markerji za posebne stashe in za tiste od novinarja z deluxe/ultimate opremo, ki pride zelo prav.

Poseben "problem" je shranjevanje (save / quicksave). Imaš samo dva: en ročni save v bazah in en save, ki se zgodi samodejno, ko zapustiš bazo ali če zapustiš igro. Tu pa je trik. Če zapustiš igro tako, da v glavnem meniju klikneš "end game", se shrani in ostaneš v glavnem meniju, nakar klikneš continue in igra se nadaljuje. Pri meni je to 10-15 sekundni manever in jaz to koristim namesto quicksave. Ni quick, je pa save :D. Brez tega verjetno ni šans, da bi v eno končal katerikoli quest z bloodsuckerji, psevdogiantom ali amokom. Če me kdo obtoži goljufanja, bom protestiral minimalno.

Kar se praznosti zone tiče: predvidoma sem končal vse v Iron forest-u. Samo tukaj sem verjetno ubil več snorkov kot v celotni osnovni igri do sedaj.

Sem mislil, da si ti Jan že končal Dlc.

Gregor459 je izjavil:

Sem končal DLC, na Veteran težavnosti, obe veji, Duty in Freedom, ter šel do konca osnove igre, dobil Strelok varianto konca. Sedaj igram iz nule na master težavnosti.

dronyx ::

Jaz pogrešam, da niso v igri dali možnost, da si za začetni zaslon nastaviš original ter originalno glasbo iz prvega Stalkerja. Je pa nekje v igri tudi lokacija, kjer se lahko usedeš in izgleda panorama kot začetni zaslon prvega Stalkerja z nuklearko v ozadju.

dronyx je izjavil:

Jaz pogrešam, da niso v igri dali možnost, da si za začetni zaslon nastaviš original ter originalno glasbo iz prvega Stalkerja. Je pa nekje v igri tudi lokacija, kjer se lahko usedeš in izgleda panorama kot začetni zaslon prvega Stalkerja z nuklearko v ozadju.

Za to, da imaš originalni začetni meni obstaja MOD - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

Tukaj pa še MOD za originalno glasbo iz triologije Stalker in drugih iger - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

Mod spreminja standardno ambientalno v kompozicije iz originalnih delov, od modov + drugih iger. Edinstvene kompozicije približno 350 kosov. Sestave so majhne, ki so razdeljene v kontekstu lokacije. Za Cordon, na primer, je to nepozaben Mooze, za lokacije močvirja - sledi z bolj "rastlinsko orientacijo" in za ječe - goreč ambient iz igre FEAR (zelo veliko do mesta tam, kot v meni) in drugih vzorcev kript.

STALKER 2 Patch 2.0.5 Released With Over 200 Fixes

https://store.steampowered.com/news/app...

Lojze1 ::

Patch 2.0.5 8 gb :)

dronyx je izjavil:

Čudno pričakovanje. Sploh obstaja kakšna igra, ki ima kaj takega in ni remake?

meni kaže 12,22 gb na GOGu. Ravnokar dolpobira.

V X16, ko sem izbral Freedom in Mavka v cutscenu brcne v vrata vse ok. Ko pa izberem Duty in Zulu brcne v vrata mi igra crashne. Sedaj mi je že trikrat.

Jaz sem včeraj končal x16 kjer sem dobil tiho šibrovko, tiho Foro in tih Kharod. Danes grem naprej v Freedom friendy varianti pa bom menjal osnovno jurišno puško, ker sem svojega Zubra precej naveličan. Vprašanje je le kakšno strelivo bodo "dropali" sovragi katere bom srečeval. Mislim, da bom vzel enega Vintarja, ki mi že precej časa leži v skrinji. Škoda, da je po podaljšani nabojnik potrebno iti v Swamp, ker gre za nadležen obvoz v najbolj antipatično regijo. Bom kar na osnovnem ostal. Kharod bo za čisti konec igre, če mi ga bo seveda igra sploh dovolila vzeti. Še vedno sem oblečen v seva armor.

JanBrezov je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

Sem končal DLC, na Veteran težavnosti, obe veji, Duty in Freedom, ter šel do konca osnove igre, dobil Strelok varianto konca. Sedaj igram iz nule na master težavnosti.

