» »

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

««
53 / 53
»
»»

Buggy ::

Je pa to spil, ki dosedaj iz stekarja vlece najvec od kar spremljam in sicer 500W pri nastavitvah, ki sem jih pisal prej. Ni cudno ker je GPU na 99% CPU pa nad 50% all the time >:D

oo7 ::

oo7 je izjavil:

Npr tudi IMDb uporablja to sliko - https://www.imdb.com/title/tt0936494/

Pa sem našela ta legendarna vrata :)

Je že kdo igral kitaro pri campfire ? :)
Jaz sem nekaj brenkal ampak verjetno moraš najti kakšne note ali to samo brenkaš malo v tri krasne ? :))

Meizu ::

Drugače pa psi so kot vedno zelo tečni.

Jebenti psi. Evo to pa je problem v tej igri. Dvocevko buckshota mu nabašem direkt v faco praktično point blank na veteran in zadeva še vedno ne zlekne - jih je pa po 5-7 krdelu ajaj... Ampak jaz se nad tem ne pritožujem, je bolj tisti klasični Stalker challenge, kjer iz nič nastane borba za življenje da ti jasno ni :))

Kolikokrat si že umrl ?

Moja statistika

Težavnost Stalker
7,5 preigranih ur
28 smrti

Predsednik11 ::

Kar se tiče open worlda se lahko vsi Fallouti skrijejo.

Meizu je izjavil:

Jebenti psi. Evo to pa je problem v tej igri. Dvocevko buckshota mu nabašem direkt v faco praktično point blank na veteran in zadeva še vedno ne zlekne - jih je pa po 5-7 krdelu ajaj... Ampak jaz se nad tem ne pritožujem, je bolj tisti klasični Stalker challenge, kjer iz nič nastane borba za življenje da ti jasno ni :))

Podgane so IMO se bolj tecne ker jih je vec, bleedas in se hitrejse so. Pistolca z ugrade magazinom ne odleze

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Psi so hujši, ker delajo več škode.

v drugem mestu na smetiscu je roj podgan bolj tecen, Psi so predvidljivi, pocakas da pridejo blizu in so done, Podgane imajo pa jeben random route in zgubis prevec mucije, nozek pa ne funkcionira

yayo ::

Meizu je izjavil:

s Tozom sem jih ubil z eno patrono. Skočil na skalo in jih v faco, ko so mi noge grizli. Seveda par medipakov in obvez...

oo7 je izjavil:

Je že kdo igral kitaro pri campfire ? :)
Jaz sem nekaj brenkal ampak verjetno moraš najti kakšne note ali to samo brenkaš malo v tri krasne ? :))

Sem vzel tisto kitaro na postelji v Zalissyi pa mi je ne pokaže v inventoriju. Ne vem, če je hrošč ali jo moram s kako tipko iz riti potegniti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Imam en iron sight kateri paše na Viper-ja ampak ne morem namontirati ? Ne jaz ne pri tehniku ? Že komu uspelo ?

Buggy je izjavil:

v drugem mestu na smetiscu je roj podgan bolj tecen, Psi so predvidljivi, pocakas da pridejo blizu in so done, Podgane imajo pa jeben random route in zgubis prevec mucije, nozek pa ne funkcionira

Verjamem. Sicer pa počasi zaključujem šele v leser zone :)

Drugačekončno v Zalissyi kapiram, da se z mutanti še ne morem kosati, najprej stranske naloge s stalkerji in keš nabrat za boljšo opremo...

Buggy je izjavil:

Je pa to spil, ki dosedaj iz stekarja vlece najvec od kar spremljam in sicer 500W pri nastavitvah, ki sem jih pisal prej. Ni cudno ker je GPU na 99% CPU pa nad 50% all the time >:D

kompletno iz psu-ja? Afterburner+HWInfo?

Zgodovina sprememb…

yayo je izjavil:

Sem vzel tisto kitaro na postelji v Zalissyi pa mi je ne pokaže v inventoriju. Ne vem, če je hrošč ali jo moram s kako tipko iz riti potegniti.

V Zalissyi se usedeš k tabornem ognju in lahko igraš na kitaro ;)
Mislim, pa tudi če držiš TAB in pritisneš G napiše kitara ampak za to pa nisem siguren, ker sem samo bežno videl in nisem probal.

Kayzon ::

yayo je izjavil:

Redditorji že na veliko protestirajo, da kje je reklamirani AI-Life 2. Pravijo, da sploh ni implementiran in sprašujejo GSC, če v resnici sploh obstaja ali so ga kompletno opustili.

