» »

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

««
81 / 84
»»

Polda ::

Meizu je izjavil:

To je zdaj popularno, odkar je prišel Stalcraft ven.

Tole https://store.steampowered.com/app/1818... ?

oo7 ::

Remains of the Red Fortress interior that was cut

Ta lokacija se mi je od vseh zdela najmanj dokončana sploh tam na strehi.

yayo ::

Sem po dolgem času spet zagnal Stalkerja. Peeezda, pri prvem shaders compilingu mi je procesor doživel na trenutek špico 95c. 8-O

Gregor459 ::

yayo je izjavil:

Sem po dolgem času spet zagnal Stalkerja. Peeezda, pri prvem shaders compilingu mi je procesor doživel na trenutek špico 95c. 8-O

Med igro pa normalne temparature ?

Gregor459 je izjavil:

yayo je izjavil:

Ja, med igranjem procesor včasih švigne na 70c, je pa v glavnem med 60 in 70. Zanimivo kako je grafična precej manj obremenjena, tam 54-55c. Prvo kompiliranje senčnikov mi je najbolj kurilo procesor sedaj pa ne več toliko, da bi HWInfo šel v rdeče številke. Je pa to na trenutek, dokler ventilatorja ne dvigneta toliko obrate, da spustita temperaturo. Google pravi, da se nimam preveč za sekirat, povprečna temperatura v pol ure igranja je 57 stopinj CPU Clt/Tdie. 9800x3d pač kuri, bo huje poleti. Verjetno bom pa v kratkem na novo namazal termalno pasto. Zdaj bo šesti mesec od prvega nanosa. Igram pa na 4K, se nastavitve na max, Quality DLSS in imam čez sto fpsjev v glavnem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Meizu ::

Polda je izjavil:

Meizu je izjavil:

To je zdaj popularno, odkar je prišel Stalcraft ven.

Tole https://store.steampowered.com/app/1818... ?

To je to :)

yayo je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

yayo je izjavil:

Ja, med igranjem procesor včasih švigne na 70c, je pa v glavnem med 60 in 70. Zanimivo kako je grafična precej manj obremenjena, tam 54-55c. Prvo kompiliranje senčnikov mi je najbolj kurilo procesor sedaj pa ne več toliko, da bi HWInfo šel v rdeče številke. Je pa to na trenutek, dokler ventilatorja ne dvigneta toliko obrate, da spustita temperaturo. Google pravi, da se nimam preveč za sekirat, povprečna temperatura v pol ure igranja je 57 stopinj CPU Clt/Tdie. 9800x3d pač kuri, bo huje poleti. Verjetno bom pa v kratkem na novo namazal termalno pasto. Zdaj bo šesti mesec od prvega nanosa. Igram pa na 4K, se nastavitve na max, Quality DLSS in imam čez sto fpsjev v glavnem.

Saj ravno CPU je problem pri UE, veliko prej kot GPU. Kar je skorajda še bolj smotano kot, če bi bil problem le GPU.

Jaz imam 5800x s 3080 10gb gpujem in mi recimo v zalisiji GPU komajda doseže 80% zasedenost. Torej mi je CPU bottleneck v tem primeru že na 3080, kaj šele da se pogovarjamo o kakšni 4090/5090.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

yayo je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

yayo je izjavil:

Ja nekatere igre bolj obremenjujejo CPU druge GPU pa ne vem od česa je to odvisno.
Stalker 2 pa upajmo, da bo kmalu konec s stemi nadležnimi shaders compiling.

Gregor459 je izjavil:

yayo je izjavil:

Baje čisto normalno obnašanje Ryenov 4 in 5. Tukaj je vse pojasnjeno
https://linustechtips.com/topic/1599291...

Enaplusdva ::

Pa ti zdaj deluje boljše kot ob prvem igranju, ko še ni bilo toliko patchov ?

Zgodovina sprememb…

Ne morem točno oceniti, ker sem igro končal par mesecev nazaj na 3080 kartici, zdaj pa sem jo sprobal na 5080. Igram KCD2 trenutno.

Some toothy mutants will be ready to eat you very soon. Like, literally!
https://x.com/stalker_thegame/status/19...

Z naslednjim patchom bodo mutanti jedli trupla.

Predsednik11 ::

yayo je izjavil:

Ne morem točno oceniti, ker sem igro končal par mesecev nazaj na 3080 kartici, zdaj pa sem jo sprobal na 5080. Igram KCD2 trenutno.

