Forum » Loža » Potopna črpalka
Potopna črpalka
Hammer123 ::
Zdravo!
Iščem potopno črpalko, ki bo potisnila vodo za cca 28m višinske razlike. Iskal sem že po spletnih trgovinah, bolhi,...
Črpalka mora biti primerna za umazano vodo iz obstoječega vodnjaka(začetno prečrpavanja za odmašitev vodne žile), kasneje bi jo uporabil tudi za zalivanje vrta/toplotno črpalko.
Prosim za malo pomoči pri iskanju oz. za nasvet pri izbiri.
Iščem potopno črpalko, ki bo potisnila vodo za cca 28m višinske razlike. Iskal sem že po spletnih trgovinah, bolhi,...
Črpalka mora biti primerna za umazano vodo iz obstoječega vodnjaka(začetno prečrpavanja za odmašitev vodne žile), kasneje bi jo uporabil tudi za zalivanje vrta/toplotno črpalko.
Prosim za malo pomoči pri iskanju oz. za nasvet pri izbiri.
telexdell ::
Kaj smatraš pod umazano vodo? Če bo voda malo blatna (mulj) potem ni problem in lahko vzameš črpalko za čisto vodo s tam 4..5 bar pritiska. Če pa bodo v njej kamenje ipd. pa ne vidim smisla, zakaj bi jo kupoval. Poskusi si jo kje sposoditi, saj ne boš spuščal skozi toplotno črpalko ali zalival vrt z vodo polno kamenja?!
PS- pa za toplotno črpalko se uporabljajo posebej optimirane črpalke za vodo za čim manjšo porabo elektrike. Takšna črpalka bo za kakšen razred dražja od te, katero rabiš za zalivanje vrta.
PS- pa za toplotno črpalko se uporabljajo posebej optimirane črpalke za vodo za čim manjšo porabo elektrike. Takšna črpalka bo za kakšen razred dražja od te, katero rabiš za zalivanje vrta.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Hammer123 ::
Ok then. :)
Potopno črpalko za umazano vodo sem omenil zato, ker so tla večino sestavljena iz proda in niti nevem točno, kakšna je struktura usedline/naplavine. Sem že premišljeval o nadzorovanem spustu v vodnjak, pa mi ta del nekako ne diši najbolj. :)
Ok, verjetno bom res stopil do lokalnih gasilcev, če imajo kaj takega na zalogi oziroma si jo kar izposodil.
Potopno črpalko za umazano vodo sem omenil zato, ker so tla večino sestavljena iz proda in niti nevem točno, kakšna je struktura usedline/naplavine. Sem že premišljeval o nadzorovanem spustu v vodnjak, pa mi ta del nekako ne diši najbolj. :)
Ok, verjetno bom res stopil do lokalnih gasilcev, če imajo kaj takega na zalogi oziroma si jo kar izposodil.
mihec87 ::
Ok then. :)
Sem že premišljeval o nadzorovanem spustu v vodnjak, pa mi ta del nekako ne diši najbolj. :)
Pravilno, je že marsigdo ostal v njem zaradi zastrupitve z plinom..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Potopna črpalkaOddelek: Loža | 5471 (2329) | c3p0 |
» | čiščenje deževnice (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26239 (16218) | Apple |
» | Obnova vodnjakaOddelek: Loža | 7159 (6721) | ...:TOMI:... |
» | Poraba vode v gospodinjstvu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15154 (13256) | Okapi |