Forum » Strojna oprema » Prenosnik z okvaro nekje v nekem vezju - kaj z njim?
Prenosnik z okvaro nekje v nekem vezju - kaj z njim?
StarMafijec ::
Torej imam prenosnik, ki ima domnevno okvaro nekje v vezju, sumim da je to nekje na grafični. Občasno mi računalnik zamrzne. Recimo na dan ga moram tako na trdo ugasniti in ponovno zagnati > 15-krat. Najbrž menjava kakih kompoment ne pride v poštev, ker to sploh ni mogoče ali se ne splača. Kaj narediti z njim? Najbrž so RAM, trdi disk, DVD pogon še uporabni. Kaj pa zaslon? S kakim signalom se ta napaja? Bi ga morda koristil za razširjeni desktop na novem prenosniku?
Riff ::
kaj pa če se ti prenosnik samo pregreva ali ga spihaj s kompresorjem ali pa namontiraj dodaten hladilnik za prenosnik
Sem ga spucal par dni nazaj. In ga tudi redno pucam! Res pa je, da ga nekdaj nisem in od takrat naprej me grafična sicer zafrkava (večinoma sploh ne vidim slike ob zagonu računalnika in to vse dokler ne pridem do login okna v Win 7).
Imam HP Pavilion dv6.
Mogoče bi bil pa še kaj uporaben za kak Linux. Ta pač ni tak zahteven glede grafične.
Imam HP Pavilion dv6.
Mogoče bi bil pa še kaj uporaben za kak Linux. Ta pač ni tak zahteven glede grafične.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: StarMafijec ()
HP ni sinonim za kvaliteto? Sedaj imam sicer ogledan Acer ;).
Aja pa tako, kako bi lahko potrdil, da je dejansko nekaj okvarjenega na vezju?
Aja pa tako, kako bi lahko potrdil, da je dejansko nekaj okvarjenega na vezju?
Invictus ::
Daj gor kak CPU Temp, če se ti slučajno pregreva. Če ima visoko temperaturo, zamenjaj pasto na CPU in grafiki.
Mogoče bo bolje. Al pa tud ne ...
Mogoče bo bolje. Al pa tud ne ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Pregreva se ne več, ker je bil pravkar spucan. Se mi je pa prej pregreval, ja.
Bi se splačalo zamenjati celotno matično ploščo z grafično vred? Če se sploh da dobiti še to komponento.
Na bolhi nekdo prodaja isti model za 160 EUR in to z okvarjeno matično.
Bi se splačalo zamenjati celotno matično ploščo z grafično vred? Če se sploh da dobiti še to komponento.
Na bolhi nekdo prodaja isti model za 160 EUR in to z okvarjeno matično.
hojnikb ::
ne. ker to ti ni garancija, da se nebodo spet isti problemi pojavl.
#brezpodpisa
Ja, ampak tudi ni garancije, da se ne bodo podobni ali kaki drugi problemi pojavili pri novem prenosniku.
če boš kupil preverjeno znamko/model, je ta možnost precej manjša.
#brezpodpisa
Sem mislil, da je HP preverjena znamka. Zgleda pa, da grem zdaj na Acer.
Sem pa updejtal BIOS.
Sem pa updejtal BIOS.
mailer ::
Tudi Acer ni ne vem kaj, poglej za Lenovo, Asus, Dell, Toshiba in mogoče celo Medion.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Seveda je. In s tem ni nič narobe, ker imajo dobro robo. Afterall stoji za njimi Lenovo.
#brezpodpisa
TEDY ::
Kolega mi je prinesel HP(probook 6555b) z enakimi simptomi. Po nekaj urnem testiranju z Intel burn testom je bil stabilen. Zašteka pa po 5-10min večje uporabe diska. Enako se zgodi tudi z drugim diskom. Sumim na slab spoj nekje na matični plošči.
S tem, da moram potem čakati do naslednje posebne ponudbe, ki bo ponujala tudi prenosne računalnike. Seveda take, ki bodo meni ustrezali. In seveda na teh računalnikih bo priložen tudi operacijski sitem Windows 8.1, nikakor pa ne Windows 7 ali kaj drugega.
AngelOfDeath ::
Ponavadi je tako da koliko plačaš toliko dobiš.
Medion je že doooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolgo v lasti Lenova.
Medion je že doooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolgo v lasti Lenova.
edit: Slovnica
krneki0001 ::
Kolega mi je prinesel HP(probook 6555b) z enakimi simptomi. Po nekaj urnem testiranju z Intel burn testom je bil stabilen. Zašteka pa po 5-10min večje uporabe diska. Enako se zgodi tudi z drugim diskom. Sumim na slab spoj nekje na matični plošči.
Daj notri namesto dvd-ja caddy in disk vanj, pa potem probaj.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
solatko ::
Daj notri drug disk in instaliraj 8-ico. Če bo enako, je po vsej verjetnosti nekaj slabih spojev na MB in je razen peke ali zamenjave MB z novo, bolj malo možnih rešitev.
Je pač tako, da se HP-ji močno segrevajo na določenem delu prenosnika, posledično se zaradi rahlega zvijanja MB ob zapiranju pokrova, zrahljajo ali popokajo loti na tistem koncu. Pričene se z različnimi naključnimi napakami, dokler prenosnik ne ripne za zmeraj.
Druge firme so gretje komponent na MB in slabe možnosti ohlajanja in zračenja rešile vsaka na svoj način, HP pa na tem področju ni naredil nič.
Je pač tako, da se HP-ji močno segrevajo na določenem delu prenosnika, posledično se zaradi rahlega zvijanja MB ob zapiranju pokrova, zrahljajo ali popokajo loti na tistem koncu. Pričene se z različnimi naključnimi napakami, dokler prenosnik ne ripne za zmeraj.
Druge firme so gretje komponent na MB in slabe možnosti ohlajanja in zračenja rešile vsaka na svoj način, HP pa na tem področju ni naredil nič.
Delo krepa človeka
TEDY ::
@nebivedu -> odlična ideja, vendar nimam caddya. (bom probal dobiti)
@solatko -> sem inštaliral 8 na novi disk in je v 1. zamrznilo pri welcome screenu. Po vnovičnem zagonu je prišlo v windowse, vendar je zaštekalo ko sem obremenil disk.
@solatko -> sem inštaliral 8 na novi disk in je v 1. zamrznilo pri welcome screenu. Po vnovičnem zagonu je prišlo v windowse, vendar je zaštekalo ko sem obremenil disk.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč pri nabavi laptopaOddelek: Pomoč in nasveti | 1681 (1324) | solatko |
» | Nakup laptopaOddelek: Pomoč in nasveti | 5032 (4275) | Blaz93 |
» | Nadgradnja prenosnika ali ...Oddelek: Kaj kupiti | 941 (857) | SLO_Matej |