» »

Winsi

Winsi

NightHawk ::

No mam 95 gor pa sm hotu posodobt na 98. Napise mi da rabm drug cd ki je narjen sam za posodabljanje. A zdej ce hocem nalozit 98 morm formatirat C: al sam mapo Windows zbrisat. Na svojmu racunalniku bi to sprobou sam k ni moj pa se ful pomembni dokumenti so gor...

teac ::

Ja, pol pa daj vse dokumente ki jih rabiš na drug disk.:D Za 98 ne vem, samo pri ME ne moreš zbrisat NOBENIH sistemskih datotek!!!

NightHawk ::

Vprasanje je ali lahko zbrisem samo mapo Windows ali moram formatirati c: .

miha ::

Samo zbriši mapo, idi v dos (deltree) način ali pa v kak drugi sistem.

miranpozar ::

To z brisanjem samo Windows mape je polovična rešitev. Vse programe, ki so inštalirani, bo treba inštalirati ponovno!
Format c: je priporočena rešitev!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Huey P ::

Mene tudi zanima podobno vprašanje. Recimo, da imam Win 9.x in hočem zbrisati Winse 9.x in namestiti Win 2000. A bi lahko naredil tole:
-vse programe, dokumente, IE, Netscape, Outlook, Word, Excel, igre, ki jih imam na 9.x dam v eno mapo (recimo c:/blabla), potem dam vse Win datoteke v drugo mapo (recimo c:krneki), potem resetiram računalnik z zagonsko disketo, grem v dos in pobrišem mapo z Winsi, c:krneki. Ko sem končal z brisanjem pa počim v pogon Win 2000 in zaženem setup. Po končani namestitvi pa samo prekopiram mapo c:blabla kam spada.
Ali bi se to dalo?

KrizaniX ::

Da se naredit, ampak programi ti bodo javljali napake, ker vec ne bo "nastavitev" v registru.

Jaz bi ti priporočal, da dokumente obdržiš, progse pa zbrišeš in potem nanovo inštaliraš.



:))

matevzm ::

Najboljse je, da naredis backup, nato pa vse znova. Ce ne mores narediti upgrade, ti ne bo pomagalo, ce pustis programe gor.
Drugace pa je najhitrejsi nacin, da preimenujes v windows direktoriju win.com v nekaj drugega. Mislim, da je to vse, kar se preverja pri novi instalaciji.

MadMax ::

Se strinjam z matevzm!

McHregec ::

Kake bedarije vn mečete anyway z beležnico naredi datoteko NTLDR brez končnic in napiši not v njo REM shrani jo kot NTLDR shraniš jo pa na C:\ . Tako ti pretentaš Win98 CD ker misli da inštaliraš na Win NT . Men deluje probi. :D

EnergY ::

Evo vam postopek za upgradanje na novo verzijo win 9x brez upgrade cd ampak za navadnim. Naredite backup roota v neko mapo pol pa v rootu vse zbrišete in ustvarite NTLDR (vpišete nekaj pač noter da ne bo dolžina fajla 0 bytov). Nato preimenujete vwin.com recimo v oldwin.com. Potem sledi bootanje preko diskete s podporo cd-ja in zaženete setup novejših winsov(pazite da izklopite še kake anti virusne programe). Ta postopek vam ohrani vse programe in podatke. Deluje 100% ;=)

McHregec ::

Tko je to :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Javlja NTLDR napako in ura

Oddelek: Pomoč in nasveti
81220 (1139) Izi
»

Brisanje WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
151285 (1036) StratOS
»

instaliranje windowsov

Oddelek: Pomoč in nasveti
141946 (1784) Cokolesnik
»

Kako najlazje nanovo instalirat WinME?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5794 (737) frudi
»

2 operacijska sistema

Oddelek: Programska oprema
162629 (537) andrej

Več podobnih tem