Forum » Igre » S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
garrv ::
Crashi so se pojavili po patchu 1.1.2., prej nisem imel problemov, v bistvu imam total cca 65 ur brez ENEGA samega crasha.
Očitno se je treba "igrati" z nastavitvami grafike da najdeš neki "sweet spot" setting za normalno igranje.
oo7,čez dva dni bo 10 let odkar si odprl to temo... ne vem no, verjetno nas je večina vmes že obupala da bomo RES videli
Stalker 2, toda uspelo jim je, kljub vsemu kar se je dogajalo.
Serijo spremljam že od SOC, preigral sem vse 3 dele stokrat, pa probal enih 200 modov, pa recimo COP Misery ki je vsaj zame res
hardcore, in potihem čakal 20.11.24
Očitno se je treba "igrati" z nastavitvami grafike da najdeš neki "sweet spot" setting za normalno igranje.
oo7,čez dva dni bo 10 let odkar si odprl to temo... ne vem no, verjetno nas je večina vmes že obupala da bomo RES videli
Stalker 2, toda uspelo jim je, kljub vsemu kar se je dogajalo.
Serijo spremljam že od SOC, preigral sem vse 3 dele stokrat, pa probal enih 200 modov, pa recimo COP Misery ki je vsaj zame res
hardcore, in potihem čakal 20.11.24
garrv ::
Glede na to da je patch 110 GB je velika verjetnost da so popravili večino znanih bugov, potem pa so se jim pojavili novi.
Naj me kdo popravi če nimam prav, glede na moje znanje o osnovah kodiranja mi vse skup deluje kot da so na novo spisali od kje naj game engine loada texture med samo igro
in pri tem nekaj zajebali.
Naj me kdo popravi če nimam prav, glede na moje znanje o osnovah kodiranja mi vse skup deluje kot da so na novo spisali od kje naj game engine loada texture med samo igro
in pri tem nekaj zajebali.
oo7 ::
O pa res čez 2 dni 10 let :)
Ko je prišel ven patch 1.1 sem tudi jaz imel težave potem pa sem izbrisal temporary files.
Nato je prišel 1.1.2 in spet težave dokler nisem zbrisal temporary files.
Si probal pobrisati začasne datoteke ? Probaj mogoče ti bo delovalo.
Ko je prišel ven patch 1.1 sem tudi jaz imel težave potem pa sem izbrisal temporary files.
Nato je prišel 1.1.2 in spet težave dokler nisem zbrisal temporary files.
Si probal pobrisati začasne datoteke ? Probaj mogoče ti bo delovalo.
yayo ::
Meni in množici drugih uporabnikov še vedno freezne pri Compiling Shaders. Ni druge rešitve kot hard reset, počistiti DirectX shaderje skozi Disk Cleanup in potem reštart računalnika. In vsake toliko se igra sesuje, ko ima veliko zadev za nalagati - baze, anomalije itd.
GoodGuy ::
Danes začel mojo Veteran pot v S.T.A.L.K.E.R. 2
Po dobrih 5 urah mešano mnenje
Samo vzdušje je neverjetno dobro, sploh ponoči.. en kup streljanja v daljavi (ne veš ali med frakcijami ali strelajo mutante ).
Podnevi pa anomalije cufajo, sploh ker so nekatere težke za opazit in pa bloodsuckerji zarad katerih sem parkrat skor infarkt fasov
Kar me je zmotilo je občasen fsp drop na par fpsjev iz cca 100-120 (čisto na random). 1 x mi je ob takem dropu igra enostavno crashnila.
Res čudn spawn sovražnikov, ko se spawnajo za hrbtom, kjer do par sekund nazaj nobenega ni bilo.
En smešen achivement (Peace and quiet - veljal naj bi za kampe), ko sem pobil en miljon enih podgan z eno granato v nekem podzemnem placu kjer je bil skrit stash.
Planiram igrat stealth kolikor se da, tako kot v prvih treh delih, torej pištolca s silencerjem, kalašnik oz nekaj podobnega s sliencerjem in kakšna snajpa s sliencerjem
Samo vzdušje je neverjetno dobro, sploh ponoči.. en kup streljanja v daljavi (ne veš ali med frakcijami ali strelajo mutante ).