Maš pa fejst mašino. Imaš vse na ultra ?

Vse na ultra ja, DLSS namesto DLAA pa imam čez 100fps na 4k. Z DLAA je šlo na 70-80. Lahko bi še nižal nastavitve ampak ne čutim potrebe. Morda bom za štos, da vidim koliko fpsjev lahko dosežem in kakšen bo občutek. Ampak sem prezaposlen s KCD2, kamor grem se mi novi questi odpirajo.

New STALKER 2 Mod restores two Duty side quests that were cut

MOD Deserter - Restored cut side quests - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

S.T.A.L.K.E.R. Trilogy Receives Age Rating for PS5 and Xbox Series — Next-gen update coming soon
https://itc.ua/en/news/s-t-a-l-k-e-r-tr...

PS5 + Xbox Series versions of the S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy games were just rated in Taiwan. The PS4 and Xbox One versions have been rated since March 2024.

GSC previously said an upgrade was planned with graphical + performance improvements, + other features.

https://x.com/gematsu/status/1919891661...

Je to mišljeno kot next gen update v roadmap za Q2 ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Enaplusdva ::

Stara generacija 2024 nova generacija 2025.
Next gen bo nekaj drugega.

Patch 1.4 is aimed to be released next week according to community manager Mol1t!

New S.T.A.L.K.E.R. NonStop flavour coming!!!

Kiwi Apple flavour (possibly Urchin artifact)

Bi probal ampak pri nas nikjer ne prodajajo teh pijač.

Na Amazonu imaš to pijačo ampak je 1 piksna 250ml skoraj 20 $ ? 8-O

Stalker 2 - 1.4 Patch Update Confirmed | HUGE CHANGES IN THE NEXT UPDATE!

STALKER: Legends Of The Zone Trilogy - Enhanced Edition za PS5, Xbox Series X/S in PC izide 20 maja.

S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone -- Enhanced Edition Trailer

STALKER 2 follows Baldur's Gate 3 footsteps. Post-apocalyptic shooter set to receive cross-platform mod support

Studio GSC Game World has teamed up with Mod.io to provide modding tools for the gaming community. Both companies announced on X that S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl will receive cross-platform mod support by the end of the year.

https://www.gamepressure.com/newsroom/s...

Če imam vse tri Stalker igre na Steamu bo treba za enhached edition plačati polno ceno ?

oo7 je izjavil:

STALKER: Legends Of The Zone Trilogy - Enhanced Edition za PS5, Xbox Series X/S in PC izide 20 maja.

S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone -- Enhanced Edition Trailer

whaaaaaaaat

Spet bomo nabijali :) Strelok!

Zamerim, da niso naredili business management igre v kateri nastopiš kot Sidorovich. :P

Predsednik11 je izjavil:

Če imam vse tri Stalker igre na Steamu bo treba za enhached edition plačati polno ceno ?

Triologija 39,99 eur ali posamezen naslov 19,99 eur za tiste kateri nimajo nič.

Patch 1.4 zunaj

GSC GameWorld has just released Title Update 1.4 for STALKER 2, which packs over 700 fixes and improvements.

Stalker: Shadow of Chornobyl - Official Enhanced Edition Trailer

Stalker: Clear Sky - Official Enhanced Edition Trailer

Stalker: Call of Prypiat - Official Enhanced Edition Trailer

STALKER 2 Patch 1.4 Tested - A-life Updates & NPC AI Behaviour | Fast Breakdown!

Bo treba spet kaj pognati Stalker2.

Izi ::

Predsednik11 je izjavil:

Ne, za vse lastnike originalnih iger na Steamu ali GOGu je Enhanced Edition zastonj.

Originalne igre in Enhanced Edition bodo v knjižnici ločeno. Kdor nima še nič in kupi Enhanced Edition pa bo zraven dobil originalne igre zastonj.

Vsa vprašanja glede Enhanced Edition so odgovorjena tukaj:
FAQ S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Enhanced Edition

Super, da je zastonj edino škoda, ker bo ločeno v knjižnici.

Gregor459 je izjavil:

Super, da je zastonj edino škoda, ker bo ločeno v knjižnici.

Meni je pa kul da je ločeno, ker mod podpora bo še vedno bazirana verjetno na starih verzijah, razen če so drastično spremenili sam engine na dosti boljše pogoje, kar dvomim. Da se ne zgodi podoben scenarij kot z Blizzardom kjer so stare Warcrafte prenovili in izbrisali originale.

