» »

Micro USB kabel za polnjenje telefona

Micro USB kabel za polnjenje telefona

profii ::

Pozdravljeni,

Iščem micro USB kabel, kateri se bo uporabljal izključno za polnjenje telefona.

Včasih so bili (vsaj po mojem mnenju) najbolj kvalitetni Nokia micro USB kabli, kateri so bili priloženi telefonom. Kakšnega sem še dobil na e-bayu, sedaj so to samo še kopije kopij - nikakva kvaliteta. Naj omenim, da Nokiin kabel, star ~5 let še vedno drži isti telefon tako dobro, da bi ga lahko uporabljal za bungee jumping :). HTCjev kabel je dobil majav konektor po kakšnem slabem letu, Samsungov se zaenkrat drži vredu (2 leti), vendar je polnilec z pritrjenim kablom - 700 mA.

V dobri veri sem kupil 22 AWG micro USB kabel, upal da bo to to, vendar po treh mesecih uporabe je konektor že majav, ne drži se dobro telefona, prekinja stik (ni kriv telefon...). Sedaj sem na drugem identičnem kablu, zaenkrat ok. http://www.ebay.co.uk/itm/PortaPow-High...
Glavni problem so slabi konektorji na vseh "ebay" kablih ali pa tako obupno tanke žice notri, da telefona sploh ne polni - imel sem jih zagotovo že več kot 20 kosov, 7 različnih tipov. Kitajski 1-2 dolar kabli nehajo polnit telefon po parih uporabah, verjetno obupno tanki kabli v notranjosti. V kolikor polni dobro začne nagajati konektor, sam od sebe izpada ali pa izgublja stik.

Išče se dober micro USB kabel, z trpežnim konektorjem in dovolj debelimi žilami da so sposobni pretakati tudi 2A.

Z predlogi na dan, lokacija predmeta ni pomembna (ebay, aliexpress...), cena za pravo kvaliteto tudi ni težava.

Hvala

KTr1sk ::

res je kot praviš preko ebay iz kitajske ti kabli usb micro....delajo in ne delajo...zgubljajo stik..ne vem zakaj se sploh prodajajo, ni vreden nič ..žalost :(
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Map ::

Si probal kontaktirat Nokia Slovenija? Tam bi verjetno znal kaj dobit.

Silck ::

Imam dva Sony-jeva polnilca Ep-880. Eden je star 2 leti(Xperia T), drugi pa 2 meseca (Xperia Z2) in oba delata brez problema. Točno tega modela v SLO trgovinah ne najdem, imajo pa tukaj malo novejši model.

Edit: Novejši ima sicer malo bolj trd kabel ampak oba se trdno držita telefona.
Lp
Danas je teško biti lud... Velika je konkurencija!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Silck ()

Matevz96 ::

Meni osebno najboljši kabel: http://www.amazon.co.uk/Amazon-PowerFas...

GTX970 ::

Sam uporabljam Nokia CA-101:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=...

Če se ti mudi, najdi kakega iz Eu (Item location: uk, eu).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

RejZoR ::

Za 2A toka ne rabiš nobenega posebnega kabla. Tud ne vem zakaj bi bil nek kitajski kabel kakorkoli slabši. Realnost je taka, da je 90% teh kablov kasneje brandanih in prodanih po 10x višji ceni. Delani so pa v isti tovarni.

Res da doma sicer ne uporabljam nobenega iz eBay-a, vsi, ki pridejo s telefoni so mi delal ok, imam pa v službi en MicroUSB kabel iz Merkurja (noben poseben brand) s katerim že mesece vsi polnimo telefone. Še vedno dela bp.

Ponavadi je bolj problem, da folk s priklopljenimi napravami maha okoli, jih uporablja in s kablom šponajo konektor, ki pa se s časom zdeformira, polomi oz nekaj v tej smeri in potem ne deluje več dobro.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

profii ::

@GTX970: tale CA-101 je dober, vendar vse kar sem naročil je bil fake. Edino če bi res bilo kje zagotovilo da je original - napisu na ebayu pač več ne verjamem. Najlažje ugotoviš razliko na tisti klipsni za zvijanje kabla. Original ima mehke robove, fake ostre :)

@rejzor, kupi fake potem govori ko ti bo telefon polnilo z 5 do 10 % na uro, ne pa z 2 A. Zato pa pravim da bi rad kakšno priporočilo, kaj je dobra roba, preden se spet nasankam.
Res je problem v tem kako delaš s kabli, jaz jih načeloma pazim, vendar kitajci in poceni kopije še vedno crknejo.
Točno zato iščem poceni dober kabel, kakor praviš, so kasneje brandani in x10 cena... Kakor je dal Slick link, za 25eur bi moral dobiti 5 kompletov :)

@Map, dobra ideja, bom napisal mail če je kaj stare zaloge....

V prvem postu sem naredil krivico 22 AWG micro USB kablu, še vedno dela super, ko sem pisal post sem imel v roki podobnega kitajca brez etikete, tako da pohvale kablu v linku v prvem postu.
Priporočam: http://www.ebay.co.uk/itm/PortaPow-High... vendar je cena malo višja....

Pozna kdo kakšno cenejšo alternativo?

Edit: @GTX970: poznaš kakšnega zanesljivega prodajalca na ebayu, ta CA101 je ta kabel, kateri mi edini dela že 5 let....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: profii ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Usb C kabel iz kitajske

Oddelek: Pomoč in nasveti
295107 (3980) VIP58
»

Zelo Kratek USB (mini) kabel

Oddelek: Strojna oprema
171995 (1049) solatko
»

5V 2A micro USB napajalec

Oddelek: Kaj kupiti
151755 (1358) rastko22
»

dober usb micro kabel je...

Oddelek: Kaj kupiti
121267 (862) koyotee
»

Iz fotoaparata na tablico

Oddelek: Strojna oprema
172771 (2359) Lonsarg

Več podobnih tem