Podnevi pa anomalije cufajo, sploh ker so nekatere težke za opazit in pa bloodsuckerji zarad katerih sem parkrat skor infarkt fasov
Kar me je zmotilo je občasen fsp drop na par fpsjev iz cca 100-120 (čisto na random). 1 x mi je ob takem dropu igra enostavno crashnila.
Res čudn spawn sovražnikov, ko se spawnajo za hrbtom, kjer do par sekund nazaj nobenega ni bilo.
En smešen achivement (Peace and quiet - veljal naj bi za kampe), ko sem pobil en miljon enih podgan z eno granato v nekem podzemnem placu kjer je bil skrit stash.
Planiram igrat stealth kolikor se da, tako kot v prvih treh delih, torej pištolca s silencerjem, kalašnik oz nekaj podobnega s sliencerjem in kakšna snajpa s sliencerjem
Izi ::
Ni kakšne znanosti tukaj. Frame Generation mora biti nujno izklopljen, to je edina nastavitev, ki povzroča hude probleme po določenem času. Če se še vedno sesuva pa imaš previsoke grafične nastavitve. Nižaj dokler ne bo stabilno.
Če se slučajno zatakne pri kompajlanju shaderjev pa tudi ni potrebe po resetu celotnega računalnika. Zaštekano igro res ves čas meče v ospredje, tako da ne moreš odpreti Task Menagerja da bi ubil igro, zato moraš odpreti drugo namizje kjer imaš spet popolno kontrolo.
Pritisneš Win+Tab, odpreš novo namizje, greš na novo namizje, pritisneš Ctrl-Alt-Delete, odpreš Task Manager, greš na Stalker 2 in izbereš End Task. Greš nazaj na prvo namizje in ponovno štartaš igro. Simple.
Če se slučajno zatakne pri kompajlanju shaderjev pa tudi ni potrebe po resetu celotnega računalnika. Zaštekano igro res ves čas meče v ospredje, tako da ne moreš odpreti Task Menagerja da bi ubil igro, zato moraš odpreti drugo namizje kjer imaš spet popolno kontrolo.
Pritisneš Win+Tab, odpreš novo namizje, greš na novo namizje, pritisneš Ctrl-Alt-Delete, odpreš Task Manager, greš na Stalker 2 in izbereš End Task. Greš nazaj na prvo namizje in ponovno štartaš igro. Simple.
Opa Izi! Nikoli v življenju nisem odpiral drugega namizja, ker sem zelo primitiven uporabnik. Tvoj nasvet je zlata vreden!
Predsednik11 ::
To, da so se mi sovražniki spawnali za hrbet se mi je dogajalo samo na začetku v lesser zone.
Ampak sem mislil, da so popravili s temi patchi zadnjimi.
GoodGuy ::
Predsednik11 je izjavil:
To, da so se mi sovražniki spawnali za hrbet se mi je dogajalo samo na začetku v lesser zone.
Ampak sem mislil, da so popravili s temi patchi zadnjimi.
niso ne. res pa da sem v lesser zone šele, upam da bo kasneje ok
Enaplusdva ::
Če mi lahko kdo svetuje nekaj.
Steam imam naložen na C disku tam imam tudi igro Stalker 2.
Ker pa imam prostorsko stisko na C je mogoče eno drugo igro namestiti na D disk ?
Steam imam naložen na C disku tam imam tudi igro Stalker 2.
Ker pa imam prostorsko stisko na C je mogoče eno drugo igro namestiti na D disk ?
Gre, v Steam-u moraš nastaviti default folder
https://help.steampowered.com/en/faqs/v...
To je to ja. Hvala ti.
Igra je zdaj kar stabilna deluje dobro. Edino čisto pred vsekim zagonom igre moram pobrisati začasne datoteke drugače mi čisto vedno zmrzne igra pri nalaganju shaderjev. Še kdo isto težavo ?
