» »

Smart switch

Smart switch

EEDEEOT ::

V 2 etažni hiši imamo spodaj v dnevni sobi Siolov modem, iz katerega gre gor v mojo sobo UTP kabel v router za Wi-Fi. Doma imamo 2 Siol TV Boxa, starejši trenutno v neuporabi. Tega bi rad priklopil na TV v moji sobi zgoraj, kar pomeni, da:

- potegnem še en kabel iz modema spodaj gor v mojo sobo in ga štekam v Siol box

ALI

- kupim 'smart switch' za mojo sobo zgoraj, v katerega priklopim UTP kabel, ki gre iz modema, potem pa iz njega 2 UTP kabla (enega za router, drugega za Siol TV Box).

Za slednjo opcijo mi je svetoval siol serviser, ki je bil na obisku prejšnji teden.

Prvič sem slišal za smart switch, po njegovih besedah je to danes čisto normalna stvar in povsod na voljo za kupit. Ko pa googlam 'smart switch', pa mi ven butne samo neke Samsung mobile stvari za njihove telefone, mimovrste ne pozna tega pod besedno zvezo 'smart switch', tudi v opisu dražjih switchov ne piše nič, da bi bili pametni.

Mi lahko kdo pove, če je to sploh legit? Če je, katerega kupit. Pomoč prosim, ker sem dokaj tumast kar se tiče omrežne opreme.

All ::

Tkole bo cenej.....

sajmon ::

Kot je odgovoril predhodnik, lahko po obstoječem kablu "potegneš" dva signala, samo si omejen na 100 mb mrežo. Če imaš možnost, potem bi na tvojem mestu potegnil še en utp kabel.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vleči še en UTP kabel ali kupiti Switch?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4511476 (5009) SN1P3R
»

T-2 ip tv vprašanje

Oddelek: Omrežja in internet
315235 (4544) sandmat
»

Domače omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
403987 (3033) dj_uro
»

Telekom toptrio optika in instalacija