Forum » Igre » S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Enaplusdva ::
yayo ::
Ja sem rešil. Preden sem pa sem se zajebaval s polaganjem trupel v anomalije, s hojo z naloženim truplom... Hotel sem pogruntati finto in finta je bila, da finta ne obstaja.
Še vedno pa me matrajo tisti jaški za prezračevanje v katerih so bile gravitacijske anomalije o katerih sem prej pisal. Je bila cela platforming sekcija na njih vezana pa na koncu nobene nagrade. Sicer mi je tista obrabljena polavtomatska puška katero sem snel s trupla zelo prav prišla, ker sem na sebi imel 250 metkov za Glutton poškomitraljez katerega najdeš preden greš v podzemlje.Pa še mehanika kasneje najdeš, prvega v dlcju, ki upgrejda sajgo in dnipro. Jaz seveda brez denarja.
čeprav je bilo tam 10 ali več snorkev.
Ko dobiš sajgo snorki postanejo navaden cannon fodder.
oo7 ::
Zanimiva ta lokacija Monorail.
Se spomnim enega kratkega videa z You tube verjetno krajši od 10 sekund. Pa se spomnim, da sem ga nalepil tukaj pa ga ne najdem več.
Kratek cgi posnetek pa bi rekel, da je ravno ta Monorail. Možno, da je bil video še iz preklicane Stalker 2 igre ali pa je bil takrat ven lansiran, ko je bil tisti velik leak podatkov GSC.
Video je bil kjer neka oseba hodi v res ogromnem podzemnem prostoru z vlaki.
Se spomnim enega kratkega videa z You tube verjetno krajši od 10 sekund. Pa se spomnim, da sem ga nalepil tukaj pa ga ne najdem več.
Kratek cgi posnetek pa bi rekel, da je ravno ta Monorail. Možno, da je bil video še iz preklicane Stalker 2 igre ali pa je bil takrat ven lansiran, ko je bil tisti velik leak podatkov GSC.
Video je bil kjer neka oseba hodi v res ogromnem podzemnem prostoru z vlaki.
Jaz malo eksperimentiram in igram obe frakciji naenkrat :)
Od tam kjer se odločiš za Zulu ali Mavko sem naredil dva manual save.
Igram nekaj časa s Freedom in potem spet naredim manual save in potem grem na Duty in spet obratno.
Sem pri obeh frakcijah sedaj v Monorailu. In zaenkrat je pot Freedoma malo bolj zanimiva kot od Duty-a.
Od tam kjer se odločiš za Zulu ali Mavko sem naredil dva manual save.
Igram nekaj časa s Freedom in potem spet naredim manual save in potem grem na Duty in spet obratno.
Sem pri obeh frakcijah sedaj v Monorailu. In zaenkrat je pot Freedoma malo bolj zanimiva kot od Duty-a.

dronyx ::
Ko končaš DLC, ali je kje kakšen vodič, ki te pelje v CNP? Nisem zaenkrat nikjer videl te možnosti. Edino v Iron Forest, potem pa od tam romanje do CNP.
Ko končaš DLC, ali je kje kakšen vodič, ki te pelje v CNP? Nisem zaenkrat nikjer videl te možnosti. Edino v Iron Forest, potem pa od tam romanje do CNP.
Nisem še tako daleč ampak kolikor sem bral, ko si enkrat v CNP si zaklenjen v linearno dogajanje. CNP zato ni možno raziskovat prosto kot Iron forest ?

Nisem še tako daleč ampak kolikor sem bral, ko si enkrat v CNP si zaklenjen v linearno dogajanje. CNP zato ni možno raziskovat prosto kot Iron forest ?
Ko končaš DLC lahko raziskuješ in imaš tudi vsaj eno stransko misijo. Je pa zoprno področje za raziskovat ker je tam tista anomalija, ko zaslon postane rumen in se moraš skrit.