Sami razvijalci priznali da ne dela tko kor bi moral in so dal nekaksn quick fix kjer ti jih spawna naokol tebe haha

Gregor459 ::

Ko te napadajo psi je najslabše, da lahko krožijo okoli tebe. Če je samo voda kje v bližini pomaga, ker ne morejo krožit okoli tebe.

za pse in bloodsuckerje je verjetno najboljša avtomatska šibrovka. Samo je verjetno tudi še daleč do nje.

yayo je izjavil:

Drugačekončno v Zalissyi kapiram, da se z mutanti še ne morem kosati, najprej stranske naloge s stalkerji in keš nabrat za boljšo opremo...

Buggy je izjavil:

kompletno iz psu-ja? Afterburner+HWInfo?

iz steakrja seveda na merilcu...sw toooli so itaq crap.

Polda ::

Skif je en zelo lačen Stalker. Mora jesti vsakih nekaj minut.

Izi ::

Jaz sem čisto na začetku našel uničeno šibrovko SPSA-14, ki ima 8 strelov. Sem moral hudo garati da sem zaslužil za popravilo. Okoli 11 tisočakov je stalo. To je sedaj ves čas moje glavno orožje pa sem že v 2. regiji na smetišču (Garbage).
Imam tudi super Sniperko SVDM-2, ki jo tudi dobiš precej na začetku, čisto na severu začetne Lesser Zone na Northern Checkpointu, kjer jo ima en Stalker v veliki stavbi s kupom eksplozivnih pasti. Tudi ta je uničena in jo je treba popraviti. Je pa to ena najboljših Sniperk v igri s hudim problemom da v začetni regiji nikjer ne dobiš municije zanjo.

Kar se tiče nadležnih glodalcev pa je treba ločiti podgane in hrčke.
Podgane so zelo majhne in v velikanskih rojih, tudi 100 na kupu. najboljše orožje za njih je bomba :D
 Podgane (Rats) v Stalker 2

Podgane (Rats) v Stalker 2

Hrčki pa so precej večji in nadležni ko sam vrag. Imajo podobno taktiko kot psi in napadajo posamično. Razlika je da so super hitri in jih je super težko zadeti s čimerkoli. Porabiš trikrat več municije kot za pse. Na srečo so vedno v podzemlju.
 Rodent (Hamster)

Rodent (Hamster)

Psi so pa vedno na odprtem. Če imajo dovolj prostora vedno krožijo v velikem krogu okoli tebe, napad in takoj pobeg. Krdelo lahko doseže celo do 20 psov. Če si na čistini beži vsaj do kakšne stene da si zaščitiš hrbet, v kakšno stavbo, še najbolje pa je če lahko kam splezaš in jih potem v miru pospraviš. Psi ne plezajo.

malce lurkinga no0oba

Buggy je izjavil:

iz steakrja seveda na merilcu...sw toooli so itaq crap.

Seveda, ampak sem moral vprašati. :)

Včeraj sem delal tisto stransko nalogo, ko en Monolith reši stalkerja iz podzemlja pa ga obtožijo, da je ubil ostale iz skupine. Ko so lonerji začeli oblegati kočo se nisem vmešaval, ker zakaj bi ubil štiri neznance, da bi rešil enega. Zdaj mi je žal, ker je Monolith pokazal večjo človeškost kot tisti štirje pripadniki lokalne varde. Če najdem kak savegame grem ponovit. :))

Pa še ena izkušnja, ki seveda nikogar ne briga ampak, ker sem gobec... V tridestih letih gejmanja sem zjutraj prvič (in ne bi bilo slabo, če bi bilo tudi zadnjič) sanjal, da obstajam v videoigri. Bil sem v Stalkerju. :)) Ampak ne kot, da bi bilo to realno življenje, ker sem se zavedal, da so moji kompanjoni npcji, ki bodo negibno čakali, ko bom jaz raziskoval okolico in lootal. Ma kdo sploh potrebuje VR, ko ima Stalker tak učinek na človeka. Podnevi igraš, ponoči sanjaš. :))

Zgodovina sprememb…

TucoX ::

yayo je izjavil:

Pa še ena izkušnja, ki seveda nikogar ne briga ampak, ker sem gobec... V tridestih letih gejmanja sem zjutraj prvič (in ne bi bilo slabo, če bi bilo tudi zadnjič) sanjal, da obstajam v videoigri. Bil sem v Stalkerju. :)) Ampak ne kot, da bi bilo to realno življenje, ker sem se zavedal, da so moji kompanjoni npcji, ki bodo negibno čakali, ko bom jaz raziskoval okolico in lootal. Ma kdo sploh potrebuje VR, ko ima Stalker tak učinek na človeka. Podnevi igraš, ponoči sanjaš. :))

