Forum » Igre » S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Predsednik11 ::
Zelo verjetno bodo uradno naredili port obstoječega engina na 64 bit podporo, tako kot so to naredili z Anomaly enginom. Ne bi se niti čudil, če GSC sodeluje trenutno z razvijalci Anomaly modpacka ravno za ta namen.
Kar bi si jaz srčno želel pri tem podvigu sicer bi bilo to, da bi GSCju uspelo odpravit sistemsko težavo zastarelega pogona in sicer to, da ima igra omejeno kapaciteto ID registra za object spawn - nekaj kar pri originalni trilogiji ne igra vloge ampak pri modpackih, ki se zanašajo na veliko število spawnanih objektov v igri (tudi naboji imajo posamično svoj unikatno generiran ID position) eventualno v daljših gameplayih doživijo problem, ko se ta register zafila do te mere, da se začnejo pojavljat kritične napake - od izginotja itemov, do vključno permanent crasha od tistega save-a dalje kjer se je ID register zafilal.
Takrat lahko playthrough samo zbrišeš in začneš znova. GAMMA projekt je sicer te težave poskusil omiliti, nisem pa ziher ali jim je to tudi uspelo. Nazadnje ko sem GAMMO igral res dolgo časa (en playthrough) je bil to še vedno problem.
Gamma je predhodnik Anomaly ?
So ustvarjalci Anomaly Ukrajinci ?

Meizu ::
Ne. GAMMA je modpack ki gradi na anomaly. Anomaly je naslednik Call of Chernobyl - prvi mod stalkerja, ki je združil vso trilogijo v en open world map.
Anomaly je project developerja SeargeDP:
https://x.com/seargedp
ki je hkrati tudi, citat:
Torej dela tudi za Mojang.
Anomaly je project developerja SeargeDP:
https://x.com/seargedp
ki je hkrati tudi, citat:
Tech Lead for Minecraft Java Gameplay
Torej dela tudi za Mojang.
Anomaly started as a person named Searge's project to create a 64bit engine that used the Call of Misery Last Day mod as its content base but has evolved into much more since then
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()

Gregor459 ::
Call of chernobyl združil vse tri igre. Katero mapo so pa uporabili? So združili vse tri mape skupaj ?

8====D~~ ::
Enaplusdva je izjavil:
Se je dalo mutante lootat v originalni triologiji ?
V SoC-u je bilo par side questov, ampak je bilo dobit dele loterija.

Call of chernobyl združil vse tri igre. Katero mapo so pa uporabili? So združili vse tri mape skupaj ?
Projekt je bil izveden na verziji Call of Pripyat, vključene pa so bile potem še vse mape iz Clear Sky in Shadow of Chernobyl. Načeloma se je ohranila geografska razporeditev map glede na verzijo iz Call of Pripyat.

Odvisno od modpacka, gol Anomaly ima free travel. Imaš tudi opcije da si naštimaš plačljiv free travel. V vsakem primeru imaš v sami igri guide ki te za neko ceno prepeljejo nekam. GAMMA ima recimo fast travel praktično popolnoma izklopljen z izjemo guidov.

Torej so fast travel v Stalker 2 vzeli iz moda GAMMA preko guidov.
Mogoče bo tudi tukaj hardcore mode kot pri KCD2 in bodo fast traveli popolnoma onemogočeni.
Mogoče bo tudi tukaj hardcore mode kot pri KCD2 in bodo fast traveli popolnoma onemogočeni.

Dodali bodo še 2 orožji. Se komu svita kaj bi lahko še dodali ? Sigurno kaj manjka kar je bilo v originalni triologiji ?

yayo ::
Ona bullpup Lee Enfield (IL 86) jurišna puška katero so lobbyiji vsilili britanski vojski pa je bila za en drek dokler jim jo niso švabi popolnoma predelali? Pa morda tista šminkerska belgijska FN F2000 (FT 200M)istotako bullpup jurišna puška katero je Janša zrihtal slovenski vojski po Hofer ceni in, ki se je tudi izkazala bolj za igračko kot kaj drugega? V prvi igri je bila to top tier puška katero sem uporabljal v zadnjem delu igre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()

bm1973 ::
IL 86 je res bolj šit tudi v real lifu. Se britanski vojaki non stop pritožujejo nad njo...

IL 86 je res bolj šit tudi v real lifu. Se britanski vojaki non stop pritožujejo nad njo...
A to je ta - SA80 @ Wikipedia

Enaplusdva ::
Meizu ti si preigral že večkrat.
Ko opraviš glavni quest v swamps in če se kasneje vrneš ,po zadnjih posodobitvah se tam res poveča število banditov ?
Ko opraviš glavni quest v swamps in če se kasneje vrneš ,po zadnjih posodobitvah se tam res poveča število banditov ?

oo7 ::
Je kdo od vas preigral celotno igro v UKR jeziku ?
Jaz sem jo v ANG.
Naslednjič bom probal v UKR jeziku.
Jaz sem jo v ANG.
Naslednjič bom probal v UKR jeziku.

Jaz sem jo v ukrajinščini. Zgubiš malo zgodbe, ker je včasih muka sledit podnapisom ampak nisem mogel drugače.

