Forum » Igre » S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
JanBrezov ::
Da, že dolgo. Med igro, ko zapustiš Lesser Zone in pred misijo brez povratka v Prypiatu. Jaz že čakam v Prypiatu v polni bojni opremi.
Predsednik11 ::
Gregor459 ::
Vceraj sem zalaufal po kakšnih dveh mesecih in mi je shaderje nalagalo 10 minut ? Pa nisem hotel dati skip.
Š3 komu naklada toliko časa ?
Š3 komu naklada toliko časa ?
Meizu ::
Ja, prvi "zalavf" traja nekaj časa pri vseh UE pogonih da skompajla te shaderje. Če potem ne spreminjaš grafičnih nastavitev je potem vse skupaj dosti hitrejše.
10 min je kar dolga sicer. Ni pa nič ne-videnega. Delta Force npr. tudi petsto let kompajla shaderje.
10 min je kar dolga sicer. Ni pa nič ne-videnega. Delta Force npr. tudi petsto let kompajla shaderje.
yayo ::
Dajte vi raje pred zagonov vlopit kak HWMonitor pa mi povejte koliko vam je med kompolacijo senčnikov nabilo temperaturo procesorja.
oo7 ::
Enaplusdva ::
Dajte vi raje pred zagonov vlopit kak HWMonitor pa mi povejte koliko vam je med kompolacijo senčnikov nabilo temperaturo procesorja.
Izjemno visoke temperature procesorja med kompiliranjem senčilnikov v igri S.T.A.L.K.E.R. 2 so pogost in normalen pojav. Igra teče na pogonu Unreal Engine 5, ki med tem postopkom stoodstotno obremeni prav vsa procesorska jedra hkrati. To ustvari sintetično obremenitev, podobno testom vzdržljivosti (kot je Cinebench). Moderni procesorji (predvsem seriji Intel Core i7/i9 13./14. generacije ter AMD Ryzen 7000/9000) so zasnovani tako, da ob polni obremenitvi sami od sebe potisnejo takt in napetost do termalne meje (95°C–100°C).
yayo ::
Na to zgornje sem ciljal, ja. Me je zanimalo, če je kdo opazil, da gredo temperature v višave. Zgodi se pa ponavadi, ko igra dobi kako posodobitev ali, ko uporabnik naloži nove gonilnike za grafično. Stalkerja 2 že kako leto nisem zagnal, spomnim pa se, da je bilo obdobje, ko je igra "kompilirala shaderje" prav vsakič, ko si jo zagnal. Tistih par minut imam jaz 95 stopinj, med igro pa vedno pod 70.
Lojze1 ::
Zakaj pri Stalker 2 vsak zagon igre kompilira te senčnike ? Pri večini drugih iger to naredi samo ob prvem zagonu. Je to povezano izključno s Unreal 5 ?
Enaplusdva ::
Zakaj pri Stalker 2 vsak zagon igre kompilira te senčnike ? Pri večini drugih iger to naredi samo ob prvem zagonu. Je to povezano izključno s Unreal 5 ?
Ne igram prav veliko različnih iger in nisem še videl, da bi kje drugje kot tukaj tolikokrat nalagalo senčnikov.
Če igre dlje časa ne igraš potem zaganja senčnike dlje kot takrat, ko igraš redno, ko jih samo na hitro preleti.
Enaplusdva je izjavil:
Ne igram prav veliko različnih iger in nisem še videl, da bi kje drugje kot tukaj tolikokrat nalagalo senčnikov.
Če igre dlje časa ne igraš potem zaganja senčnike dlje kot takrat, ko igraš redno, ko jih samo na hitro preleti.
To je povezano z Unreal pogonom. Jaz sem to videl še vsaj pri Borderlands 4. Za Stalker 2 je bilo znano, da je vsakokratno računanje senčnikov kriv programski hrošč.
Izberi svojo frakcijo - https://duty-or-freedom.stalker2.com/
72% jih je glede na kviz dobilo Freedom in samo 27% Duty
72% jih je glede na kviz dobilo Freedom in samo 27% Duty
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Itak Duty, s prve, haha!
Mimogrede, luštni wallpaperji :)
Mimogrede, luštni wallpaperji :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
freedom, ampak se počutim loner.
Sta samo dve mošnosti Duty ali Freedom.
V tem kvizu imaš več frakckij - https://www.gotoquiz.com/what_s_t_a_l_k...
Seljak ::
Res lepa grafika
Ampak kateri del/naslov moram kupiti na Steamu? S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl in še kakšne dodatke? Ali je ta igra samo online ali tudi SP?
Je to peak pogona Xray ali bi se dalo še kaj iztisnit ?
Zgleda res hudo.
