Forum » Operacijski sistemi » vmware in red hat 8.0 problem
vmware in red hat 8.0 problem
robinzon ::
instaliral sem vmware 4 workstation in na njem red hat linux 8.
sedaj pa imam problem, da mi ne prepozna ne miske ne touchpada8 (laptop mam). poleg tega ne vem kako bi prisel v text mode nacin ob zagonu, ker se nisem instaliral vmware tools, a mi graficni nacin kljub temu dela, smao vedno mi tei naj to instaliram.
no najbolj me zanima kaj naj nardim z misko.
prosim prosim nujno za kak nasvet.
hvala vnaprej
sedaj pa imam problem, da mi ne prepozna ne miske ne touchpada8 (laptop mam). poleg tega ne vem kako bi prisel v text mode nacin ob zagonu, ker se nisem instaliral vmware tools, a mi graficni nacin kljub temu dela, smao vedno mi tei naj to instaliram.
no najbolj me zanima kaj naj nardim z misko.
prosim prosim nujno za kak nasvet.
hvala vnaprej
noraguta ::
kako bi prisel v text mode nacin ob zagonu
ubij gdm oz kdm kar koli ze imas. in crtl-alt-backspace.
simon ::
za text mode spremeni v datoteki /etc/inittab vrstico, ki je sedaj
id:5:initdefault:
v:
id:3:initdefault:
id:5:initdefault:
v:
id:3:initdefault:
dr.J ::
Kaj ti teži in v zvezi s čim?
Najbrž z mišjo, rajt? Najbrz je to HW konfigurator " kudzu".
Preberi njegova sporočila.
Najbrž z mišjo, rajt? Najbrz je to HW konfigurator " kudzu".
Preberi njegova sporočila.
ok.tisto z miško sem rešil.enostavno sem moral dat da mam ps2 miško, čeprav je usb.
vmware tools pa še vedno nevem kako naj instaliram, ker bi moral prit v tekstovni način.
torej če mi prosim kdo napiše kako pridem v tekstovni nači (ukazna vrstica).
hvala vnaprej
vmware tools pa še vedno nevem kako naj instaliram, ker bi moral prit v tekstovni način.
torej če mi prosim kdo napiše kako pridem v tekstovni nači (ukazna vrstica).
hvala vnaprej
dr.J ::
Ko se ti pojavi grafični vmesnik, s kombinacijo tipk Alt-Ctrl-F1 do F6 prideš do tekstovnih konzol (F7 pa nazaj v grafično). Nekje se prijavi kot root in napiši "telinit 3" pa se bo sistem spravil samo v tekstovni način. Potem naredi kar pač moraš, nazaj v grafični način pa prideš s komando telinit 5.
hvala za odgovor, imam se eno vprasanje.
kako pa bi nardil, da bi mi avtomatsko bootalo v graficni nacin, ker sem nekaj "strkal" in se mi zdaj vedno v text mode boota pol pa morm napisat startx.
hvala vnaprej
kako pa bi nardil, da bi mi avtomatsko bootalo v graficni nacin, ker sem nekaj "strkal" in se mi zdaj vedno v text mode boota pol pa morm napisat startx.
hvala vnaprej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu Live CD problemOddelek: Operacijski sistemi | 2637 (1967) | Anteus |
» | reset v linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1220 (1091) | CCfly |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5654 (4880) | marsovec gugu |
» | ne morem bootat v graficni nacin v red hat linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1161 (1113) | robinzon |
» | VmWare problemi in tezave...Oddelek: Operacijski sistemi | 1441 (1223) | gugo |