Bi pa lahko Steam bil malo bolj smart in stvari od istih proizvajalcev sortiral v isto sub-grupo. Ampak to realno ni problem razen če imaš 500 iger na steamu.

oo7 je izjavil:

Nekaj se dogaja :)

https://gaming.si/2018/05/16/s-t-a-l-k-...

Na današnji dan pred 7 leti...

A. N. N. O. U. N. C. E. D. 2

The developers of S.T.A.L.K.E.R. have announced an improved edition of Legends of the Zone Trilogy, from which the Russian voice acting has been removed https://dev.ua/en/news/stalker-legends-...

Patch 1.4.1 has been released!

This one is small:
-- [Fixed a crash on booting the title with Simple Mod Loader mod installed.
-- [Fixed a crash on loading savefiles on title with installed mods (e.g. UETools).

STALKER Enhanced Trilogy | Original vs Remaster | Final Gameplay Graphics Comparison

Jutri

Se mi ne zdi kaj velika razlika med remasterjem in originalom.

bm1973 ::

Dovolj bo že, če bo Remaster popatchana verzija...

Da se ne zafrkavaš z bugi...

Vsi trije remasterji na Steamu z negativno oceno.

Ruski review bombing ali kaj konkretnega? Baje, da so sovjetske spomenike ven vzeli.

Sem prebral nekaj opisov na Steamu pa nisem nikjer zasledil glede ruskega govora. Tehnične težave na čisto vseh področjih od umetne pameti, grafike, zvoka...

Jaz sem ravno zdaj zagnal za pet minut original COP in enchanced. Po temu kar sem videl mi enchanced lepše laufa pa tudi malce bolj prijeten za oči je. Ampak pet minut je pet minut. Kar se tiče ručine so baje vse zbrisali, ves audio dub, dvomim pa, da so ga na novo po ukrajinsko šli snemat. Plus, da so sovjetske spomenike in posterje v ruščini šli brisat. To ni več to, škoda.
https://gamerant.com/stalker-legends-of...
https://www.videogamer.com/news/stalker...

Ja, pač ukrajinski kompleks pred vsem ruskih.

Pa polno bugov...

Pa ne bo za kupit...

saj ni potrebno kupit. :))

Saj tud originalnih nisem...

Sam ne ljubi se mi iskati vseh patchov, da bi poinštaliral

Originalna trilogija je konstantno bla na nekih saleih odkar je s2 izšel. Jaz sem jih preko steama še enkrat pokupil, tako da sem zdaj dobil enhanced zastonj.

Bomo sprobali.

Anton7 ::

Namestil sem tale dodatek MOD k igri No (or reduced) weight for ammo nades meds and food pa deluje samo za zdravila in hrano. Za naboje ne deluje. Je imel kdo podobno težavo s istim dodatkom in ali obstaja rešitev ?

Anton7 je izjavil:

Namestil sem tale dodatek MOD k igri No (or reduced) weight for ammo nades meds and food pa deluje samo za zdravila in hrano. Za naboje ne deluje. Je imel kdo podobno težavo s istim dodatkom in ali obstaja rešitev ?

Igra je še v fazi patchanja in velikokrat se dogaja da novi patch spremeni kodo do te mere, da modi za prejšnje verzije ne delujejo več pravilno ali sploh ne delujejo. Zato imaš samo dve varianti:

1. Počakaš da mod avtor izda popravek za novi patch
2. Počakaš, da se patchanje umiri, takrat se bo začelo tudi resno modanje igre (nobenmu se ne da popravljat modov vsak mesec samo zaradi novega patcha)

P.S.: Če si potegnil mod od maklane:

https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

Tale redno posodablja svoje mode, trenutno je pa podprta verzija 1.3.1 tako da obstaja možnost, da na 1.4.1 trenutno ne deluje pravilno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

To je bolj len remaster. Ker vsi vemo, da se, da veliko več iztisnit iz teh iger za primerjavo lahko vzamemo Anomaly ?
««
81 / 84
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Igre
746147026 (31104) oo7
»

S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52398575 (16455) Meizu
»

Igra: Ugani igro (strani: 1 2 )

9519032 (12955) oo7
»

Areal

85149 (4878) Heavy
»

Igre podobne Fallout 3 (New vegas)