» »

Mobilne aplikacije za razne platforme...

Mobilne aplikacije za razne platforme...

Dieu ::

Torej stvar je takšna, da poskusno izdelujem neko aplikacijo, ki bo preko nekega protokola komunicirata z oddaljenim strežnikom. Da poenostavim, recimo, da pošljem GET request na nek WEB server in dobim tam neke podatke, ki bi jih potem prikazal v moji aplikaciji.

Zdaj pa je problem, ker Android in Javo poznam, ker sem v prostem času spesnil par aplikacij, potreboval pa bi zadevo tudi na vsej iOSu, če bi bilo možno bi bilo super če je podprt še WindowsPhone ni pa neka prioriteta.

In bistvo, zanima me če obstaja kakšno preprosto orodje v katerem lahko izdelam in distribuiram (nočem preko iOS app stora, vsej še na začetku ne) mojo aplikacijo za vse platforme? No vem, da takšna orodja že obstajajo, vendar me zanima če ima kdo kakšno priporočilo in če obstaja kaj brezplačnega oziroma "poskusnega", ne da razvijem pol aplikacije ali pa pri kakšnem kasnejšem upgredu ugotovim, da neki ne gre ker pač ne vem kaj... so omejitve orodja recimo.
I was blind but now I see!

Vesoljc ::

ena izmed moznosti je unity, z 4.6 je dobil tudi semi proper gui. sicer je game engine, ampak ce delajo 2d gejmi potem bo tud neki simple app ;) bolj je vprasanje je ce ni overkill.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Dieu ::

Ja... sem že delal tudi z LibGDX, pa nekako upam, da mi nebo potrebno poseči po takšnih alternativah.
I was blind but now I see!

shadeX ::

In bistvo, zanima me če obstaja kakšno preprosto orodje v katerem lahko izdelam in distribuiram (nočem preko iOS app stora, vsej še na začetku ne)


Za iOS boš moral distribuirat preko iOS stora če boš želel da uporabniki naložijo tvojo aplikacijo. iOS je zaprt sistem in ta način je edini način. Vsaj legalen.

Dieu ::

Kaj pa tole?

http://stackoverflow.com/questions/1183... ?

Gre za interno zadevo tako, da bojo aplikacijo nalagali samo tisti katerim je namenjena.
I was blind but now I see!

kunigunda ::

Da ne odpiram nove teme, ce se za IOS developa, a rabis vsako verzijo podpisovat ipd, al obstajajo IDE ki ima se kak Phone Simulator ipd ?

Kocka ::

Na začetku si rabiš ustvarit in instalirat 2 certifikata: enega za razvijanje in drugega za distribucijo. Potem ti pa Xcode (IDE) že zna vse sam pravilno podpisovat. Malo bolj komplicirano je, če uporabljaš še kake dodatne storitve, naprimer push ali pa in-app-purchasing, potem potrebuješ za vsak app še zgenerirati app-id, Xcode pa potem tudi že sam zna narediti privisioning profile za vsak app.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android vs iOS aplikacije - dovoljenja

Oddelek: Mobilne tehnologije
61096 (977) MrStein

Prehod android - IOS ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14023978 (20793) Mavrik
»

Programiranje tablic

Oddelek: Programiranje
82192 (1621) mihies
»

iPAD da ali ne ?

Oddelek: Kaj kupiti
4510560 (8411) Lonsarg

Več podobnih tem