V Dugi ni nobene baze sta pa dve postelji. Ena v podzemlju in ena v watchpost. Tista v watchpost je zaklenjena. Je kje ključ ali je to odvisno kateri frakciji se pridružiš ?
Gregor459 ::
Naletel na nek čuden artefakt. Kadar primem artefakt izpuhti medtem pa me napadajo PSI nasprotniki.
Ja, sem jo danes popoldne dobil. 13500 kreditov za popravilo. Sem upal, da se še kje najde nepoškodovana zgodaj v igri.
Ja, sem jo danes popoldne dobil. 13500 kreditov za popravilo. Sem upal, da se še kje najde nepoškodovana zgodaj v igri.
Kot kaže se jo bolj zgodaj dobi samo preko questa ali pa če jo kupiš ampak moraš skoraj, do Pripyata.
Drugače pa tistih 8 nabojev izstreli skoraj hitreje kot kateri koli mitraljez to je takoj prazno.
Ne nisem je dobil tam. Sem pa pogledal Nimble quest in jaz sem Nimbla pustil živeti.
Saigo sem kupil v Yniv station.
Jaz sem tudi Nimbla pustil živeti ampak mu je Saigo izbilo iz rok med tisto FMV sekvenco in, ko sem dobil spet kontrolo nad svojim likom sem jo takoj pobral, ker je zgledalo kot, da je pred menoj zanalašč. Sem jo mislil potem dropniti, da vidim, če jo bo pobral (se spomnim, da so to počeli npcji v eni od prejšnjih igrah, če si pred njih postavil boljše orožje) ampak sem potem rekel kurc ga gleda. Če je skriptirano, da ga bom spet srečal ga bom, med menoj in koncem igre pa je verjetno še na desetine bloodsuckerjev. Nisem pa je še popravil, ker mi je manjkalo nekaj denarja in nisem želel riskirati s prodajo skoraj popolnoma izboljšanega M860 Crackerja, ker sem se bal, da bo Saiga slabša. Manjka mi modifikacija na šaržer in sem bil tako smotan, da sem tistega unikatnega Crackerja z vgrajenim šaržerjem prodal. Sploh nisem kapiral, da moram najti blueprint za upgrade.
PeterZ ::
Če bi komu pomagalo. Imel težavo s shaderji, poskusil več rešitev z malo uspeha. Asus matična, update biosa (je prišel nov ne dolgo nazaj) je popolnoma odpravil crashe.
Jaz uporabljam preverjeno Izijevo metodo z dvemi namizji, ki je najmanj zamudna, ker preskočiš brisanje shaderjev in restart. Na moji novi MSI x870 matični pa so biosi še v beta fazi, za zadnjega pa pravijo, da dela več škode kot koristi, tako, da čakam kaj novega.
nov popravek je online, zadnji letos.
https://store.steampowered.com/news/app...
So, let's see what the updates bring to the Zone:
Fixed an issue whenRichter
could disappear from the Enerhetyk Palace of Culture during the The Road to the Foundation mission.
Added temporary solution to avoid crash on shader compilation by skipping shaders warm up.
Fixed a few ACCESS VIOLATION ERROR crashes.
Fixed an issue when invert axis options could not be saved after restarting the game.
Fixed an issue when controls could be lost after shooting, reloading and then examining the artifact.
And a small reminder, that we created a solution to back up user's save files. You can find the back-up saves here:
C:\Users\%username%\AppData\Local\Stalker2\Saved\Backup
https://store.steampowered.com/news/app...
So, let's see what the updates bring to the Zone:
Fixed an issue whenRichter
could disappear from the Enerhetyk Palace of Culture during the The Road to the Foundation mission.
Added temporary solution to avoid crash on shader compilation by skipping shaders warm up.
Fixed a few ACCESS VIOLATION ERROR crashes.
Fixed an issue when invert axis options could not be saved after restarting the game.
Fixed an issue when controls could be lost after shooting, reloading and then examining the artifact.
