» »

DMA v Win2K

DMA v Win2K

Hojne ::

a kdo ve kako nastavit DMA tko k v Win98, kjer je samo okence za obkljukat? Mam Plextorja 12/10/32 pa mi v Win2k ful počasneje peče kot pa v Win98. Če pa v Win98 odklopm DMA pol je pa čist isto kot v 2K. Kakšen nasvet:|???

roscha ::

Start -> Settings -> Control Panel -> System -> Hardware -> device Manager -> IDE ATA/ATAPI controller -> desni klik na primarni ali sekundarni kontroler -> properties -> Advanced settings.

Upam da bo pomagalo.

by

JLP ::

Control Panel -> System -> Hardware -> Device Manager -> IDE ATA/ATAPi controlers

Izbereš kanal (primary al pa secondary) pol maš pa rm pod Advanced settings za naštimat za vsako napravo na kanalu posebej.
Live long and prosper!

Hojne ::

Ja sej tm se da prestavlat sam kaj mi pomaga, če dam Device Type na Auto detection in Transfer Mode na DMA if available, pol mi pa spodi piše za oba CD-Rom Teac in Plextorja "Current Transfer Mode: Not Applicable". Nč mi ni jasn.:'(

Hojne ::

Prej sm ga pa mal ukopu. Not applicable je blo zato, ker nism mel na kabl nč prklopln. Za CD-Rom mi zdej piše DMA mode. Aje to dost drgač k Ultra DMA in a je DMA velik bol k PIO??? Hvala za prejšnje napotke.

matevzm ::

NA je ce niams nic priklopljenega, kot si ugotovil. DMA je v redu, ni tako hitro kot UDMA, a za CDROMe dovolj in kar je glavno, ne obremenjuje pri prenosu procesorja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dvdRAM HL-DT-ST GMA-4082N peče prepočasi

Oddelek: Pomoč in nasveti
151142 (959) UzzI
»

Disk v PIO-mode

Oddelek: Strojna oprema
141203 (1018) HroSCeK
»

Teac-ov 40 kratni pekac

Oddelek: Strojna oprema
5840 (780) neo
»

kako v winXP vklopiti DMA

Oddelek: Pomoč in nasveti
6916 (773) the_unborn
»

plextor 16/10/40

Oddelek: Pomoč in nasveti
8846 (730) AngelOfDeath

Več podobnih tem