Zdaj ko so vkodirali multithreading in že prej prevedli pogon iz 32bit v 64bit se da po mojem mnenju iztisniti še veliko. Ker dejstvo je, da smo postavljali ista vprašanja že pred leti, še preden je bila Gamma sploh v planih, pa je grafika že takrat močno presegala karkoli iz časov originalne trilogije, sedaj pa taista grafika izgleda popolnoma outdated v primerjavi s tem kar imamo danes. Celo temporal aliasing je nekdo skodiral za anomaly. Pač res noro kaj tile moderji počnejo :) Nimam kaj rečt kot ne samo kapo dol, celo skladišče kap moram dat dol.
Res lepa grafikaAmpak kateri del/naslov moram kupiti na Steamu? S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl in še kakšne dodatke? Ali je ta igra samo online ali tudi SP?
You do not need to buy any game to play S.T.A.L.K.E.R. GAMMA. It is a completely free, standalone modpack built for S.T.A.L.K.E.R. Anomaly, which is also a free fan-made game that does not require the original trilogy (Shadow of Chernobyl, Clear Sky, or Call of Pripyat).
Je to peak pogona Xray ali bi se dalo še kaj iztisnit ?
Zgleda res hudo.
Zdaj ko so vkodirali multithreading in že prej prevedli pogon iz 32bit v 64bit se da po mojem mnenju iztisniti še veliko. Ker dejstvo je, da smo postavljali ista vprašanja že pred leti, še preden je bila Gamma sploh v planih, pa je grafika že takrat močno presegala karkoli iz časov originalne trilogije, sedaj pa taista grafika izgleda popolnoma outdated v primerjavi s tem kar imamo danes. Celo temporal aliasing je nekdo skodiral za anomaly. Pač res noro kaj tile moderji počnejo :) Nimam kaj rečt kot ne samo kapo dol, celo skladišče kap moram dat dol.
Samo ta video katerega si prilepil ima še dodatne mode ? Verjetno močno modan ?
Pa je drugace igra stabilna ?
Samo ta video katerega si prilepil ima še dodatne mode ? Verjetno močno modan ?
Pa je drugace igra stabilna ?
So nekateri modi dodani ja, ampak tudi že sama Gamma fantastično izgleda. Gamma je tudi kar zelo stabilna, modlista je preverjena in moderji delajo na kompatibilnosti med modi.
Ultimate upgrade je za dlc Cost of hope in še za naslednji večji dlc tako, da se kar splača.
Kaj prinaša nov DLC Cost of Hope.
S.T.A.L.K.E.R. 2: Cost of Hope
Expansion DLC for the main game, starts in playtrough
Dozens of hours of gameplay
Branching storyline affecting both the ending, and the overall narration
Two New Regions: CNPP & Iron Forest
New Arch-Anomalies
Expanded Main Map
Releasing alongside Patch 2.0 & Engine Upgrade
Vse lepo in prav samo upam, da je še kakšna lokacija več kot CNPP & Iron Forest.
S.T.A.L.K.E.R. 2: Cost of Hope
Expansion DLC for the main game, starts in playtrough
Dozens of hours of gameplay
Branching storyline affecting both the ending, and the overall narration
Two New Regions: CNPP & Iron Forest
New Arch-Anomalies
Expanded Main Map
Releasing alongside Patch 2.0 & Engine Upgrade
Vse lepo in prav samo upam, da je še kakšna lokacija več kot CNPP & Iron Forest.
Upam, da ne bo preveč novih hroščev zaradi updejta pogona.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Predsednik11 ()
Limansk. Še ena lokacija?
Limansk (Ru. ???????) is an abandoned town located within the confines of the Chernobyl Zone, featured in S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanBrezov ()

dronyx ::
Stalker 2 razpade po SIRCAA misijah. Po teh misijah, vsaj pri meni, praktično ni več baz, kjer bi lahko popravljal opremo (ostal je samo Sultansk, ki je pa deleč stran). Igra te začne sprehajat kilometer sem, kilometer tja, kar pri vseh ostalih nadlogah meni ni več zabavno. Zalissya je napadena in lahko sodeluješ pri obrambi. Ampak v temi, ko dve strani streljati ena na drugo nimam pojma, kdo je kdo, saj so od daleč videti enako (to se mi zdi da je pri večini podobnih spopadov). Ampak tudi če obraniš bazo, se nazaj ne vrne tehnik, trgovec...Da sem lahko končal naslednjo glavno misijo, kjer prideš v Rostok, sem moral naložit prejšnjo shranjeno točko in preskočil Zalissyo, ker sem v Zalissyi porabil večino streliva in puška je postala skoraj neuporabna. Razumem, za marsikoga je to pravi Stalker, ko gre lahko vse narobe, ampak po moje so z velikostjo mape pretiravali. Po 30 urah igranja je več kot 30% samo tekanja naokoli. Zabavno nekako tako, kot bi igral GTA peš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
@dronyx: vem, kaj misliš. Ob prvem igranju meni ni uspelo ubraniti Zalissya, ker nisem čisto vedel, o čem se gre. Pri drugem mi je uspelo ubraniti, a so nekateri ključni NPC-ji umrli. Pri tretjem sem bil pripravljen. Rešiti mehanika po napadu je sidequest, kjer moraš najti neka zdravila. Trgovec je tudi sidequest, ker se gre vojno dobičkarstvo. Morda gre za replayability feature, igraš spet in ni popolnoma enako, kar bi rekel, da je pozitivno.
