Forum » Omrežja in internet » domene...
domene...
Tero ::
Ce mas kreditno kartico se vsekakot najbloj splaca GoDaddy. Imajo najcenejse domene.. Drugac pa recimo Domenca?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tero ()
mrTwelveTrees ::
kaj pa to, da se na -whois- ponekod izpiše lastnika domene, ponekod pa podjetje, kjer je bila registrirana domena ?
recimo da kupim domeno na siolu, pa mi napise na moji domeni, da je lastnik Siol,
ozeroma je ta zato, če je stran postavlena na siolovem strežniku ?
(govorim za primer; siol)
recimo da kupim domeno na siolu, pa mi napise na moji domeni, da je lastnik Siol,
ozeroma je ta zato, če je stran postavlena na siolovem strežniku ?
(govorim za primer; siol)
Ales ::
V whois lahko najdeš par različnih podatkov za domeno - nosilca registracije, administrativni, tehnični in plačilni kontakt, pa še kaj.
Nosilec registracije oz. "lastnik" domene bi moral biti vedno tisti, ki je domeno plačal oz. naročil. Če si pri kakšnem ponudniku videl, da vpiše kar sebe, se mu na daleč izogni
Drugače pa je z ostalimi kontakti, čeprav praviloma ni razloga, da bi bili nastavljeni na koga drugega kot na nosilca registracije oz. njegove zaposlene, če gre za firmo... Še posebej to velja za administrativni kontakt, saj je ta ključen za upravljanje in dejanski nadzor domene.
Nosilec registracije oz. "lastnik" domene bi moral biti vedno tisti, ki je domeno plačal oz. naročil. Če si pri kakšnem ponudniku videl, da vpiše kar sebe, se mu na daleč izogni
Drugače pa je z ostalimi kontakti, čeprav praviloma ni razloga, da bi bili nastavljeni na koga drugega kot na nosilca registracije oz. njegove zaposlene, če gre za firmo... Še posebej to velja za administrativni kontakt, saj je ta ključen za upravljanje in dejanski nadzor domene.
Birkoff ::
Saj skoraj vsi delajo tako.Sem menjal že dva ponudnika in oba sta vpisala sebe.Bom zdaj videl, kako bo pri tretjem...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Birkoff ()
Dracula ::
Za nakup domen priporočam DnsTop.com. Cena je boljša od Godady, CP je pa zakon . Svoji DNS-ji, redirecti, forewardi... ni da ni . V whois record-u pa si zaveden kot lastnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup domeneOddelek: Omrežja in internet | 2919 (2785) | knesz |
» | Nakup domene!Oddelek: Omrežja in internet | 4732 (3625) | c3p0 |
» | Dvočrkovne .si domene razgrabljene (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 23512 (19182) | Soprano |
» | Vrednost domeneOddelek: Izdelava spletišč | 4113 (3143) | KoMar- |
» | Spremembe tudi pri domenah .siOddelek: Novice / Omrežja / internet | 6415 (4719) | BlueRunner |