» »

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

««
61 / 63
»»

oo7 ::

DJ-DUST je izjavil:

Ne, to je glavna baza Ward-ov. Dostop dobiš preko zgodbe.

Aha potem moram počakat. Je bila ta lokacija ravno sproti pa sem rekel,d a jo raziščem.

DJ-DUST je izjavil:

oo7 je izjavil:

Se mogoče spomniš katere regije ne obiščeš preko glavne zgodbe ?

Preko zgodbe obiščeš vse regije, nekatere samo enkrat. Naprimer Cooling Towers samo enkrat proti koncu, tako da sam obišči regijo prej, vmes boš odkril še Cement Factory (Duty) bazo, v katero te zgodba ne pelja. Duga in Malachite regija je tudi bolj bogo, sploh če ne igraš z Ward-i, se Malachite baza in Chemical Plant baza kasneje "zakleneta" - če imaš še bug (side quest) v Zalissya in Rookie Village, ostane južna in zahodna stran mape "prazna". Brez trajderjev, guidov in technicianov. Priporočam da main quest igraš zelo zelo počasi in narediš vse ostalo prej, če hočeš uživat v igri...

Se pravi v bistvu edino Cement factory niman obene glavne zgodbe pa predvidevam, da tudi Cordon ne, ker tam sem že vse raziskal. Pri ostalih naj bi bila vsaj 1 ?
Se pravi, ker igram proti Wardom sta Malachite baza in Chemical Plant v bistvu že zaklenjeni ?
No saj ne bom več o tem spraševal toliko edino rad bi vse raziskal preden pridem, do točke point of no return.

DJ-DUST ::

Cordon boš imel glavno zgodbo, ostale vsaj ena ja.
Malachite baza ni zaklenjena, bo kasneje okupirana. Chemical Plant tudi ni zaklenjena, boš jo pa obiskal skozi zgodbo. Nočem spoilat... :)

Zmajc ::

oo7 je izjavil:

DJ-DUST je izjavil:

Aha potem moram počakat. Je bila ta lokacija ravno sproti pa sem rekel,d a jo raziščem.

Ko te 1 shotajo preko sten in ne umrejo je znak, da moraš it vstran, ker ni namenjeno da greš tja. :D

Gregor459 ::

Koliko pokalic vzamete ponavadi s sabo poleg Skifove pištole ?

Predsednik11 ::

2 kosa se pravi sniper in shootgun ali machinegun.

Se mi pa zdi RPG dokaj brezvezen in ne dela dovolj škode.

Meizu ::

RPG je od nekdaj bila nišna zadeva v Stalkerju.

Jaz Stalkerja obvezno igram vedno na zelo podoben način - sidearm, šibrovka ter jurišna puška z daljnogledom. Sidearm vedno služi za primere, ko ne želiš trošit glavne municije jurišne puške ali šibrovke (razni banditi, tushkani in podobne zmutirane podganje zadevščine).

Kot pri Witcher-ju, en gun (meč) za ljudi, en gun (meč) za mutante... :D

Primary nekaj z daljnogledom (največ Vintorez), secondary povprečno kar shotgun (največ Saiga), pištola pa kar APSB.

yayo ::

Sem se vrnil v Slag Heap potem, ko sem ubil Varana in vse njegove. In našel tam ruse (Vardo). A moram PDA obvezno kaki od frakcij pokazati?

Ni obvezno. Če pa pokažeš, potem si bolj kot ne "njihov"... :)

Ma ko jih jebe, lonerji FTW. :))

DJ-DUST je izjavil:

Cordon boš imel glavno zgodbo, ostale vsaj ena ja.
Malachite baza ni zaklenjena, bo kasneje okupirana. Chemical Plant tudi ni zaklenjena, boš jo pa obiskal skozi zgodbo. Nočem spoilat... :)

Aja tudi v Cordonu. OK zanimivo :)

Izi ::

Po moje je Salamonska rešitev da PDA pokažeš kar vsem. Tako se nikomur preveč ne zameriš. Puščaj odprte možnosti dokler gre. Dvojni agent, trojni agent, ... Po takem principu jaz igram, večino RPG-jev. Zaenkrat tudi tukaj deluje, bom videl kam bo to na koncu pripeljalo :D

Zmajc je izjavil:

oo7 je izjavil:

DJ-DUST je izjavil:

Ko te 1 shotajo preko sten in ne umrejo je znak, da moraš it vstran, ker ni namenjeno da greš tja. :D

Res je.
Sem se hitro pobral stran od tam :)

Izi je izjavil:

