» »

iphone ali lumia

iphone ali lumia

1
2
»

GGGGG ::

Če ti baterija zdrži cel teden potem takega telefona enostavno ne rabiš, mogoče za "šminkiranje", drugače bi ti bila dovolj 3310.


Bedarija. Kako z nokio 3310 narediš kvalitetno fotko? Kako pogledaš maile ali uporabljaš yelp?

Če imaš smartphone še ne pomeni, da moraš vsak dan uporabljati vse njegove funkcije non stop.

amacar ::

V glavnem dejstvo je, da glede baterije se nima smisla prerekati, ker to lahko delno oceniš le pri enakih testih, pa še to ni merilo.

Če pogledamo tisti test, ki sem ga prej prilepil. Nekateri telefoni imajo odličen talk time, pa hkrati zelo slab web browsing ali pa video playback ali karkoli drugega.
In če bo nekdo tak telefon uporabljal predvsem za klice mu bo recimo zdržal 2 dni in bo zadovoljen, nekdo drug pa večinoma za browsing in bo razočaran nad baterijo. Spet pri drugem telefonu bo pa situacija čisto drugačna. Torej se poraba razlikuje od človeka do človeka.
Recimo en primer.
Cimer je imel prej motorolo razr maxx (znana kot telefon z odlično baterijo), pa mu je pred večerom že zmanjkalo baterije.
Sedaj je na 5s pa ima prazno baterijo ob približno istem času.
Sicer bi se vsi strinjali, da ima motorola neprimerno boljšo baterijo, a on bo trdil, da nima nič boljše kot ostali smartphoni. Zato prosim ne posploševat...

BT52 ::

Meizu je izjavil:

Pozabi. 2 leti še, kar je več je pa samo bonus. Ni namenjen telefon, da ga boš več kot 2 leti okoli nosil, je treba firmo podpirat in nove telefone kupit.


Kje pa to piše? V familiji še vedno nucamo Nexus S, SGS1, sam nucam trenutno HTC one S, vsi še vedno polno funkcionalni in vse aplikacije delujejo kot morajo.

To, da je treba telefon menjat vsako leto, ker se iztroši je samo v vaših glavah. Perfekten izgovor, da spet strošite 700EUR za najnovejši octa core in 120 gigapikselski fotič. Aja, pa super mega screen resolucijo, ki je že 5 let nazaj bila na takšnem nivoju, da s prostim očem nisi videl piksla.


Jaz imam še vedno 5 leto neuničljivi Sybiam z briljanjtnim E52. Kar ne morem se ločiti od njega. Drugače pa me zanima kako pa je z porabo prenosa podatkov za browserje v WP8.1? Gledam po netu in obstajajo neke močnosti okoli data omejevalcev, ter "krčenju" prenosa kB ("saving modi"), ampka me bolj zanimajo izkušnje koliko lahko zbiješ porabo kB recimo če hočeš naložit ST forum?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BT52 ()

Lonsarg ::

Koliko zaboga pa misliš browsat, da te take nepomembne zadeve skrbijo? Če boš pogledal 5 youtube filmčkov je isto kot da bi brskal 100ur, tak da so ta varčevanja pri brskanju bedarija. Itak rabiš 1GB, da sploh lahko brez skrbi updajtaš in inštaliraš aplikacije, in take osnovne zadeve. Z brskanjem pa tudi če 8ur na dan ne boš čez 500MB prišel.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov telefon, razočaran nad nokio E6

Oddelek: Kaj kupiti
344288 (2865) fosil
»

iPhone 5C (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5814796 (12550) bluefish
»

Kaj kupiti?

Oddelek: Mobilne tehnologije
183123 (2812) klinker
»

Izbira mobitela

Oddelek: Mobilne tehnologije
144644 (4349) Chev

iPhone 5

Oddelek: Mobilne tehnologije
495572 (4588) Gandalfar

Več podobnih tem