Podobna situacija se mi je zgodila z Malachite. Po napadu vojske na Malachite se le-ta zaklene in potem kar ostane zaklenjen, čeprav je quest mimo. Par vojakov se kasneje vsake toliko spawna v bližini, kar zaklene vhod. Jaz sem sicer našel vhod v notranjost preko podzemnega jaška, trader je še vedno prisoten, a mi cela stvar deluje kot bug.
Municije je vsaj zame dovolj, morda preveč. Na višji težavnosti sem pričel prakticirati, da če je le možno, poberem vso municijo, tudi tisto, za katero nimam orožja. Če naletim na slabše orožje v relativno dobrem stanju, poberem še to in če je le možno uporabljam slabše orožje za lažje sovražnike in šparam nadgrajeno orožje za težje spopade.
To sprehajanje gre tudi meni na živce, a na srečo so tu random srečanja, tako da dolgčas ni. Moj drug problem je, da poberem vse gor in ko pridem na destinacijo, sem že na max teži :) Fast travel v igri je in bi ga lahko malce razširili. V igri so avtobusne postaje, vsaj nekatere bi lahko koristili za fast travel. Prideš na avtobusno in preko PDA naročiš stalker varianto uber-ja.
Podobna situacija se mi je zgodila z Malachite. Po napadu vojske na Malachite se le-ta zaklene in potem kar ostane zaklenjen, čeprav je quest mimo. Par vojakov se kasneje vsake toliko spawna v bližini, kar zaklene vhod. Jaz sem sicer našel vhod v notranjost preko podzemnega jaška, trader je še vedno prisoten, a mi cela stvar deluje kot bug.
Municije je vsaj zame dovolj, morda preveč. Na višji težavnosti sem pričel prakticirati, da če je le možno, poberem vso municijo, tudi tisto, za katero nimam orožja. Če naletim na slabše orožje v relativno dobrem stanju, poberem še to in če je le možno uporabljam slabše orožje za lažje sovražnike in šparam nadgrajeno orožje za težje spopade.
To sprehajanje gre tudi meni na živce, a na srečo so tu random srečanja, tako da dolgčas ni. Moj drug problem je, da poberem vse gor in ko pridem na destinacijo, sem že na max teži :) Fast travel v igri je in bi ga lahko malce razširili. V igri so avtobusne postaje, vsaj nekatere bi lahko koristili za fast travel. Prideš na avtobusno in preko PDA naročiš stalker varianto uber-ja.
Limansk (Ru. ???????) is an abandoned town located within the confines of the Chernobyl Zone, featured in S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky.
A to piše na tabli ?
Drugače pa naj bi bil tudi Limansk vsaj govorilo se je. Ampak Limansk je geografsko čisto drugje kjer sta Iron forest in elektrarna.

dronyx ::
Fast travel v igri je in bi ga lahko malce razširili. V igri so avtobusne postaje, vsaj nekatere bi lahko koristili za fast travel. Prideš na avtobusno in preko PDA naročiš stalker varianto uber-ja.
So vodniki, ampak tu, kjer sem zdaj jaz v igri ni več baz, kjer bi jih lahko našel. Ker obstaja teleport anomalija bi lahko naredili, da jo lahko v nastavitvah vklopiš in ti omogoča potem hitrejši prehod med regijami. Jaz razumem sicer, da je nekaterim to sprehajanje všeč in da vmes morda kaj odkriješ (po mojem opažanju sicer raziskovanje ni poplačano, ker večinoma dobiš stoti medkit ali red bull, ki sicer pride prav), ampak nimam pa časa, da bi igral 200 ur in več. 30 ur za tako igro je že nekje na meji zame, tu sem pa očitno še komaj na polovici. Zdi se mi, da je dolžina Stalkerja 2 če igraš še side queste prvi trije deli skupaj in morda še krat dva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
A to piše na tabli ?
Drugače pa naj bi bil tudi Limansk vsaj govorilo se je. Ampak Limansk je geografsko čisto drugje kjer sta Iron forest in elektrarna.
