» »

Menjava procesorja

Menjava procesorja

Blisk ::

Mene pa zanima na kaj je treba bit pozoren, če menjaš procesor AMD iz 2.1, na 2.4, na katere nastavitve, plata QDI!
Ker mislil sem, da v osnovi plata prepozna procesor, oz. v biosu nastaviš kateri procesor imaš, pa zadeva laufa.
Pa zgleda da ni, ker je včeri frend menjal procesor AMD iz 2.1 na 2.4 in je skuru procesor, hladilnik je zmontiral vredu, ampak procesor mu je pa crknu, ker menda ni neki dober nastavu, povedat, pa tud ni znal povedat, kaj, pač pa mu je prodajalec reku, da je skuru procesor zato, ker ga ni vredu nastavil.
Kaj je tuki sploh treba nastavljat, če nastaviš v biosu, da je novi proceasor 2.4, bi moralo delat???????????

Zheegec ::

Zaradi nastavitev? Ni šans, razen če je že prej voltažo povešal za 30% 0:)
Sploh nimaš kej za nastavljat, ker BIOS vse zazna, tudi če je FSB drugačen pa to.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

boštjan ::

a se vidi da je proc zažgan?tako kot je alien3001 reko,BIOS zazna vse četudi ne bi bil updejtan.daj povej če se je sploh comp zbudo,ko je menjal.

TylerDurden ::

Imaš jumper za nastavit med 100 in 133 ter 166 fsb. Samo 2.4 amdja ne moreš tako skurit. poglej si knjižico z navodili od plošče.
Let\'s make some soap ...

sash ::

pri nekaterih platah je kvečjemu varianta da bo proc delal na nižjem taktu, če so vse nastavitve na defold (sem imel take primere z Asus ploščami in XP2.0 Palomino procesorji)
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Blisk ::

Ja baje je neki kao računalnik začel delat, pol pa se je vse skupi ugasnlo in ko ga je hotu pržgat sam še pisk.
Pol je dal not tastar procesor in je delal.
Prodajalc prav, da je skuru procesor, ker je mel napačne nastavitve.

frenk ::

če ni vidnih poškodb ima garancijo, obratno pa v primeru da je priznal da ma narobne nastavitve...le kdo bi to priznou:D

boštjan ::

če ni vidnih poškodb na procu (da je skurjen),pol garancija velja.Hm kakšne so to narobne nstavitve,mogoče pretiran overclock

frenk ::

če je dou notr hitrejši proc(dvomim da bi dou notr počasnejšga) ne morjo nastavitve nč skurt...to je un prodajalc reku zato k se mu ne da z garancijo jebat...jest bi ga sam u rt sunu>:D>:D>:D

Hux ::

Eh procesora nemores kr tak skurit. Jaz sem na duronu 700 zahec Bus dvigno z jumperom pa je 900Mhz pa nekaj kazalo pa tudi je ze na 100C laufal z zvitim ventilatorjem. Pa se vedno veselo dela ceprav je malo crno blo okol ampak res malo :8) . Samo po vonju sem ugotovil da nekaj nemore bit prau hehe.

Dead_Eye ::

skuru ga je lahko samo če je imel ročno(manual)nastavljeno voltažo proc. - in še ta je mogla bit ful visoka...

nisem še vidu da bi se proc. skuru zaradi prevelikega overclocka(brez višanja voltaže)
The one and only

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FSB overclocking

Oddelek: Navijanje
141783 (1646) dottor
»

navijanje E7500

432979 (1862) grobar
»

Overclockanje e6550 ter težava (strani: 1 2 3 )

1108801 (7137) Gregc69
»

Overclockanje procesorja

183672 (3383) st0jko
»

Koliko stvari ste že uničili?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
411703 (1184) Tic

Več podobnih tem