JanBrezov ::
Reaktor 4, tisti del, v katerega se spustiš po štriku, ne moreš več raziskovati. Preostali del mape je prosto dosegljiv in ima nekaj sidequestov, vključno z eno intenzivno bitko.
Ko končaš DLC lahko raziskuješ in imaš tudi vsaj eno stransko misijo. Je pa zoprno področje za raziskovat ker je tam tista anomalija, ko zaslon postane rumen in se moraš skrit.To anomalijo se da odstraniti, je sidequest za to. Sem naredil to včeraj, na Master težavnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanBrezov ()

V DLC je zadnji šef (Zulu) tudi nekaj "boljšega". Povsod neka megla, da se ne vidi skoraj nič, mimogrede lahko padeš tudi v prepad, če prideš do roba platforme, pokonča te pa lahko samo s par udarci, kjer se niti ne moreš braniti. Tu sem dal kar na rookie težavnost, ker se mi ni ljubilo s tem ukvarjat.
Ko končaš DLC lahko raziskuješ in imaš tudi vsaj eno stransko misijo. Je pa zoprno področje za raziskovat ker je tam tista anomalija, ko zaslon postane rumen in se moraš skrit.
Saj je logično, da se lahko vrneš, ker je DLC zgodba umeščena v sredino igre.
Jaz igram bolj počasi :)
Bolj površno sem se igral z Autopilotom/Optisclarjem in DLSS Swapperjem v Stalkerju, da vidim kaj mi customizirani DLLS5 lahko ponudi. Lepi efekti ampak ali na račun frejmrejta ali pa procesorski hladilnik začne rjoveti. Meni pa je tistih 120+fps važnejših od estetike, ki že tako na Ultra nastavitvah ni za kritizirati. Ima kdo dobre izkušnje z DLLS injektorji?
Kako pa si dobil DLSS 5 ? Imaš kakšen mod za to ?
Pri meni v menuju je samo navadni DLSS.
Mogoče bodo čez čas dodali DLSS5 v Stalker 2. Zaenkrat so uradno podprli uporabo DLSS5 pri Bethesdi, Capcomu in Ubisoftu.
Samo potrebuješ močan PC.
Samo potrebuješ močan PC.
Bolj površno sem se igral z Autopilotom/Optisclarjem in DLSS Swapperjem v Stalkerju, da vidim kaj mi customizirani DLLS5 lahko ponudi. Lepi efekti ampak ali na račun frejmrejta ali pa procesorski hladilnik začne rjoveti. Meni pa je tistih 120+fps važnejših od estetike, ki že tako na Ultra nastavitvah ni za kritizirati. Ima kdo dobre izkušnje z DLLS injektorji?
Gre za "custom" projekte, ki jih razvijajo neodvisni modderji potem, ko so DLSS orodja leakala v javnost. Imaš kup tega na yTubu. Novosti prihahajo ven praktično vsak dan.
Tale npr. uporablja Autopilot, link v opisu. Fajn je, da če hočeš brisati custom fajle imajo modi gumb, ki igro povrne v prvotno stanje.
Tale uporablja rakanki911 / DLSS5-Swapper
Verjetno je tega še veliko ampak jaz raje igram igro kot pa, da testiram, ker mi vedno manjka časa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
Gre za "custom" projekte, ki jih razvijajo neodvisni modderji potem, ko so DLSS orodja leakala v javnost. Imaš kup tega na yTubu. Novosti prihahajo ven praktično vsak dan.
