Forum » Strojna oprema » Izklop računalnika, pa vendar je vse še pod napajanjem?
Izklop računalnika, pa vendar je vse še pod napajanjem?
adinfinito ::
Imam windows 8.1, Asrock H97 Pro4.
Trenutno. ko pritisnem izklop računalnika v windowsu, se zadeva sicer izklopi, ampak plošča, tipkovnica itd, je še vedno pod napajanjem in ob pritisku na tipkovnico se računalnik vklopi.
Zanima me, ali je kje kakšna nastavitev v windowsu ali biosu, kjer se ob izklopu računalnika, izklopi vse.
Lep pozdrav!
Trenutno. ko pritisnem izklop računalnika v windowsu, se zadeva sicer izklopi, ampak plošča, tipkovnica itd, je še vedno pod napajanjem in ob pritisku na tipkovnico se računalnik vklopi.
Zanima me, ali je kje kakšna nastavitev v windowsu ali biosu, kjer se ob izklopu računalnika, izklopi vse.
Lep pozdrav!
hojnikb ::
nebo šlo. Kjub temu, da ti ugasneš računalnik, je 5V standby linija še vedno aktivna. Za kompletn izklop vsega je treba fizično izklopit napajalc.
#brezpodpisa
adinfinito ::
Hvala za prve odgovore!
Stvar je taka da uporabljam razdelilnik z masterjem, ker monitor brni v standby. Tako da do sedaj ko sem izklopil računalnik se je vse ostalo tudi izklopilo.
Po namestitvi novega napajalnika (Corsair CX-600) pa se master ne izklopi, in vse ostalo ostane vklopjeno. Prej sem uporabljal Antec TP-550.
Stvar je taka da uporabljam razdelilnik z masterjem, ker monitor brni v standby. Tako da do sedaj ko sem izklopil računalnik se je vse ostalo tudi izklopilo.
Po namestitvi novega napajalnika (Corsair CX-600) pa se master ne izklopi, in vse ostalo ostane vklopjeno. Prej sem uporabljal Antec TP-550.
St235 ::
Zgleda da nov napajalnik v standby vleče dovolj toka, da vtičnica ne izklopi. PReveri nastavitve v biosu, če omogočajo kaj na to temo.
GTX970 ::
Nekaj zanimivih nastavitev
http://download.asrock.com/manual/H97%2...
Deep Sleep
Good Night LED
USB Keyboard/Remote Power On
USB Mouse Power On
http://download.asrock.com/manual/H97%2...
Deep Sleep
Good Night LED
USB Keyboard/Remote Power On
USB Mouse Power On
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spanje računalnika - ventilatorji delujejo naprejOddelek: Strojna oprema | 2224 (2040) | opeter |
» | Računalnik se noče prebudit - AMDOddelek: Strojna oprema | 5425 (4926) | opeter |
» | StandbyOddelek: Pomoč in nasveti | 654 (551) | Dahakka |
» | Windows 7 - preprosto noče ugasnitiOddelek: Pomoč in nasveti | 2484 (2064) | Shadow666 |
» | reset biosa ob vsakem vklopuOddelek: Pomoč in nasveti | 981 (920) | Pšenični |