And a small reminder, that we created a solution to back up user's save files. You can find the back-up saves here:
C:\Users\%username%\AppData\Local\Stalker2\Saved\Backup
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
Sedaj je pa že čas da objavimo lestvico naj orožij
Seveda je vsaka letvica precej osebna in se kdo ne bo strinjal, ampak mislim da je tole statistično gledano kar prevladujoče mnenje.
Osebno menim da je glavna statistika pri orožju Penetration, sploh proti koncu igre. Na drugem mestu je Damage. Potem pa Accuracy in ostalo.
Vsa tukaj omenjena orožja so super. Če nimaš legendarne verzije je tudi navadna verzija zelo dobra.
2. Texan (12x70) (legendarni Ram-2)
2. Kharod (5.56x45, lahko se nadgradi na bolj razširjen 5.45x39mm)
2. Hunter (.308) (legendarni M701 Super)
3. SVU-MK S-3 (.762x54)
2. Rat Killer (9x18) (legendarni Zubr-19)
3. Shah’s Mate (9x19) (legendarni Viper-5)
2. Encourage (9x18) (legendarni APSB)
(čeprav je uporaben tudi kot sniper se Gauss Gun smatra kot na splošno najboljše končno orožje v igri. Ker potrebuje nekaj polnjenja pred vsakim strelom je bolje da imaš zraven še eno hitrejše orožje, Gauss pa uporabljaš za šefovske boje kot so Chimere in Pseudogianti.)
Seveda je vsaka letvica precej osebna in se kdo ne bo strinjal, ampak mislim da je tole statistično gledano kar prevladujoče mnenje.
Osebno menim da je glavna statistika pri orožju Penetration, sploh proti koncu igre. Na drugem mestu je Damage. Potem pa Accuracy in ostalo.
Vsa tukaj omenjena orožja so super. Če nimaš legendarne verzije je tudi navadna verzija zelo dobra.
Naj Shotgun:
1. Margach D-12MT (12x70) (legendarni Saiga D-12)2. Texan (12x70) (legendarni Ram-2)
Naj Assault Rifle:
1. Sotnyk (5.45x39) (legendarni Dnipro)2. Kharod (5.56x45, lahko se nadgradi na bolj razširjen 5.45x39mm)
Naj Sniper:
1. EM-1 (baterije) (legendarni Gauss Gun)2. Hunter (.308) (legendarni M701 Super)
3. SVU-MK S-3 (.762x54)
Naj SMG:
1. Riemann (9x19, lahko se nadgradi na .45) (legendarni Integral-A)2. Rat Killer (9x18) (legendarni Zubr-19)
Naj pištola:
1. Model Competitor (9x39, lahko se nadgradi na 12x70 in postane šibrovka) (legendarni Rhino)2. Encourage (9x18) (legendarni APSB)
Naj Endgame orožje:
1. Gauss Gun (baterije) (legendarna verzija se imenuje EM-1)(čeprav je uporaben tudi kot sniper se Gauss Gun smatra kot na splošno najboljše končno orožje v igri. Ker potrebuje nekaj polnjenja pred vsakim strelom je bolje da imaš zraven še eno hitrejše orožje, Gauss pa uporabljaš za šefovske boje kot so Chimere in Pseudogianti.)
Ne nisem je dobil tam. Sem pa pogledal Nimble quest in jaz sem Nimbla pustil živeti.
Saigo sem kupil v Yniv station.
Jaz sem tudi Nimbla pustil živeti ampak mu je Saigo izbilo iz rok med tisto FMV sekvenco in, ko sem dobil spet kontrolo nad svojim likom sem jo takoj pobral, ker je zgledalo kot, da je pred menoj zanalašč. Sem jo mislil potem dropniti, da vidim, če jo bo pobral (se spomnim, da so to počeli npcji v eni od prejšnjih igrah, če si pred njih postavil boljše orožje) ampak sem potem rekel kurc ga gleda. Če je skriptirano, da ga bom spet srečal ga bom, med menoj in koncem igre pa je verjetno še na desetine bloodsuckerjev. Nisem pa je še popravil, ker mi je manjkalo nekaj denarja in nisem želel riskirati s prodajo skoraj popolnoma izboljšanega M860 Crackerja, ker sem se bal, da bo Saiga slabša. Manjka mi modifikacija na šaržer in sem bil tako smotan, da sem tistega unikatnega Crackerja z vgrajenim šaržerjem prodal. Sploh nisem kapiral, da moram najti blueprint za upgrade.
