Forum » Pomoč in nasveti » Zaklepanje map v xp
Zaklepanje map v xp
joeblack ::
Se da tudi takrat če sem edini uporabnik?
kako?
Xp so na ntfs mapa pa je na drugi particiji diska in sicer na fat 32. S e da vseeno ali jo moram spremenit v ntfs?
Večinoma so na njej filmi in mp3, se bo pri spremembi sistema kaj izgubilo ali bo vse delalo tako kot prej?
kako?
Xp so na ntfs mapa pa je na drugi particiji diska in sicer na fat 32. S e da vseeno ali jo moram spremenit v ntfs?
Večinoma so na njej filmi in mp3, se bo pri spremembi sistema kaj izgubilo ali bo vse delalo tako kot prej?
Talking on flat is easy!
kockish ::
kar lepo konvertiraj v NTFS... nobenega problema ne bo. (convert d: /fs:ntfs)
Anyway, pred sabo datotek ne bos mogel zakleniti, ker je to itak brezveze... zato pa so sistemi vec-uporabniski, kajne?
Anyway, pred sabo datotek ne bos mogel zakleniti, ker je to itak brezveze... zato pa so sistemi vec-uporabniski, kajne?
gkovac ::
Pravice lahko nastavljaš samo z NTFS file system. Ti mirno spremeni FAT32 v NTFS. Nič se ti ne bo zgodilo.
lp,
MRB0rYS ::
Kako se pa to naredi tudi jaz sem edini uporabnik ampak vseeno bi zaklenu eno mapo kako sem probal pa me je sf*****.
b0rys
bastadu ::
Za zaklep map v Windowsih z enim uporabnikom boš moral poseči po zunanjem programu... Trenutno ne vem nobenega imena takšnega programa, poskusi Google, pa boš sigurno našel kaj pametnega
budi ::
jez mam zj tud fat32 datotečni sistem,a se ga da spremenit v ntfs?
in če se ga da,kako?
imam seveda winxp
in če se ga da,kako?
imam seveda winxp
para! ::
Po pretvorbi particije v NTFS poskrbi, da postavka "Use simple file sharing (Recommended)", v Control Panel/Folder Options/zavihek View, ni obkljukana.
Mape boš lahko zaklepal samo drugim uporabnikom/skupinam. Če si edini uporabnik lahko pravice določaš samo uporabnikom "Guest" accounta. Rabiš administratorske pravice.
Če želiš mape zaklepati pred uporabniki pod istim uporabniškim imenom (nonsense anyone?), pa posezi po kakšnem third-party programu.
Lp
Mape boš lahko zaklepal samo drugim uporabnikom/skupinam. Če si edini uporabnik lahko pravice določaš samo uporabnikom "Guest" accounta. Rabiš administratorske pravice.
Če želiš mape zaklepati pred uporabniki pod istim uporabniškim imenom (nonsense anyone?), pa posezi po kakšnem third-party programu.
Lp
Death before dishonor!
zaklenil bi rad zato ker imam 5 letnega otroka in mislim da nekatere vsebine v mapah ne bi bile primerne za ogled.
ker pa se že malo igra po računalniku in klika je možno da bo kdaj odprla tudi to mapo.
da bi pa še enega userja delal samo zato se mi pa ne zdi smiselno ker računalnika še ne uporablja
ker pa se že malo igra po računalniku in klika je možno da bo kdaj odprla tudi to mapo.
da bi pa še enega userja delal samo zato se mi pa ne zdi smiselno ker računalnika še ne uporablja
Talking on flat is easy!
andrej ::
novega userja moras za njega naredit. drugace ne gre. razen s kaksnim drugim programom, ki ti odklene vsebino po vnosu gesla... samo pazi, da mali ne pogrunta gesla
mala
bom si moral nekaj inštalirat gor, sam ko ne rad nekih x programov gor dajem ki jih sploh ne poznam, saj veš da je to sama "krama"
bom si moral nekaj inštalirat gor, sam ko ne rad nekih x programov gor dajem ki jih sploh ne poznam, saj veš da je to sama "krama"
Talking on flat is easy!
mato22 ::
Kaj pa če bi uporabil recimo programček, s katerim lahko skriješ oz. zakleneš mape?
Sam sem enkrat uporabljal Folderguard in se je kar dobro obnesel. Mapo sem lepo označil kot nevidno in jo ni videl nihče, dokler nisem vnesel passworda in jo ponovno označil kot vidno.
V glavnem uporabna zadeva.
Sam sem enkrat uporabljal Folderguard in se je kar dobro obnesel. Mapo sem lepo označil kot nevidno in jo ni videl nihče, dokler nisem vnesel passworda in jo ponovno označil kot vidno.
V glavnem uporabna zadeva.
para! ::
No, pred pet letno deklico pa res ni problem skriti nekaj mastnih filmčkov
Death before dishonor!
tega sem si naložil in je vredu sam se mi skoz pojavlja okno za registracijo,
saj ko ga nalagaš te opozorijo da se bo občasno prikazovalo sam jaz sem mislil da bo to tako parkrat na teden al pa enkrat na dan, ne pa vsakih 15-20 min
saj ko ga nalagaš te opozorijo da se bo občasno prikazovalo sam jaz sem mislil da bo to tako parkrat na teden al pa enkrat na dan, ne pa vsakih 15-20 min
Talking on flat is easy!
ToniT ::
joeblack:
Ti samo pretvori sistem v NTFS in potem ustvari uporabniško ime za svojo hčerko in ji omejiš pravice. Pozabi na vse ostalo.
Jaz sem na domačem računalniku dal hčerki še zraven up. imena njeno sliko in na začetku pri prijavi lepo klikne na svojo sliko in to je to. Pa še namizje ima urejeno po svoje itd.
Ti samo pretvori sistem v NTFS in potem ustvari uporabniško ime za svojo hčerko in ji omejiš pravice. Pozabi na vse ostalo.
Jaz sem na domačem računalniku dal hčerki še zraven up. imena njeno sliko in na začetku pri prijavi lepo klikne na svojo sliko in to je to. Pa še namizje ima urejeno po svoje itd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NTFSOddelek: Programska oprema | 5371 (4958) | 5er--> |
» | DISK JE POLN !Oddelek: Pomoč in nasveti | 2205 (1994) | imagodei |
» | Enkripcija v XP, še prej pa pretvarjanje FAT32 v NTFS nevarno početjeOddelek: Operacijski sistemi | 2019 (1788) | Microsoft |
» | ? spremeniti FAT32 particijo v NTFS, ne da bi formatiral? Help!Oddelek: Operacijski sistemi | 2732 (2508) | ZLOky |
» | Kako iz NTFS v FAT 32 sistemOddelek: Pomoč in nasveti | 1995 (1927) | Fury |