Po moje je Salamonska rešitev da PDA pokažeš kar vsem. Tako se nikomur preveč ne zameriš. Puščaj odprte možnosti dokler gre. Dvojni agent, trojni agent, ... Po takem principu jaz igram, večino RPG-jev. Zaenkrat tudi tukaj deluje, bom videl kam bo to na koncu pripeljalo :D

Če pokažeš vsem, ti Spark (drugi po vrsti) pove v faco da si "rat", ker že imaš značko od Wardov - njim prvo pokažeš PDA. Najboljše da si tiho in ne kažeš nič, še boljše pa da narediš vsak gameplay z vsako frakcijo posebej, po tej poti dobiš tudi misije drugačne od samega začetka... :)

A to govorite o tiste razbitem PDA ? Jaz sem ta PDA pokazal vsem :)

Za razbitega ja, ko dobiš na izbiro pokaži ali ne. Kasneje se v vsakem primeru moraš odločit s kom greš naprej, igra pa vlogo če ga ali ne pokažeš že Wardom v Slag Heapu.

Hočem povedat da ni kot npr. v Fallout-u, kjer lahko igraš z vsemi frakcijami vse možne misije do določenega trenutka ko moraš izbrat z kom boš sodeloval in druge odjebal. Pri Stalker 2 lahko že od prvega trenutka (tale PDA) skleneš potek zgodbe in misij, neglede na kasneje kjer te spet čaka odločitev s kom boš zaveznik...

Glede frakcije Ward je verjetno bolj kritično kaj se odločiš v Sircci ?

Ko bom šel v drugo igrat pa ne bom tega polomljenega PDA pokazal nobenemu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Sircaa je prelomnica ja, je pa že pot do nje lahko različna.

DJ-DUST je izjavil:

Sircaa je prelomnica ja, je pa že pot do nje lahko različna.

Ja saj so rekli, da bo igro zanimivo igrati večkrat.

Boš ti igral še druge opcije ali si zaključil ?

Igram že v četrto in me zmeraj preseneti, se bližam 200h... :)

DJ-DUST je izjavil:

Igram že v četrto in me zmeraj preseneti, se bližam 200h... :)

Že v četrto si pa norc :)

Potem iščeš 4 različne konce ?

Mi je pa uspelo narediti areno vseh 5 stopenj. Lahko bi bilo več stopenj. Sem pa z veseljem počil tistega v finalu :P

Ja, ampak še bolj kot konci mi je "sredina" zanimiva. Če se le da zmeri izberem opcijo ki je še nisem in se čudim.
Naprimer greš z Wardi (vojska ki ščiti znanstvenike) in lahko delaš kar ti vojska narekuje ali pa kar želijo znanstveniki - različne misije znotraj ene frakcije. Če ne greš z njimi oz. z nekom drugim, teh questov ne igraš sploh. Tudi ko igraš z drugo frakcijo, vidiš zakaj se je z nasprotno razvilo kot se je, potek misij ipd.

No ja kot zanimivost, ker nočem nadaljevat main story, se mi je tudi Arena v Rostoku zaklenila pred 4. rundo... :)

Seveda raziskovanje lokacij, nikoli nisem v eno vse raziskal, legendarne artefakte sem začel zbirat komaj sedaj v četrto in sem si rekel 100% odkrit mapo še pred koncem. Sedaj imam problem ker sem naredil vse možne side queste (raziskujem vse do vhoda v Pripyat), ampak nočem v Sirco ker potem Monoliti popizdijo in gre zona v "kolaps", imam pa vse baze zelene prijatelje... :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DJ-DUST ()

Enaplusdva ::

Po preigranih 65 urah sicer še nisem konec je to moja GOTY 2024 igra.

Mato989 ::

Zmajc je izjavil:

oo7 je izjavil:

DJ-DUST je izjavil:

A ni to fail design igre? Meni to uniči ves immersion...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Meni se igra še ni nikoli sesula imam pa en drug problem in sicer se po približno dveh urah igranja vse skupaj nenadoma upočasni iz okoli 120 fps na 2 fps. Takrat ni druge kot da igro ugasnem in jo ponovno zaženem. Očitno jim nekje v igri "odteka" spomin in ko ga zmanjka igra nepopravljivo zašteka.

Se moram pa pohvaliti, da sem tudi jaz nabavil nov monitor in sem zelo zadovoljen 8-)
Je fizično večji, večje resolucije in veliko večje frekvence, ampak vse skupaj je komaj omembe vredno proti dejstvu kakšen preskok naredi igranje v HDR.
Teorijo sem poznal že leta ampak si nisem predstavljal kako velikanska razlika je ko zadevo preizkusiš doma v praksi. Moram reči da je HDR največja in najbolj opazna sprememba na področju slike v zadnjih letih.
Pa pazljivo s HDR nastavitvami da si ob direktnem pogledu v sonce na nebu ne poškodujete oči :P

Tudi meni večkrat padejo FPS ampak vedno v notranjih prostorih.

