Forum » Operacijski sistemi » Windows 7 - problem z performacem 3 monitorjev
Windows 7 - problem z performacem 3 monitorjev
axee ::
Torej do sedaj sem uporabljal Intelovo integrirano HD 4000 grafično za poganjanje 2x24' zaslonov. Ne igram iger, tako da mi je zadostovalo, desktop je hiter in odziven. Sedaj sem dodal še televizijo (v dnevni sobi) in dokupil GT210 grafično kartico, ki je priporočena s strani XBMC skupnosti kot odlična HTPC rešitev. Vsi driverji posodobljeni, prav tako Windows, brez nesnage, mod-ov itd.
Problem je, da v kakršnikoli konfiguraciji (HD4000 za TV, GT210 za monitorje, ali obratno) stvar ne deluje gladko. Tretji monitor (torej TV) ima težave z hitrostjo, pride do padcev frame-ov vsakih cca 10 sekund. Pride še do marsikaterih problemov, npr odpiranje Explorer okna ali pa označevanje z miško na desktopu večje količine ikon za trenutek zamrzne vse vide-e na zaslonih. Primer uporabe - v dnevni se vrti film, na enem monitorju imam YouTube, svojo serijo ali podobno, na drugem pa delam.
Vsi te problemi izginejo, ko ugasnem Aero temo (s tem pa DWM, "desktop composition"..). Problem nastane samo ta, da je potem vSync ugasnjen. Gledanje posnetkov, premikanje oken, povsod prihaja do "tearinga" ki pač ni vzdržen.
Ima kdo kakšno rešitev? Mi sploh ni problem uporabljati Windows Classic temo, če bi potem vse delovalo, pa ne.
Problem je, da v kakršnikoli konfiguraciji (HD4000 za TV, GT210 za monitorje, ali obratno) stvar ne deluje gladko. Tretji monitor (torej TV) ima težave z hitrostjo, pride do padcev frame-ov vsakih cca 10 sekund. Pride še do marsikaterih problemov, npr odpiranje Explorer okna ali pa označevanje z miško na desktopu večje količine ikon za trenutek zamrzne vse vide-e na zaslonih. Primer uporabe - v dnevni se vrti film, na enem monitorju imam YouTube, svojo serijo ali podobno, na drugem pa delam.
Vsi te problemi izginejo, ko ugasnem Aero temo (s tem pa DWM, "desktop composition"..). Problem nastane samo ta, da je potem vSync ugasnjen. Gledanje posnetkov, premikanje oken, povsod prihaja do "tearinga" ki pač ni vzdržen.
Ima kdo kakšno rešitev? Mi sploh ni problem uporabljati Windows Classic temo, če bi potem vse delovalo, pa ne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zatikajoč Windows 7 desktop pri dveh monitorjih na Nvidi-jiOddelek: Strojna oprema | 2041 (106) | kriko1 |
» | Dobri in poceni prenosniki za FERI? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 17513 (15270) | VANR |
» | Google z lastnim Chromebookom? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 22308 (18142) | damjanll |
» | Mašina za arhitektko (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14458 (12719) | JesusChrist |
» | LGA-1150 utegne biti zadnje namizno podnožje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Procesorji | 26054 (21880) | Isotropic |