» »

oneplus one ali galaxy s4

oneplus one ali galaxy s4

vilonja ::

Pozdravljeni, odločam se med nakupom teh dveh telefonov.
Oneplus one dobiš za okoli 320 eur, galaxy s4 pa novega dobim za 270 eur, obadva imata dve leti garancije, pri galaxy s4, boš pa verjetno boljše lahko koristil garancijo.
Rad bi slišal kritike, pa tudi če se s4 še vedno splača kupiti.
Zalo pomembna mi je baterija in pa zaslon. Pri oneplus one sem slišal, da velikokrat lahko pride do napak.
Kaj pa vi pravite, katerega se bolj splača kupiti.
lp in hvala za pomoč

Gathish ::

Jaz imam OPOja, punca ima že leto S4.

OPO je sicer hitrejši, večji, ima pa vsaj meni par zoprnih lastnosti (na primer, ne bere kontaktov iz SIM ipd.). S4 na drugi strani je soliden, ekran je boljši - AMOLED kjer je črna res črna.

Kar se tiče zaslona, bi rekel, da je S4 boljši, ampak manjši. Baterija je pri OPO boljša. Zdrži mi tudi 3 dni če je treba (z nekje 3-4 ur OST-ja). Nekatere moti, da OPO nima SD razširitve, ampak meni je 64GB ok.

Če te skrbi uveljavljanje garancije, si kupi S4 - če to izvzamemo (customer support), se mi zdi OPO boljša opcija - jaz sem s svojim zadovoljen, mi ni žal. Bi pa mogoče namesto S4 gledal Nexusa 5, če sem iskren.

V tem trenutku, bi vsaj jaz osebno izbral OPO kot 1., Nexus 5 kot 2. in S4 kot tretjega - med temi tremi; seveda v kolikor ti ni problematično, da OPO in Nexus nimata SD razširitve.

S4 se seveda še vedno splača kupiti, sploh če je nov za 270€ - zakaj ne, po specifikacijah je še vedno precej dober telefon.

vilonja ::

No glede baterije je s4 zelo dober, potem sem rekel, da je zelo pomemben zaslon, saj se bo na njem gledalo filme in se mi zdi da je 5 inchni zaslon dovolj velik. Nexus 5 ima pa zelo slabo baterijo. Potem pa sem gledal mogoče še one max, saj je zdaj pri mobitelu zelo znižan na naročnino. Je pa zelo velik zaslon, je pa baterija zelo dobra. Kaj pa pravite na ONE MAX.

Gathish ::

Ne, da bi bil S4 slab glede baterije, ampak se mi zdi OPO občutno boljši - za slabo baterijo Nexusa sem pa slišal - odvisno koliko ti to pomeni spet.

Čisto tako, a da bi pa kakšno leto starega Notea3 uzel za nekih 350€ ti pa ne pride v poštev? Garancijo bi še vedno imel, zaslon bi biu size&quality najboljši od vseh...

d4vid ::

Note3 je pravtako med boljsimi kar se baterije tice. Jaz ga priporocam.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

zanhor2 ::

OnePlus One kupi. Zelo dober telefon in hitrejši. Lep clean stock interface nepa sranje ala TouchWiz. + hitrejši update so pri opo-ju
i7 860 | GTX 650 |8GB RAM | 1,5 TB HDD | 120gb SSD | Win8.1 Pro 64-bit

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OnePlus Two (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
34671215 (39927) Yossarian
»

Telefon za 300-350EUR

Oddelek: Mobilne tehnologije
303189 (2190) Dober dan
»

Težave s prednaročili OnePlus One pomenijo ponovitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6425127 (21494) Uporabnik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13748666 (40190) amacar

Več podobnih tem