Izi je izjavil:

sem tudi jaz nabavil nov monitor in sem zelo zadovoljen 8-)

smem vpršat kaj si kupil?

Na OLED-ih je HDR praktično nujen da igre zgledajo vredu. Me pa malo moti kako bugasta je implementacija v Winsih. Moram včasih izklopit in ponovno vklopit HDR z win + alt + b da se kontrast zresetira.

pri meni win + alt + b sploh ne deluje, moram nonstop imeti display properties okno odprto. In kakšna bala, da ne moreš preklop v hdr med ostale krajšnice desno spodaj v opravilno vrstico spraviti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

OLED ima sicer superiorno sliko ampak življenjsko dobo samo okoli 5 let, potem pa slika začne pešati in ima velike probleme z vžiganjem slike.
Jaz sem stara šola in vztrajam na preizkušenem IPS panelu :D Ti so praktično večni.
Pri IPS črna barva res ni nikoli popolnoma črna kot na OLED ampak to se je z leti že močno popravilo. Tudi IPS tehnologija še vedno napreduje.
OLED po drugi strani niso nikoli tako svetli kot IPS, zato je tako pri OLED kot pri IPS uporaba HDR praktično nujna. OLED dobi boljšo belo, IPS pa boljšo črno. Z vključenim HDR praktično ne opaziš razlike med IPS in OLED.
Ker je slika sedaj praktično enaka zmaga IPS, ker je občutno cenejši, bolj vzdržljiv in nikoli ni treba paziti da se ti bo slika vžgala v ekran.

Sem preskusil kar nekaj različnih monitorjev in edini ki so trenutno resno zanič so VA paneli. Roke stran od teh, "black smearing" je pri vseh neprebavljiv.

yayo je izjavil:

pri meni win + alt + b sploh ne deluje

To imaš nekaj narobe z Windows sistemom.
Win + Alt + B je namenjen vklopu in izklopu HDR. Pri meni normalno deluje, ampak jaz sploh ne preklapljam. HDR je stalno vklopljen.
Rano zato da ni treba stalno preklapljati med HDR in SDR je v Windows posebna in zelo pomembna nastavitev imenovana "SDR content brightness".
(tudi stari Win 10 ima nekaj podobnega, menda se imenuje "HDR/SDR brightness balance". Ampak za HDR se priporoča Win 11, je precej bolj napreden na tem področju.)
Ker v HDR na moreš nastavljati Brightness bi bilo sicer Namizje tako svetlo da bi si ob beli podlagi uničil oči. Namizje pa je tudi v HDR mode še vedno smatrano kot SDR content zato je tukaj nastavitev "SDR content brightness" s katero zmanjšaš Brightness na Namizju sistema. Na IPS panelih se priporoča nastavitev nekje med 5 in 15. Na OLED verjetno malo več. Tako ti ni treba nikioli več preklapljati med HDR in SDR.

Izi je izjavil:

OLED ima sicer superiorno sliko ampak življenjsko dobo samo okoli 5 let, potem pa slika začne pešati in ima velike probleme z vžiganjem slike.
Jaz sem stara šola in vztrajam na preizkušenem IPS panelu :D Ti so praktično večni.
Pri IPS črna barva res ni nikoli popolnoma črna kot na OLED ampak to se je z leti že močno popravilo. Tudi IPS tehnologija še vedno napreduje.
OLED po drugi strani niso nikoli tako svetli kot IPS, zato je tako pri OLED kot pri IPS uporaba HDR praktično nujna. OLED dobi boljšo belo, IPS pa boljšo črno. Z vključenim HDR praktično ne opaziš razlike med IPS in OLED.
Ker je slika sedaj praktično enaka zmaga IPS, ker je občutno cenejši, bolj vzdržljiv in nikoli ni treba paziti da se ti bo slika vžgala v ekran.

Sem preskusil kar nekaj različnih monitorjev in edini ki so trenutno resno zanič so VA paneli. Roke stran od teh, "black smearing" je pri vseh neprebavljiv.

ne vem jaz mam OLEDa že 5 let pa ne vidim neke ga poslabšanja.

Mato989 je izjavil:

Verjetno je bistveno koliko časa na dan je monitor prižgan. V pisarnah ali pri profi gamerjih, ker monitorji delujejo po 8 ur na dan velja da je življenjska doba OLED nekje 5 let. Se pa nekaterim v ekran vžgejo kakšne ikonice ali logotipi že po treh letih.

Izi je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Verjetno je bistveno koliko časa na dan je monitor prižgan. V pisarnah ali pri profi gamerjih, ker monitorji delujejo po 8 ur na dan velja da je življenjska doba OLED nekje 5 let. Se pa nekaterim v ekran vžgejo kakšne ikonice ali logotipi že po treh letih.