Jst sem v prvo tudi dobil Strelok nato pa še Kaymanov ending. Vsi 4 konci so po svoje zanimivi.

yayo je izjavil:

Jaz sem včeraj končal x16 kjer sem dobil tiho šibrovko, tiho Foro in tih Kharod. Danes grem naprej v Freedom friendy varianti pa bom menjal osnovno jurišno puško, ker sem svojega Zubra precej naveličan. Vprašanje je le kakšno strelivo bodo "dropali" sovragi katere bom srečeval. Mislim, da bom vzel enega Vintarja, ki mi že precej časa leži v skrinji. Škoda, da je po podaljšani nabojnik potrebno iti v Swamp, ker gre za nadležen obvoz v najbolj antipatično regijo. Bom kar na osnovnem ostal. Kharod bo za čisti konec igre, če mi ga bo seveda igra sploh dovolila vzeti. Še vedno sem oblečen v seva armor.

To je puška Clapper ?
V cost of hope je 12 unikatnih orožij.

Patch 2.0.5. doda v Iron Forest novo anomalijo Lighbub.

Močan skok v težavnosti, ko se pridružiš Mavki v areni in se začne grupni seks z dutyi. Ko sem tisto končal mi Mavka pravi naj grem k Birch po nakupih. Ko sem to opravil mi igra pravi zapusti Rostok, marker pa je v sami areni. Sledilo je dvajset minut tratenja časa in streilva po bazi dokler nisem končno skapiral, da moram enostavno zapustiti Rostok. Sovražim trenutke, ko te igra zmede, katerih pa ni malo.

* grupni seks z Miklyuho in freedom.

Zgodovina sprememb…

Kjer sem tudi ugotovil, da je Vintar s šaržerjem na deset metkov en velik handicap. Enter Kharod.

Zubr-19 FTW :)

Zdaj delam Dangerous Way misijo pa sem prišel do tistih lukenj od ventilatorjev kjer te gravitacijske anomalije porivajo proti gor. Po dolgih poskusih sem prišel do vrha jaškov pa najdem samo enega mrtvega stalkerja z rumeno obrabljeno polavtomatsko puško. Wtf?

Ja v tej igri te vsi streljajo kot nori potem pa, ko lootaš trupla je 80% orožij polomljenih ostalih 20% pa na pol polomljenih :)

yayo je izjavil:

Kjer sem tudi ugotovil, da je Vintar s šaržerjem na deset metkov en velik handicap. Enter Kharod.

Za Vintar obstaja razširjen magazin z 20 metki, kar je že ok, še posebej, če preklopiš iz full-avto na single-shot (načeloma je Vintar stealth sniper, ne rabiš full-avto). Če pa bi rad čim več metkov, potem pa zmaga GP37 z Drum Magazine, kjer dobiš 91 metkov. Kharod dela več škode, nima pa 91 metkov, sem v dilemi. Tukaj je sicer še RPM-74 s 150 metki (ima tudi večje magazine), a to je pretežko in ne premore daljnogleda.

Vse to orožje sem preizkusil, ko sem prvič igral predlani, 220 ur. Sedaj igram dlc kot standalone in je večina upgrejdov pri mehanikih onemogočenih. Pobiram sproti in je ekonomija v igri taka, da imaš le denar za popravila, če se samo na misije osredotočiš.

Edina lokacija kjer se bi vrnil v swamp je tista stara legendarna cerkev in ravno tam je tisti mag če se ne motim?

Nekje sem prebral, da DRUM magazine za Saigo 12 lahko pobereš v Pripyatu. Sem ves čas mislil, da je ta nabojnik možno dobiti samo ob koncu igre, ko je že point of no return. Takoj, ko sem zvedel sem šel iskat čeprav je bilo tam 10 ali več snorkev.

JanBrezov je izjavil:

yayo je izjavil:

Za Vintar obstaja razširjen magazin z 20 metki, kar je že ok, še posebej, če preklopiš iz full-avto na single-shot (načeloma je Vintar stealth sniper, ne rabiš full-avto). Če pa bi rad čim več metkov, potem pa zmaga GP37 z Drum Magazine, kjer dobiš 91 metkov. Kharod dela več škode, nima pa 91 metkov, sem v dilemi. Tukaj je sicer še RPM-74 s 150 metki (ima tudi večje magazine), a to je pretežko in ne premore daljnogleda.

Vintar je dober za začetek igre proti sredini ali koncu se mi zdi, da ni več tako uporaben.

a tista trupla okoli mercury anomalij so za kaj uporabna, v smislu nekakšnega ščita, ali so tam le da zmedejo?
««
102 / 104
»»