» »

Windowsi in Full-HD 13,3' ekran

Windowsi in Full-HD 13,3' ekran

boogle ::

Pozdrav!

Kupujem nov leptop. Ker imam precej dela na terenu, bo tudi novi 14' ali pa še raje 13.3'. Gledam bol high-end poslovne notebooke in vidim, da imajo ti že vsi Full-HD, nekateri celo Q-HD.

Tehnologija ekranov gre naprej, kaj pa Windowsi? Kolega ima FHD na 15' in kar jamra, da je text majhen za brat.

Zanima me, če Windowsi podpirajo povečavo namizja v celoti, za kombinacije visoke ločljivosti s majhnim ekranom? Ali poveča vse, poleg texta tudi start vrstico, ikone, scrool-bar ali pa samo poveča fonte?

Mnenja nasveti, najraje pa izkušnje - dobrodošle.

Lp! :)

Mavrik ::

Ja, Windowsi podpirajo to že nekje od... huh... 2000? :)

Na mojem Macu (2880x1800 na 15") zgledajo Windowsi čisto vredu, večina aplikacij tudi. Samo zapomni si, da aplikacije ki za to niso bile prilagojene zgledajo malo "zabrisano", t.j. robovi črk in vsega ostalega so zapacani ker morajo Windowsi povečevati celotna okna. Je pa v zadnjem času takih appov vedno manj. Nastavitev za povečavo najdeš v oknu za ločljivost - večinoma znajo Windowsi to že kar ponovem sami nastaviti na pravo vrednost.

Poskrbi edino da boš res imel Windows 8.1, ker z vsako verzijo podporo za take zaslone močno izboljšajo.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

tomaz88 ::

vsaka naslednja verzija ima to rešeno bolje

8.1 sicer še ni perfektna, ampak je uporabna.... če kolegu ni všeč fhd z veseljem menjam za svoj 1366x768

boogle ::

Kak pa je s eksternim zaslonom. V pisarni imam š 24'FHD, kjer je extendan desktop ravno pravšnji. Lahko povečam namizje samo na zaslonu prenosnika, na zunanjem pa ne?

Mavrik ::

boogle je izjavil:

Kak pa je s eksternim zaslonom. V pisarni imam š 24'FHD, kjer je extendan desktop ravno pravšnji. Lahko povečam namizje samo na zaslonu prenosnika, na zunanjem pa ne?

Tule se hvalijo da so to zrihtali. Nisem pa še probal ker nikoli ne uporabljam hkrati eksternega in internega zaslona :/
The truth is rarely pure and never simple.

tomaz88 ::

v nastavitvah izbiraš ali je za vsak zaslon enaka povečava ali pa ima vsak svojo

AnotherMe ::

Na 13,3" asus zenbooku (1080p), je slika čisto užitna. In vsaj meni definitivno dosti bolj uporabno kot na prejšnjem (tudi asus 13" ultrabooku) z 1366x768. Meni osebno tudi čisto paše normalna velikost teksta - brez kakih povečav...

DuleKrtola ::

AnotherMe je izjavil:

Na 13,3" asus zenbooku (1080p), je slika čisto užitna. In vsaj meni definitivno dosti bolj uporabno kot na prejšnjem (tudi asus 13" ultrabooku) z 1366x768. Meni osebno tudi čisto paše normalna velikost teksta - brez kakih povečav...

Enako, le v browserju uporabljam zoom

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony se bo odpovedal osebnim računalnikom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5717475 (14305) PrimozR
»

Dobri in poceni prenosniki za FERI? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6417476 (15233) VANR
»

Toshiba premika meje zaslonov ultrabookov s KIRAbookom

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
3715420 (12605) HupChup
»

Jesenski ultrabooki

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
4715335 (12390) roli
»

Ali so 10' prenosniki v praksi uporabni?

Oddelek: Strojna oprema
354077 (2949) Nightcrawler

Več podobnih tem