Medtem, ko sem imel angleško-ruski šlampasti voice over v trilogiji zelo rad zaradi svoje posebnosti in zabavnosti mi tale "korektna" angleščina v zadnji igri popolnoma ubija vzdušje.

Danes je 39 let od nesreče
GSC na X - https://x.com/stalker_thegame/status/19...
The Exclusion Zone is a constant reminder of how fragile the line between humanity and nature can be, and how easily peaceful life can turn into disaster. It has become a symbol of great courage, sacrifice, and simultaneously, our desire to comprehend the unknown.
It has been 39 years since the day the whole world heard the word "Chornobyl". One single moment of human error led to a tragedy whose consequences will be felt for thousands of years. We remember and honor the heroism of the liquidators, who risked their own lives and health to protect millions from an invisible threat.
Our duty is to preserve this memory and do everything possible to ensure that the mistakes of the past are never repeated.
1986 - 2025
GSC na X - https://x.com/stalker_thegame/status/19...
The Exclusion Zone is a constant reminder of how fragile the line between humanity and nature can be, and how easily peaceful life can turn into disaster. It has become a symbol of great courage, sacrifice, and simultaneously, our desire to comprehend the unknown.
It has been 39 years since the day the whole world heard the word "Chornobyl". One single moment of human error led to a tragedy whose consequences will be felt for thousands of years. We remember and honor the heroism of the liquidators, who risked their own lives and health to protect millions from an invisible threat.
Our duty is to preserve this memory and do everything possible to ensure that the mistakes of the past are never repeated.
1986 - 2025

Seljak ::
Se spomnim, ko so nas "prepozno" obveščali po radiju in TV, da se naj zadržujemo v prostorih, ker je prišlo v Ukrajini do nesreče. In ravno ta generacija noro zboleva za različnimi rakastimi obolenji.

Se spomnim, ko so nas "prepozno" obveščali po radiju in TV, da se naj zadržujemo v prostorih, ker je prišlo v Ukrajini do nesreče. In ravno ta generacija noro zboleva za različnimi rakastimi obolenji.
To so bili drugi časi brez interneta pa še skrivali so. Če bi se to zgodilo danes bi bilo čez 5 minut že v novicah. Že, ko je dron pred nekaj meseci priletel v sarkofag je bilo že v isti uri povsod v novicah.

Izi ::
Enaplusdva je izjavil:
Se že kaj ve kdaj bo prvi DLC ?
Ne, v Roadmapu za Q2 2025 še ni nobene omembe kakšnega DLCja. Še vedno na veliko popravljajo buge.

Stalker 2 bodo patchali še kar nekaj časa.
Ampak GSC ni ravno majhen studio zato ne bodo vsi delali samo na Stalker 2.
Bo pa do naslenje igre spet minilo veliko let.
Ampak GSC ni ravno majhen studio zato ne bodo vsi delali samo na Stalker 2.
Bo pa do naslenje igre spet minilo veliko let.

S.T.A.L.K.E.R. 2 Snags Xbox Excellence Award 2025
Big news coming in from the horrorscapes and radioactive wastelands: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl has won the Xbox Excellence Award for 2025.
https://happygamer.com/s-t-a-l-k-e-r-2-...
Big news coming in from the horrorscapes and radioactive wastelands: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl has won the Xbox Excellence Award for 2025.
https://happygamer.com/s-t-a-l-k-e-r-2-...

Enaplusdva ::
Enaplusdva je izjavil:
Ne, v Roadmapu za Q2 2025 še ni nobene omembe kakšnega DLCja. Še vedno na veliko popravljajo buge.
Po mojem mnenju ti DLC prihajajo prepozno potem že marsikdo izgubi interes in gre na drugo igro.
Morali bi pa čim prej ali že ob izidu spustiti online. Samo težava pri online so pa hekerji katere je potrebno izločati in tudi to vzame nekaj časa developerjem.
Igra je izšla kakšno leto prezgodaj.

Mutant improvements coming in Patch 1.4 according to community manager Mol1t:
Improved alert state and reactions to what is around them (for example: eating corpses)
General Combat improvements
New features for certain mutants (for example: Burers will now be able use his telekinetic abilities to catch and throw grenades
Improved alert state and reactions to what is around them (for example: eating corpses)
General Combat improvements
New features for certain mutants (for example: Burers will now be able use his telekinetic abilities to catch and throw grenades

Enaplusdva je izjavil:
Enaplusdva je izjavil:
Po mojem mnenju ti DLC prihajajo prepozno potem že marsikdo izgubi interes in gre na drugo igro.
Morali bi pa čim prej ali že ob izidu spustiti online. Samo težava pri online so pa hekerji katere je potrebno izločati in tudi to vzame nekaj časa developerjem.
Igra je izšla kakšno leto prezgodaj.
Prvoten izid pa so imeli za december 2022. 2 leti pred dejanskim izidom. To bi bilo naigralno če bi izšlo 2022.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Igre | 143666 (27744) | oo7 |
» | S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Igre | 97452 (15332) | Meizu |
» | Igra: Ugani igro (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 18665 (12588) | oo7 |
» | ArealOddelek: Igre | 5089 (4818) | Heavy |
» | Igre podobne Fallout 3 (New vegas)Oddelek: Igre | 7975 (7691) | yayo |