Tale npr. uporablja Autopilot, link v opisu. Fajn je, da če hočeš brisati custom fajle imajo modi gumb, ki igro povrne v prvotno stanje.
Tale uporablja rakanki911 / DLSS5-Swapper
Verjetno je tega še veliko ampak jaz raje igram igro kot pa, da testiram, ker mi vedno manjka časa.
Razumem hvala.
Saj vprašanje kako bi se moj PC kosal s DLSS5.
Kaj sem se namučil, da sem dobil tisti vodni artefakt 
Artefakt skos lebdi pod stropom pa moraš plezat na škatle in skočit in ga zagrabit.
Sem probal ene 30x potem mi je uspelo.
Artefakt skos lebdi pod stropom pa moraš plezat na škatle in skočit in ga zagrabit.
Sem probal ene 30x potem mi je uspelo.
DJ-DUST ::
S streljanjem po njemu si ga premakneš na desno stran hale, skočiš enkrat na škatle in enkrat da ga zagrabiš...
S streljanjem po njemu si ga premakneš na desno stran hale, skočiš enkrat na škatle in enkrat da ga zagrabiš...
Ja zgleda nisem pravi čas pritisnil F med skokom. Velikokrat sem ga pa držal. No enkrat je pa zagrabil tisti artefakt. Itak pa brez njega ne moreš naprej.
Mi je pa ta DLC zelo dober sploh od tam naprej, ko se odločiš za eno frakcijo. Je zanimivo.
Nekje sem prebral, da DRUM magazine za Saigo 12 lahko pobereš v Pripyatu. Sem ves čas mislil, da je ta nabojnik možno dobiti samo ob koncu igre, ko je že point of no return. Takoj, ko sem zvedel sem šel iskat čeprav je bilo tam 10 ali več snorkev.
Tole mi je YT ravno ponudil. Jaz sem šel mimo kot bedak s prižganim nightvisionom in nisem videl nič.
Predsednik11 ::
Ti magi zdaj zgleda ležijo povsod. Pred 1.3 patchom pa je bilo možno ta mag dobiti samo v end game.
Meizu ::
Saj hvalabogu. Igralci danes se radi igračkajo s tacticool zadevicami in različni magi definitivno spadajo v to kategorijo. :)
Jezus ::
Upgrading weapons v Stalker 2 je kul samo koliko denarja moraš vložiti se mi zdi, da ne naredi ravno kakšnega revolucionarnega preskoka. Statsi se komaj kaj premaknejo.
Gregor459 ::
Enaplusdva je izjavil:
Se že kaj ve o drugem dlcju in kdaj bo ?
Letos sigurno ne.
Če bo drugo leto multiplayer bi se znalo zgoditi, da bo drugi DLC šele 2028.
Razvijalci so poudarili, da bo drugi DLC "precej drugačen od Cost of Hope". Prvi dodatek se je osredotočal na klasični, vsem dobro znani spopad med frakcijama Duty in Freedom. Drugi dodatek pa naj bi igralce presenetil s smerjo, ki jo malokdo pričakuje.
Leta 2023 je bil 196 GB velik leak in tam je bil viden npr Cold Island in tudi vojaki v beli zimski komuflaži. Torej bi se lahko drugi DLC dogajal v snegu. No ja upam :)
In kje se nahaja Cold island ? Če je blizu zone bo čudno, da bo tam sneg v zoni pa pomlad.
Ali obstaja kakšen MOD, da imaš s seboj radio nekaj takega kot je pipboy v Falloutu ? Ko hodiš po zoni bi pasalo malo poslušati glasbo

