Forum » Programska oprema » Izdelovanje xml v excelu
Izdelovanje xml v excelu
madmitch ::
V excelu imam tabelo podatkov, ki jih moram spraviti v xml datoteke (vsaka vrstica en xml), a se komu sanja, kako naj to naredim? XML file imam narejen in v njem polja za vsako kolono.
XML izgleda takole:
Creator, title, date, language, identifier so v posameznih kolonah v excelu.
XML izgleda takole:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?> - <clanek xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <creator><strong>creator</strong></creator> <title><strong>title</strong></title> <date><strong>date</strong></date> <language><strong>langugae</strong></language> <identifier><strong>identifier</strong></identifier> </clanek>
Creator, title, date, language, identifier so v posameznih kolonah v excelu.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
dfajt ::
Mi ne pade drugega na pamet kot makro:
Sub izdelaj xml() mojaDatoteka = "mojaDatoteka.xml" fnum = FreeFile() Open mojaDatoteka For Output As fnum for n = 1 to steviloVrstic print #fnum, "<?xml version=""1.0"" encoding=""UTF-8"" standalone=""yes"" ?>" print #fnum, "<clanek xmlns:xsi=""http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"">" print #fnum, "<creator>" & polje, kjer je kreator (npr. Cells(n,1)) & "</creator>" ... next n Close #fnum End Sub
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dfajt ()
Mah, mora biti še bolj "enostavna rešitev", malo sem brskal po pomoči samo sem izgleda prebutast za to.
dfajt ::
Ena opcija pa bi lahko bila word-spajanje dokumentov. Da v wordu narediš predlogo, potem pa ga filaš s polji iz excela (enako kot se naredi npr. za pisma).
mjk ::
Pa sej v bistvu stvar dela z dfajtovo varianto ... samo določanje, odpiranje in zapiranje fnum in mojadat moraš še dat
v for stavek, če hočeš imeti n datotek
v for stavek, če hočeš imeti n datotek
Sub izdelaj xml() for n = 1 to steviloVrstic mojaDatoteka = "mojaDatoteka" + Str(n) + ".xml" fnum = FreeFile() Open mojaDatoteka For Output As fnum print #fnum, "<?xml version=""1.0"" encoding=""UTF-8"" standalone=""yes"" ?>" print #fnum, "<clanek xmlns:xsi=""http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"">" print #fnum, "<creator>" & polje, kjer je kreator (npr. Cells(n,1)) & "</creator>" ... Close #fnum next n End Sub
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mjk ()
mjk ::
P.s.: word spajanje dokumentov ne bo mogu narest zgornjega xmlja ... ampak ima neko svojo obliko xmlja ... mogoče pa kje obstaja, samo to kar sem jst gledu ... ne :)
Ja, očitno bom kar tole dfajtovo skriptico ponucal, vse drugo je preveč po MS enostavno - kaj bi komot, če lahko kompliciraš.
Čak mal, a jaz moram celico čist določit al lahko samo kolono?
Mah grem probat, pol bom pa naprej težil.
Čak mal, a jaz moram celico čist določit al lahko samo kolono?
Mah grem probat, pol bom pa naprej težil.
Ne bo šlo, to da vse v eno datoteko, jaz pa rabim eno datoteko za eno vrstico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madmitch ()
OK, vse dela kot mora, samo še to, kako naj naredim, da mi iz 675 vrstic naredi 675 xml datotek.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | rabib vba kodo za shranjevanje v bin (iz excella)Oddelek: Programiranje | 867 (649) | Silikon |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3773 (3496) | Mobidick |
» | [VB] graf, merilnik hitrosti, termometerOddelek: Programiranje | 2291 (2156) | darkolord |
» | makroOddelek: Programiranje | 1151 (976) | draganm1 |
» | [C++] Functor za izračun osnovne statistike podatk. strukture (vector,list...)Oddelek: Programiranje | 1469 (1382) | Vesoljc |