Forum » Programska oprema » Branje iz XML ter vpisovanje v CELLS Excel
Branje iz XML ter vpisovanje v CELLS Excel
drVrh ::
Pozdravljeni,
zanima me kako naj rešim problem z branjem iz XML datoteke in vpisovanjem podatkov v CELLS v Excellu.
V XML filu ki je neke oblike imam podatke: šifra, ime, cena.
Sedaj bi rad imel v Excel nek textBox v katerega bi vpisal šifro program bi najdel v XML to šifro in jo vpisal v CELLS
na Sheetu prav tako bi še prebral ime in ceno od te šifre.
Nisem še začel s tem VB.net in ali z makroji tako niti ne vem pod kaj naj iščme po Googlu vsepovsod sem do zdaj našel situacijo ki je prebrala in izpisala celoten XML v Sheet v Excelu. Jaz pa bi v bistvu rad iskal po XML in izpisaliskane podatke če so na voljo.
LP
zanima me kako naj rešim problem z branjem iz XML datoteke in vpisovanjem podatkov v CELLS v Excellu.
V XML filu ki je neke oblike imam podatke: šifra, ime, cena.
Sedaj bi rad imel v Excel nek textBox v katerega bi vpisal šifro program bi najdel v XML to šifro in jo vpisal v CELLS
na Sheetu prav tako bi še prebral ime in ceno od te šifre.
Nisem še začel s tem VB.net in ali z makroji tako niti ne vem pod kaj naj iščme po Googlu vsepovsod sem do zdaj našel situacijo ki je prebrala in izpisala celoten XML v Sheet v Excelu. Jaz pa bi v bistvu rad iskal po XML in izpisaliskane podatke če so na voljo.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [VBA] Uvažanje ECB tečajnice glede na datumOddelek: Programiranje | 1154 (982) | Argonavt |
» | Calc/excel delo s tabeloOddelek: Programiranje | 1467 (1234) | salabajs |
» | C# ProblemOddelek: Programiranje | 1261 (1057) | joze67 |
» | Izdelovanje xml v exceluOddelek: Programska oprema | 1073 (967) | madmitch |
» | A se kdo spozna na excel ?Oddelek: Programska oprema | 4454 (3650) | smrekca |