Predsednik11 je izjavil:
In kje se nahaja Cold island ? Če je blizu zone bo čudno, da bo tam sneg v zoni pa pomlad.
V zoni ni nič čudno:
1. lahko gre za otok v bližini, ki je pod vplivom večje anomalije, ki povzroča sneg/led
2. preko prostorskih anomalij (ki jih je nekaj na področju CNPP) lahko gremo kamorkoli
3. v posnetkih na koncu igre je za trenutek mapa sveta z lučmi po celem svetu. S tem so si odprli možnost, da se naslednje Stalker igre dogajajo kjerkoli na svetu:
The Zone Expands To The ENTIRE WORLD in STALKER 2

The Truth & Story of Cold Island (feat. Anomalous Dugout) || Stalker 2 Mysteries
V igri je pogovor med Skifom in Scarom, ki gre tako:
Skif: You stopped Dalin from replicating the Caribbean experiment. Why?
Scar: Feeling homesick, Skif? You shouldn't be. If Dalin had gone ahead with it, the entire zone would have become Cold Island.
First Caribbean experiment:
Second Caribbean experiment:
Severovzhodni del mape je precej prazen, neizkoriščen. Cold Island bo verjetno tam.
Scar: Feeling homesick, Skif? You shouldn't be. If Dalin had gone ahead with it, the entire zone would have become Cold Island.
Back in 1995, the group of Project X were researching whether the Nosphere was legitimate or not. They then set two longrange communication vessels approximately 10,000 km apart from each other. These ships were the research vessel Oral being the emission source and the receiver being the research vessel Agar. The Oral (meaning eagle in Ukrainian) was stationed at the island in the CNPP cooling pond and the Agar stationed at La Orila Island in the Caribbean Sea. The Oral was equipped with a varometer, a device invented by Dr. Susloff. The varometer is an electromagnetic device that amplifies sigh emissions while replicating the same electric activity as a human brain without needing an actual human. Varometer was their first real way of contacting the noosphere until the mediators and octa was created. This experiment was a success and the agar had received the beam providing experimental proof of the nosphere's existence. However, the beam grazed the nosphere, creating a cluster of unknown matter coagulating on the board of the receiving vessel. This object was the first alpha artifact. It therefore was delivered to the Chernobyl exclusion zone for further research. It was likely delivered to X6, X11, and then to X7 being the generators and then contributed to the creation of the zone itself.
Around or before 2019, SIRCAA starts devising several plans to reconnect to Project X. To do so, an alpha artifact is needed to remotely connect to the generators. They then attempt to create a second Alpha artifact. Strelok being the chief scientific consultant of SIRCAA attempts to use his position to hold off this experiment, knowing that it won't end well. He then goes rogue and attempts a sabotage. Though he fails and he flees to his Agroprom hideout where he then records his thoughts to avoid another Marked one situation and then flees the zone. Spark then gets wind of the situation and keeps an eye on SIRCAA. The second Caribbean experiment takes place, though does not go as planned. This experiment creates several anomalies outside of the zone, but the explosion in Skiff's apartment doesn't happen until 2021. During this experiment, a new anomaly forms. A strange anomalous frost or ice starts coming from the zone CNPP cooling pond near X6, spreading in all directions, engulfing the X6 island, and begins getting closer and closer to the CNPP cooling towers and the north perimeter or circa. Scar and his sparkers then sabotage X6, likely destroying the varometer or through another method, which we'll describe later. This leaves an anomalous area in the zone that is inexplicably cold at all times regardless of climate. This area of snow is now known as Cold Island.
Severovzhodni del mape je precej prazen, neizkoriščen. Cold Island bo verjetno tam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanBrezov ()
The Truth & Story of Cold Island (feat. Anomalous Dugout) || Stalker 2 Mysteries
Back in 1995, the group of Project X were researching whether the Nosphere was legitimate or not. They then set two longrange communication vessels approximately 10,000 km apart from each other. These ships were the research vessel Oral being the emission source and the receiver being the research vessel Agar. The Oral (meaning eagle in Ukrainian) was stationed at the island in the CNPP cooling pond and the Agar stationed at La Orila Island in the Caribbean Sea. The Oral was equipped with a varometer, a device invented by Dr. Susloff. The varometer is an electromagnetic device that amplifies sigh emissions while replicating the same electric activity as a human brain without needing an actual human. Varometer was their first real way of contacting the noosphere until the mediators and octa was created. This experiment was a success and the agar had received the beam providing experimental proof of the nosphere's existence. However, the beam grazed the nosphere, creating a cluster of unknown matter coagulating on the board of the receiving vessel. This object was the first alpha artifact. It therefore was delivered to the Chernobyl exclusion zone for further research. It was likely delivered to X6, X11, and then to X7 being the generators and then contributed to the creation of the zone itself.
Around or before 2019, SIRCAA starts devising several plans to reconnect to Project X. To do so, an alpha artifact is needed to remotely connect to the generators. They then attempt to create a second Alpha artifact. Strelok being the chief scientific consultant of SIRCAA attempts to use his position to hold off this experiment, knowing that it won't end well. He then goes rogue and attempts a sabotage. Though he fails and he flees to his Agroprom hideout where he then records his thoughts to avoid another Marked one situation and then flees the zone. Spark then gets wind of the situation and keeps an eye on SIRCAA. The second Caribbean experiment takes place, though does not go as planned. This experiment creates several anomalies outside of the zone, but the explosion in Skiff's apartment doesn't happen until 2021. During this experiment, a new anomaly forms. A strange anomalous frost or ice starts coming from the zone CNPP cooling pond near X6, spreading in all directions, engulfing the X6 island, and begins getting closer and closer to the CNPP cooling towers and the north perimeter or circa. Scar and his sparkers then sabotage X6, likely destroying the varometer or through another method, which we'll describe later. This leaves an anomalous area in the zone that is inexplicably cold at all times regardless of climate. This area of snow is now known as Cold Island.
Ja cel severni del mape je neizkoriščen čeprav naj bi bila tam že Belorusija in voda v kateri pa Stalkerji ne znajo plavati.
Lojze1 ::
CNPP je na sredimi zone se pravi mora biti še veliko ozemlja zakritega. Saj je bilo vseh Stalkerjih tako, da si šel iz juga proti centru.
Stalker 2 igra ima konec se pravi se bo moral drugi DLC odvijati tudi nekje vmes kot Cost of hope. Saj pravijo, da bo drugi DLC zaključil Skifovo zgodbo se pravi bo drugi DLC konec Skifove triologije.

