» »

Kako najlazje nanovo instalirat WinME?

Kako najlazje nanovo instalirat WinME?

Tejc ::

Kako bi nanovo nalozil Win ME da mi nebi bilo treba formatirat diska, ker imam nekatere pomembne datoteke gor.

malinavc ::

setup požen :)
drgač pa...a nimaš več particij de bi prestavu fajle drugam, al nočeš programov brisat?

...odvisno s katere perspektive gledamo...

Huey P ::

Ko boš v Windowsu samo vstavi CD od Winsoc in poženi Setup na CDju in Winsi se bodo reinštalirali. Ali pa si ustvari eno (recimo E:\) particijo na katero boš skopiral vse svoje podatke, ki jih hočeš rešiti, potem pa formatiraš C:\ in po ponovni inštalaciji winsov prekopiraš vse te tvoje podatke in zbrišeš particijo! Voila!

..::DOOM III: The Legacy::..

Paramedic ::

v dosu zbriš samo mapo "windows", prej pa naredi varnostno kopijo vsega v njej, kar rabiš (namizje, favorites, emaile ipd.). da prideš v dos rabiš zagonsko iz npr. win98 ali iz strani Bootdisk.
End transmission.

Huey P ::

Paramedic; Zakaj bi brisal mapo \Windows? Potem mora zbrisati tudi mapo \Program Files. Mislim, da je 100 krat lažje, če samo reinštalira winse...

..::DOOM III: The Legacy::..

frudi ::

tako je, reinštalacija kr preko starih windowsov je dostikrat povsem dovolj; ampak vseeno se zgodi, da tudi po reinštalaciji windowsi zajebavajo in takrat se je treba pač prejšnje inštalacije znebit - in takrat večina folka kr sformatira disk in se potem joče za izgubljenimi podatki.
povsem dovolj je, da zbrišeš direktorij \windows z vsemi poddirektoriji, lahko tudi vse datoteke v rootu (C:\). \program files v bistvu sploh ni treba brisat, ampak tud če ga, ni neke škode, ker je itak treba vse programe nato še enkrat inštalirat. ampak jaz ga nikoli ne zbrišem, ker je tam en kup stvari, ki se mi jih ne da vsakokrat shranjevat na varno (miljon winamp skinov, dodatne namizne teme v \!Plus direktoriju...). je pa fajn, da nato pregledaš \Program Files direktorij in ročno zbrišeš vse programe, ki jih ne nameravaš več uporabljat in reinštalirat, ker se drugače nabere preveč navlake.

jaz recimo inštaliram windowse ene deset krat na leto (ne vsujejo se tolkokrat, ampak takrat ko se, jih je običajno treba dva, tri krat reinštalirat :). ampak kljub temu formatiram disk samo takrat, ko je kaj narobe s samimi particijami ali kaj podobnega; kar se pa zgodi mogoče enkrat letno al pa še to ne.

torej - najlažje je enostavno reinštalirat windowse preko obstoječih. če to ne pomaga, pa priporočam brisanje direktorija \windows in roota.
format naj bo samo izhod v najhujši sili...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pri urejanju ne pokaže vseh particij

Oddelek: Operacijski sistemi
303535 (3016) Malajlo
»

Windows 7 Service Pack 1 še letos? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
6516730 (14649) noraguta
»

instaliranje windowsov

Oddelek: Pomoč in nasveti
141987 (1825) Cokolesnik
»

Kako ohraniti podatke??

Oddelek: Pomoč in nasveti
12929 (834) Koci
»

Winsi

Oddelek: Programska oprema
111119 (961) McHregec

Več podobnih tem