Vzel sem eno preslikovalno tabelo ruske cirilice v latinico in sem dobil ven Limansk. Če greš na link v imenu, ki sem ga prilepil, vidiš napis kraja v cirilici in se ujema, razen v predzadnjem znaku, za katerega tabela pravi, da nima preslikave v latinico. Potem sem AI vprašal, ali je Limansk v Cost of Hope in pravi, da je, čeprav citiran članek tega ne pravi, niti se jaz ne spomnim, da bi se to kje omenjalo. Omenja se, da bi Limansk lahko bil tema drugega DLC-ja, ampak zakaj screenshot že sedaj? Če Limansk bo, bo to cool presenečenje. Glede na posnetek z radia v bližini mosta v Limansk v osnovni Stalker 2 igri se v Limansku dogaja nekaj groznega.
Terrifying Radio Signal From Lymansk (DLC Area) in STALKER 2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanBrezov ()
Fast travel v igri je in bi ga lahko malce razširili. V igri so avtobusne postaje, vsaj nekatere bi lahko koristili za fast travel. Prideš na avtobusno in preko PDA naročiš stalker varianto uber-ja.
So vodniki, ampak tu, kjer sem zdaj jaz v igri ni več baz, kjer bi jih lahko našel. Ker obstaja teleport anomalija bi lahko naredili, da jo lahko v nastavitvah vklopiš in ti omogoča potem hitrejši prehod med regijami. Jaz razumem sicer, da je nekaterim to sprehajanje všeč in da vmes morda kaj odkriješ (po mojem opažanju sicer raziskovanje ni poplačano, ker večinoma dobiš stoti medkit ali red bull, ki sicer pride prav), ampak nimam pa časa, da bi igral 200 ur in več. 30 ur za tako igro je že nekje na meji zame, tu sem pa očitno še komaj na polovici. Zdi se mi, da je dolžina Stalkerja 2 če igraš še side queste prvi trije deli skupaj in morda še krat dva.
Saj če delaš vse sprosti se ti v bistvu ni pitrebno vračati kaj preveč na prejšnjo lokacijo. Vsaj ne na jugo vzhodni del mape.
Predsednik11 je izjavil:
Saj če delaš vse sprosti se ti v bistvu ni pitrebno vračati kaj preveč na prejšnjo lokacijo. Vsaj ne na jugo vzhodni del mape.
Je kar nekaj questov, ko se nahodiš, predvsem se spomnim questov v zvezi s kontrolnimi ovratnicami prof. Dvupalova, ki je doma sred ničesa in ni vodiča do tja. Če si pa hoarder, kot sem jaz, moraš itak po vsaki najmanjši misiji do trgovca, po možnosti v Rostok, ker tam en kupuje tudi pokvarjeno robo.
A major release in the form of S.T.A.L.K.E.R. 2: Cost of Hope is coming... You can also look forward to new music at the Zone's stations.
Today's track: Ship Her Son
Ko je enkrat tako rdeče in nisi nikjer blizu varnega mesta je že kar panika
Today's track: Ship Her Son
Ko je enkrat tako rdeče in nisi nikjer blizu varnega mesta je že kar panika
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
A to piše na tabli ?
Vzel sem eno preslikovalno tabelo ruske cirilice v latinico in sem dobil ven Limansk. Če greš na link v imenu, ki sem ga prilepil, vidiš napis kraja v cirilici in se ujema, razen v predzadnjem znaku, za katerega tabela pravi, da nima preslikave v latinico. Potem sem AI vprašal, ali je Limansk v Cost of Hope in pravi, da je, čeprav citiran članek tega ne pravi, niti se jaz ne spomnim, da bi se to kje omenjalo. Omenja se, da bi Limansk lahko bil tema drugega DLC-ja, ampak zakaj screenshot že sedaj? Če Limansk bo, bo to cool presenečenje. Glede na posnetek z radia v bližini mosta v Limansk v osnovni Stalker 2 igri se v Limansku dogaja nekaj groznega.
Upam, da bomo šli lahko na drugo stran v Limansk in obiskali tudi zapuščeno bolnico :)
Tisti vhod mi je najbolj ostal v spominu.
A to piše na tabli ?
Hvala ti za prevod.
Se spomnim tega signala ampak nisem povezal, da gre za Limansk. To so zvoki verjetno s kakasnega podzemnega laba ?
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | S.T.R.A.N.G.E.R. Bermuda SOSOddelek: Igre | 504 (310) | Seljak |
| » | Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Igre | 171952 (56030) | oo7 |
| » | S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Igre | 110045 (27925) | Meizu |
| » | ArealOddelek: Igre | 6048 (5777) | Heavy |
| » | Igre podobne Fallout 3 (New vegas)Oddelek: Igre | 9392 (9108) | yayo |