Tega se pa ne spomnim, da bi mu puška padla iz rok.
Tudi če mu je verjetno nisem opazil. Saiga je super, ker ima saržer in je hiter reload + tisti 8 nabojev zmeče v 1-2 sekundah. Samo zadeti je treba.
Sedaj je pa že čas da objavimo lestvico naj orožij
Naj Shotgun:1. Margach D-12MT (12x70) (legendarni Saiga D-12)
2. Texan (12x70) (legendarni Ram-2)
Naj Assault Rifle:1. Sotnyk (5.45x39) (legendarni Dnipro)
2. Kharod (5.56x45, lahko se nadgradi na bolj razširjen 5.45x39mm)
Naj Sniper:1. EM-1 (baterije) (legendarni Gauss Gun)
2. Hunter (.308) (legendarni M701 Super)
3. SVU-MK S-3 (.762x54)
Naj SMG:1. Riemann (9x19, lahko se nadgradi na .45) (legendarni Integral-A)
2. Rat Killer (9x18) (legendarni Zubr-19)
Naj pištola:1. Model Competitor (9x39, lahko se nadgradi na 12x70 in postane šibrovka) (legendarni Rhino)
2. Encourage (9x18) (legendarni APSB)
Naj Endgame orožje:1. Gauss Gun (baterije) (legendarna verzija se imenuje EM-1)
(čeprav je uporaben tudi kot sniper se Gauss Gun smatra kot na splošno najboljše končno orožje v igri. Ker potrebuje nekaj polnjenja pred vsakim strelom je bolje da imaš zraven še eno hitrejše orožje, Gauss pa uporabljaš za šefovske boje kot so Chimere in Pseudogianti.)
Še kar nekaj teh orožij nisem našel se posebej pa ne legendarnih verzij.
Hvala za seznam :)
Stan57 ::
Nov dan v zoni nov patch ko pridem do konca lahko začnem znova ker bo čisto drug špil
aeaea
Saiga je super, ker ima saržer in je hiter reload + tisti 8 nabojev zmeče v 1-2 sekundah.
Obstaja "High-Capacity Saiga D-12 Magazine", ki ti da 12 nabojev
Nisem še našel ali pa kupil ;)
Drugače je pa Saiga malo zbirčna puška ? Ne mara navadnih šibrovk nabojev ? Sem enkrat v nahrbtnik dal 100 navadnih nabojev pa, ko sem hotel dati reload je bilo 0/0.
Drugače je pa Saiga malo zbirčna puška ? Ne mara navadnih šibrovk nabojev ? Sem enkrat v nahrbtnik dal 100 navadnih nabojev pa, ko sem hotel dati reload je bilo 0/0.
A veš da moraš ročno preklopit katero municijo boš uporabljal?
Tipka "N" preklaplja med različnimi municijami. Navadno, Armor-Piercing, Expansive, Flat.
Tipka "B" preklaplja med različnimi načini streljanja. Posamično, avtomatsko, rafalno.
Če pa tiščiš "B" pa preklopiš na "under-barrel" orožje, če imaš na primer vgrajen granatomet ali šibrovko na spodnjem delu puške.
Navadna municija - v ničemer ne izstopa
Armor-Piercing - odlična za oklepljene sovražnike
Expansive - odlična za sovražnike brez oklepov
Flat - leti dlje od običajne municije in je odlična za snipanje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
A veš da moraš ročno preklopit katero municijo boš uporabljal?
Tipka "N" preklaplja med različnimi municijami. Navadno, Armor-Piercing, Expansive, Flat.
Tipka "B" preklaplja med različnimi načini streljanja. Posamično, avtomatsko, rafalno.