Kak si nastaviš. Jaz sem z namizja zbrisal vse ikone, spodnji meni dal na auto hide in vklopil en animaran wallpaper z wallpaper engina. Tudi pop up za pixel refresh se mi vklaplja vsake 4 ure ko je prižgan in sem avtomatsko izvede ko ga ugasnem čez noč.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

Nove generacije oledov imajo vedno več raznih aplikacij za preprečevanje nevarnosti burn-ina. Prepoznavajo statične elemente na sliki, taskbar, ikone in območja na displayu z močno kontrastnimi barvami in svetilnostjo. Pametno je imeti vse odkljukano. Kar mene osebno najbolj skrbi so poročila o ekstremni občutljivosti zunanjega plastičnega sloja pri glossy (gladkih) letošnjih oled displayih . Že malce bolj energično pucanje baje pusti mikrobrazde, ki sicer niso moteče med uporabo monitorja, so pa opazne, ko ga ugašenega opazuješ pod svetlobo. Mat ekrani (Samsung G8) tega problema baje nimajo in niti, surprise surprise, Apple oledi.

Izi je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Moj je vklopljen mogoče 10h na teden... ampak ja... težav ni

Predsednik11 ::

Škoda ker ne moreš na vsa orožja namestiti attachments.
Posebno orožje combatant ne moreš namestiti red dot medtem ko na navadnega pa lahko.

Res škoda, ker repair kitov za orožja.
Sem bil kar daleč od baze, sem naredil eno glavno misijo nato pa ne daleč stran nova glavna misija ampak se moram vrniti nazaj v bazo, ker orožja so čisto zmahana.
Kaj čmo tko je a ne :)

Če koga zanima in hoče raziskovat zono brez omejitev. Guide travel za vse možne baze:

Tudi če ne slediš zgodbi lahko odleneš vse regije vključno z Pripyatom, ki je zaklenjen do določene misije. Preskočiš vagon na meji... :)
Main story me čaka za vstop v SIRCAA, tako da Monoliti še niso "problem" v spodnjem delu zone.

DJ-DUST je izjavil:

Če koga zanima in hoče raziskovat zono brez omejitev. Guide travel za vse možne baze:

Tudi če ne slediš zgodbi lahko odleneš vse regije vključno z Pripyatom, ki je zaklenjen do določene misije. Preskočiš vagon na meji... :)
Main story me čaka za vstop v SIRCAA, tako da Monoliti še niso "problem" v spodnjem delu zone.

To je pa veliko lokacij. Jaz sem imel zaenkrat mogoče 4 ali 5 največ potem se je zgodila Sircaa in jih je bilo pol manj.

Ja ravno zato sem hotel probat če gre še pred Sircaa, da so na voljo vse. Potem rata kar kriza za raziskovanje, ker se nahodiš preveč, nimaš kje prodat niti popravljat pri roki.
Napako sem naredil edino da sem zgubil Icarus (Ward) bazo v spodnjem delu, ker sem naredil en main quest preveč, ampak je Sultansk zelo zblizu tako dan ni problem. Edini minus je, da ostane Arena zaklenjena v Rostoku pred četrto rundo in določeni side questi se še ne odklenejo. Lahko pa ponavljaš queste pri natakarjih in zdravnikih po bazah...

Bazo sem zaenkrat najbolj pogrešal tam v okolici Swamps. Pa ena bi bila lahko tudi nekje pri chemichal plant.

Enaplusdva ::

Tisti kateri igrati v drugič greste normalno od začetka ali game+ ?

Stalker 2 še nima new game plus načina

V inventoriju imam weird water artefakt. In če tam presežeš 50 kg je potem efekt kot bi bil pijan. Večkrat se mi je že zgodilo, da sem imel v inventoriju 48 ali 49 kg nato pa me zadene metek in kot bi bil pijan pogledam inventorij in imam 52 ali 53 kg :| to je verjetno bug kot tisto, ko se ti v inventoriju kar naekrat pojavijo neka tuja orožja ?

Kaj pa Weird Ball imaš tudi?

DJ-DUST je izjavil:

Kaj pa Weird Ball imaš tudi?

Ja. weird ball, weird water in compas. Tre tri imam trenutno v inventoriju.

Weird Ball absorbira metke do 5kg...
««
61 / 63
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Igre
746132875 (16953) oo7
»

S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52391866 (9746) Meizu
»

Igra: Ugani igro (strani: 1 2 )

9516644 (10567) oo7
»

Areal

84537 (4266) Heavy
»

Igre podobne Fallout 3 (New vegas)