v Cost Of Hope je ena koda katero razvozlaš, če med misijo v X16 labu (vsaj mislim, da je ta) nabereš tri diapozitive razmetane naokoli in jih potem predvajaš v diaprojektorju. Ena v iron forest je bila tudi perfidna, kot uganka v starih avantura igrah. Tako, da si ne delam preveč problemov. Če uganem uganem, drugače pogledam vodič. V prvoosebni streljačini kar naenkrat povleči ročno pa začeti vohljati in mozgati za neko kombinacijo ni ravno višek zabave. Potem je bila tudi tista koda za ena vrata, ki si jo pogruntal le, če si v temi ugasnil svojo svetilko in videl fluorescentne prstne odtise. Ni bila težka ampak preden sem to finto pogruntal sem dvajset minut česal vse prostore naokoli, da bi kak hint našel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
Ali so kode sefov vedno v enakem prostoru kot sef ali pa v neposredni bližini ?
Ena koda je v treh delih (podeljena trem ljudem), dva dela nista v istem prostoru, en del pa ni niti v isti zgradbi in sploh ni blizu. Tako da tehnično je odgovor ne.
Ja se mi je zdelo, ker ene, do zdaj nisem našel pa sem pregledal celo sobo in okolico.
Pa so v povprečju dobre nagrade v sefih ? Kreditov ponavadi ni veluko v teh sefih.

Še ene kode sem se spomnil, ki tudi ni v isti zgradbi, je v precej oddaljeni drugi zgradbi istega vojaškega kompleksa. Sicer ne gre za sef, ampak zaklenjen prostor z orožjem in oklepom.

Te šifre za vrata po moje niso najbolj posrečene, ker nikdar ne veš, ali gre za puzzle, katere rešitev je nekje v bližini, ali kodo kje dobiš. Sem pa opazil neko lokacijo, kjer je na kupu nametanih čuda nekih malih trezorjev, ki jih lahko odpiraš. Nisem pa šel vsega tega odpirat, ker jih je res veliko. Mogoče ima kakšen medkit, kruh in salamo, ampak tega je že itak povsod polno. To se mi zdi tudi eden od problemov te igre, vsaj na normalni težavnosti, ker imaš vsega preveč in nimaš potrebe po iskanju česarkoli ali pa da bi bila situacija napeta, ker ti nečesa zmanjkuje. Se spomnim iz prvega dela ena lokacija, kjer je bila radiacija tako visoka, da nisi preživel, če nisi imel s seboj dovolj tablet proti radiaciji.
Te šifre za vrata po moje niso najbolj posrečene, ker nikdar ne veš, ali gre za puzzle, katere rešitev je nekje v bližini, ali kodo kje dobiš. Sem pa opazil neko lokacijo, kjer je na kupu nametanih čuda nekih malih trezorjev, ki jih lahko odpiraš. Nisem pa šel vsega tega odpirat, ker jih je res veliko. Mogoče ima kakšen medkit, kruh in salamo, ampak tega je že itak povsod polno. To se mi zdi tudi eden od problemov te igre, vsaj na normalni težavnosti, ker imaš vsega preveč in nimaš potrebe po iskanju česarkoli ali pa da bi bila situacija napeta, ker ti nečesa zmanjkuje. Se spomnim iz prvega dela ena lokacija, kjer je bila radiacija tako visoka, da nisi preživel, če nisi imel s seboj dovolj tablet proti radiaciji.
Tisto s sefi sem nedolgo nazaj odkril. Eden od njih skriva ene vrste uzi nič posebnega.
O ja radiacija je bila veliko hujša v prvi igri te je hitro pokončala.
Zgleda v Stalker 2 že armor veliko pomaga proti radiaciji in razni artefakti.
Je pa lokacija v garbage na hribu kjer te radiacija pokonča zelo hitro.

Predsednik11 je izjavil:
Ĺ e ene kode sem se spomnil, ki tudi ni v isti zgradbi, je v precej oddaljeni drugi zgradbi istega vojaĹĄkega kompleksa. Sicer ne gre za sef, ampak zaklenjen prostor z oroĹžjem in oklepom.
To misliš verjetno na Army warhouses ?
Da.