Astralna projekcija v Stalker svet :))

yayo je izjavil:

Včeraj sem delal tisto stransko nalogo, ko en Monolith reši stalkerja iz podzemlja pa ga obtožijo, da je ubil ostale iz skupine. Ko so lonerji začeli oblegati kočo se nisem vmešaval, ker zakaj bi ubil štiri neznance, da bi rešil enega. Zdaj mi je žal, ker je Monolith pokazal večjo človeškost kot tisti štirje pripadniki lokalne varde. Če najdem kak savegame grem ponovit. :))

Če je monolit kar pridrvel ven iz hiše in jih napadel nato so ga ubili jaz sem samo gledal :)

Moj PC

RTX 3060 TI
S 5600x
RAM 32 GB

Igram na high nastavitvah tako kot mi je nastavil sam računalnik DLSS (nisem še nič spreminjal zaenkrat)
1440p

GPU mi deluje na 88-98% (61c)
Memory 6700 MB
CPU na okoli 55% (58c)
RAM 17234 MB

FPS 55

aerie ::

Kje se pa daljnogled najde? Sicer imam eno snajperco z vrha vodnega stolpa. Prečešem z njo okolico in nikjer nobenga. Grem naprej in kar naekret od nikoder uletijo neki banditi. Mraka in noči je precej - vreme precej zanimivo in raznoliko v stilu globalnega segrevanja. Imam sicer neko brlivko na glavi, ki je bolj meh pa še lahka tarča sem. Gledam pri trgovcih gear z night visionom pa ga ne najdem nikjer. Bolj meh vse skup.

aerie je izjavil:

Kje se pa daljnogled najde? Sicer imam eno snajperco z vrha vodnega stolpa. Prečešem z njo okolico in nikjer nobenga. Grem naprej in kar naekret od nikoder uletijo neki banditi. Mraka in noči je precej - vreme precej zanimivo in raznoliko v stilu globalnega segrevanja. Imam sicer neko brlivko na glavi, ki je bolj meh pa še lahka tarča sem. Gledam pri trgovcih gear z night visionom pa ga ne najdem nikjer. Bolj meh vse skup.

Jaz imam zaenkrat tudi samo tisti snajperco iz vodnega stolpa.
Tisti banditi so del kvesta.
Ko se začne delati tema grem jaz ponavadi nazaj v kamp. Je preveč lepa zona, da bi jo igral ponoči :)

Upam, da kmalu popravijo ta dan in noč in,da bodo dnevi trajali dlje.

Ja, brez AI-lifea je cona ponoči nekam dolgočasna. :))

Gregor459 ::

Jaz sem že imel dva primera ko so se med seboj streljali.
Ampak ko lootam nič ne piše kateri skupini pripadajo. Se da to kje videti ?

Enaplusdva ::

Ali je stash univerzalno dostopen iz vseh lokacij ali je vsaka skrinja zase ?

Žal zgleda, da je. Kar je za puriste iz prve trilogije svetoskrunstvo.

Zdaj sem delal glavni kvest Sphere v Lesser zone. No med cutscenom pa mi je računalnik skoraj zmrznil. Cel cutscene je deloval na 4FPS GPU na 100% in CPU na 17%, ko je bilo cutscena konec je spet vse delovalo normalno naprej.

Je imel še kdo med cutscenom tak padec FPS ?

Jarno ::

Še malce tehnični prispevek k debati:

Če se bo z UE5 igrami tako nadaljevalo, potem bo kakšna grafična s 500W porabe skoraj nujna.
P/W napredek žal ne dohaja pota stare slave.

Igra tudi precej obremenjuje cpu, trenutni "champ" R7 9800X3D zmore max. povprečnih 120 fps-jev pri srednjih nastavitvah (RTX 4090, 1080p).
#65W!

Skyman ::

Ta spil rabi update engine uE5.1 spil zunaj je 5.4.

Če so se kaj naučili od Cyberpunka bo igra s časom vedno boljša, kot vzhodnoevropski avti.

No wonder it feels a bit crowdy in the Zone. A million copies were sold, and much more stalkers joined the artifact hunt with Game Pass.

This is just the start of our unforgettable adventure. The Heart of Chornobyl emanates stronger with each of us.

Thank You, stalkers!

Ni slabo za dva dneva :)
««
53 / 53
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Igre
746131247 (15325) oo7
»

S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52390949 (8829) Meizu
»

Igra: Ugani igro (strani: 1 2 )

9516236 (10159) oo7
»

Areal

84434 (4163) Heavy
»

Igre podobne Fallout 3 (New vegas)