Če pa tiščiš "B" pa preklopiš na "under-barrel" orožje, če imaš na primer vgrajen granatomet ali šibrovko na spodnjem delu puške.
Navadna municija - zanič za vse
Armor-Piercing - dobra za oklepljene sovražnike
Expansive - dobra za sovražnike brez oklepov
Flat - leti dlje od običajne municije in je odlična za snipanje
Vem kako se preklaplja med municijo.
Tudi, ko sem npr v mojem stashu če grem s miško nad Saigo ti pokaže katere naboje npr pašejo za določeno puško pri Saigi mi navadnih šibrovk sploh ne pokaže.
Ko bom spet pri stashu bom naredil screenshot.
A si kaj nadgrajeval orožje?
Pri nadgradnji Saige D-12 je ena modifikacija imenovana "Rifled Barrel", ki ti močno poveča Accuracy, ampak ti hkrati onemogoči uporabo navadne (Buckshot) municije.
Pri nadgradnji Saige D-12 je ena modifikacija imenovana "Rifled Barrel", ki ti močno poveča Accuracy, ampak ti hkrati onemogoči uporabo navadne (Buckshot) municije.
A si kaj nadgrajeval orožje?
Ja sem nadgradil kolikor sem le lahko. Potem bo skoraj 100% ravno ta kar si napisal.
Po pravici povedano, ko nadgrajujem orožje najbolj gledam kako se stats pri orožju dvigujejo :)
Treba je brati Še z rdečim ti napiše da se bo spremenil kaliber.
Točno tukaj pri 1:30
Točno tukaj pri 1:30
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Stan57 ::
Trenutno sem izven SIRCAA sem pa do Yaniva obiskal in obral večino krajev
tako da se mi je nabralo čez miljon denarja uporabljam pa Saigo in Lullaby
tako da se mi je nabralo čez miljon denarja uporabljam pa Saigo in Lullaby
aeaea
uff, ravno sem prišel do Clear Sky baze iz močvirja. To je bilo veselo, ponoči, s chimero in bloodsuckerji za petami, pa emisija, pa globoke luže, pa shards anomalije... Hvalabogu ti igra pomaga v zaključnih sekundah tako, da ti ne jemlje stamine, ko imaš enkrat pred očmi Clear Sky bazo, vsaj zdelo se mi je tako.
uff, ravno sem prišel do Clear Sky baze iz močvirja. To je bilo veselo, ponoči, s chimero in bloodsuckerji za petami, pa emisija, pa globoke luže, pa shards anomalije... Hvalabogu ti igra pomaga v zaključnih sekundah tako, da ti ne jemlje stamine, ko imaš enkrat pred očmi Clear Sky bazo, vsaj zdelo se mi je tako.
Močvirje je kar tečno ampak je vredno nostalgije teh starih krajev.
Včeraj sem naletel na eno zelo znano lokacijo čisto na koncu mape. Žal ta kraj ni dostopen zaradi reke se pa vidijo znane stvari v kraju
Limansk
Kakšen se vam zdi Skif v primerjavi s prejšnjimi protogonisti ?
Nekaj časa je bil celo Strelok mišljen kot protogonist igre Stalker 2 He was originally intended to be the protagonist of S.T.A.L.K.E.R. 2 but was instead included in the game as a non-player character.
Nekaj časa je bil celo Strelok mišljen kot protogonist igre Stalker 2 He was originally intended to be the protagonist of S.T.A.L.K.E.R. 2 but was instead included in the game as a non-player character.
Predsednik11 ::
Se, da kar dobro zaslužit s naboji 7.62x39 od LMG RPM 74 če tega mitraljeza ne uporabljaš in, da naboji ne ležijo za brez veze v domači skrinji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Igre | 134252 (18330) | oo7 |
» | S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Igre | 92743 (10623) | Meizu |
» | Igra: Ugani igro (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 16951 (10874) | oo7 |
» | ArealOddelek: Igre | 4613 (4342) | Heavy |
» | Igre podobne Fallout 3 (New vegas)Oddelek: Igre | 7518 (7234) | yayo |