Forum » Igre » S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Polda ::
To je zdaj popularno, odkar je prišel Stalcraft ven.
Tole https://store.steampowered.com/app/1818... ?

oo7 ::

yayo ::
Sem po dolgem času spet zagnal Stalkerja. Peeezda, pri prvem shaders compilingu mi je procesor doživel na trenutek špico 95c.

Gregor459 ::

Sem po dolgem času spet zagnal Stalkerja. Peeezda, pri prvem shaders compilingu mi je procesor doživel na trenutek špico 95c.![]()
Med igro pa normalne temparature ?
Ja, med igranjem procesor včasih švigne na 70c, je pa v glavnem med 60 in 70. Zanimivo kako je grafična precej manj obremenjena, tam 54-55c. Prvo kompiliranje senčnikov mi je najbolj kurilo procesor sedaj pa ne več toliko, da bi HWInfo šel v rdeče številke. Je pa to na trenutek, dokler ventilatorja ne dvigneta toliko obrate, da spustita temperaturo. Google pravi, da se nimam preveč za sekirat, povprečna temperatura v pol ure igranja je 57 stopinj CPU Clt/Tdie. 9800x3d pač kuri, bo huje poleti. Verjetno bom pa v kratkem na novo namazal termalno pasto. Zdaj bo šesti mesec od prvega nanosa. Igram pa na 4K, se nastavitve na max, Quality DLSS in imam čez sto fpsjev v glavnem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()

Meizu ::
To je zdaj popularno, odkar je prišel Stalcraft ven.
Tole https://store.steampowered.com/app/1818... ?
To je to :)
Sem po dolgem času spet zagnal Stalkerja. Peeezda, pri prvem shaders compilingu mi je procesor doživel na trenutek špico 95c.![]()
Ja, med igranjem procesor včasih švigne na 70c, je pa v glavnem med 60 in 70. Zanimivo kako je grafična precej manj obremenjena, tam 54-55c. Prvo kompiliranje senčnikov mi je najbolj kurilo procesor sedaj pa ne več toliko, da bi HWInfo šel v rdeče številke. Je pa to na trenutek, dokler ventilatorja ne dvigneta toliko obrate, da spustita temperaturo. Google pravi, da se nimam preveč za sekirat, povprečna temperatura v pol ure igranja je 57 stopinj CPU Clt/Tdie. 9800x3d pač kuri, bo huje poleti. Verjetno bom pa v kratkem na novo namazal termalno pasto. Zdaj bo šesti mesec od prvega nanosa. Igram pa na 4K, se nastavitve na max, Quality DLSS in imam čez sto fpsjev v glavnem.
Saj ravno CPU je problem pri UE, veliko prej kot GPU. Kar je skorajda še bolj smotano kot, če bi bil problem le GPU.
Jaz imam 5800x s 3080 10gb gpujem in mi recimo v zalisiji GPU komajda doseže 80% zasedenost. Torej mi je CPU bottleneck v tem primeru že na 3080, kaj šele da se pogovarjamo o kakšni 4090/5090.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()

Gregor459 ::
Ja nekatere igre bolj obremenjujejo CPU druge GPU pa ne vem od česa je to odvisno.
Stalker 2 pa upajmo, da bo kmalu konec s stemi nadležnimi shaders compiling.

Baje čisto normalno obnašanje Ryenov 4 in 5. Tukaj je vse pojasnjeno
https://linustechtips.com/topic/1599291...

Enaplusdva ::
Pa ti zdaj deluje boljše kot ob prvem igranju, ko še ni bilo toliko patchov ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Enaplusdva ()

Ne morem točno oceniti, ker sem igro končal par mesecev nazaj na 3080 kartici, zdaj pa sem jo sprobal na 5080. Igram KCD2 trenutno.

oo7 ::
Some toothy mutants will be ready to eat you very soon. Like, literally!
https://x.com/stalker_thegame/status/19...
Z naslednjim patchom bodo mutanti jedli trupla.
https://x.com/stalker_thegame/status/19...
Z naslednjim patchom bodo mutanti jedli trupla.

Predsednik11 ::

Vse na ultra ja, DLSS namesto DLAA pa imam čez 100fps na 4k. Z DLAA je šlo na 70-80. Lahko bi še nižal nastavitve ampak ne čutim potrebe. Morda bom za štos, da vidim koliko fpsjev lahko dosežem in kakšen bo občutek. Ampak sem prezaposlen s KCD2, kamor grem se mi novi questi odpirajo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Igre | 140505 (24583) | oo7 |
» | S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Igre | 95745 (13625) | Meizu |
» | Igra: Ugani igro (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 18041 (11964) | oo7 |
» | ArealOddelek: Igre | 4920 (4649) | Heavy |
» | Igre podobne Fallout 3 (New vegas)Oddelek: Igre | 7811 (7527) | yayo |