» »

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

««
81 / 81
»
»»

Polda ::

Meizu je izjavil:

To je zdaj popularno, odkar je prišel Stalcraft ven.

Tole https://store.steampowered.com/app/1818... ?

oo7 ::

Remains of the Red Fortress interior that was cut

Ta lokacija se mi je od vseh zdela najmanj dokončana sploh tam na strehi.

yayo ::

Sem po dolgem času spet zagnal Stalkerja. Peeezda, pri prvem shaders compilingu mi je procesor doživel na trenutek špico 95c. 8-O

Gregor459 ::

yayo je izjavil:

Sem po dolgem času spet zagnal Stalkerja. Peeezda, pri prvem shaders compilingu mi je procesor doživel na trenutek špico 95c. 8-O

Med igro pa normalne temparature ?

Gregor459 je izjavil:

yayo je izjavil:

Ja, med igranjem procesor včasih švigne na 70c, je pa v glavnem med 60 in 70. Zanimivo kako je grafična precej manj obremenjena, tam 54-55c. Prvo kompiliranje senčnikov mi je najbolj kurilo procesor sedaj pa ne več toliko, da bi HWInfo šel v rdeče številke. Je pa to na trenutek, dokler ventilatorja ne dvigneta toliko obrate, da spustita temperaturo. Google pravi, da se nimam preveč za sekirat, povprečna temperatura v pol ure igranja je 57 stopinj CPU Clt/Tdie. 9800x3d pač kuri, bo huje poleti. Verjetno bom pa v kratkem na novo namazal termalno pasto. Zdaj bo šesti mesec od prvega nanosa. Igram pa na 4K, se nastavitve na max, Quality DLSS in imam čez sto fpsjev v glavnem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Meizu ::

Polda je izjavil:

Meizu je izjavil:

To je zdaj popularno, odkar je prišel Stalcraft ven.

Tole https://store.steampowered.com/app/1818... ?

To je to :)

yayo je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

yayo je izjavil:

Ja, med igranjem procesor včasih švigne na 70c, je pa v glavnem med 60 in 70. Zanimivo kako je grafična precej manj obremenjena, tam 54-55c. Prvo kompiliranje senčnikov mi je najbolj kurilo procesor sedaj pa ne več toliko, da bi HWInfo šel v rdeče številke. Je pa to na trenutek, dokler ventilatorja ne dvigneta toliko obrate, da spustita temperaturo. Google pravi, da se nimam preveč za sekirat, povprečna temperatura v pol ure igranja je 57 stopinj CPU Clt/Tdie. 9800x3d pač kuri, bo huje poleti. Verjetno bom pa v kratkem na novo namazal termalno pasto. Zdaj bo šesti mesec od prvega nanosa. Igram pa na 4K, se nastavitve na max, Quality DLSS in imam čez sto fpsjev v glavnem.

Saj ravno CPU je problem pri UE, veliko prej kot GPU. Kar je skorajda še bolj smotano kot, če bi bil problem le GPU.

Jaz imam 5800x s 3080 10gb gpujem in mi recimo v zalisiji GPU komajda doseže 80% zasedenost. Torej mi je CPU bottleneck v tem primeru že na 3080, kaj šele da se pogovarjamo o kakšni 4090/5090.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Gregor459 ::

yayo je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

yayo je izjavil:

Ja nekatere igre bolj obremenjujejo CPU druge GPU pa ne vem od česa je to odvisno.
Stalker 2 pa upajmo, da bo kmalu konec s stemi nadležnimi shaders compiling.

Gregor459 je izjavil:

yayo je izjavil:

Baje čisto normalno obnašanje Ryenov 4 in 5. Tukaj je vse pojasnjeno
https://linustechtips.com/topic/1599291...

Enaplusdva ::

Pa ti zdaj deluje boljše kot ob prvem igranju, ko še ni bilo toliko patchov ?

Zgodovina sprememb…

Ne morem točno oceniti, ker sem igro končal par mesecev nazaj na 3080 kartici, zdaj pa sem jo sprobal na 5080. Igram KCD2 trenutno.

oo7 ::

Some toothy mutants will be ready to eat you very soon. Like, literally!
https://x.com/stalker_thegame/status/19...

Z naslednjim patchom bodo mutanti jedli trupla.

Predsednik11 ::

yayo je izjavil:

Ne morem točno oceniti, ker sem igro končal par mesecev nazaj na 3080 kartici, zdaj pa sem jo sprobal na 5080. Igram KCD2 trenutno.

Maš pa fejst mašino. Imaš vse na ultra ?

Vse na ultra ja, DLSS namesto DLAA pa imam čez 100fps na 4k. Z DLAA je šlo na 70-80. Lahko bi še nižal nastavitve ampak ne čutim potrebe. Morda bom za štos, da vidim koliko fpsjev lahko dosežem in kakšen bo občutek. Ampak sem prezaposlen s KCD2, kamor grem se mi novi questi odpirajo.
««
81 / 81
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Igre
746140505 (24583) oo7
»

S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52395745 (13625) Meizu
»

Igra: Ugani igro (strani: 1 2 )

9518041 (11964) oo7
»

Areal

84920 (4649) Heavy
»

Igre podobne Fallout 3 (New vegas)