Forum » Strojna oprema » Nakup in montaža HDD
Nakup in montaža HDD
lolipop2 ::
Pozdravljeni.
Zaradi pomanjkanja prostora na čarunalniku bo potrebno v nakup dodatnega HDD. Odločam se za WD 3TB, --> WD HDD 3TB SATA6GB/S 64MB ali pa WD Purple 4 TB
Moj računalnik ima to opremo:
matična plošča ASUS MAXIMUS III GENE
I7-860 Sockel 1156 boxed
Corsair Modular Power Supply 650W
Intel Postville 160GB SATA SSD 6,4cm 2.5Zoll 34nm MLC Retail box
Geforce GT 610
2TB Samsung green
Sedaj pa vprašanja:
- ali je ta HDD primeren oz. bo kompatibilen z obstoječo opremo? (je 3TB problem?)
- ali je montaža za nekoga, ki se ne spozna na računalnik zahtevna? Je potrebno kaj nastavljati v BIOSu ali pa se samo priklopi disk in ga računalnik sam prepozna in sam nastavi črko pogona (v mojem priemeru bo verjetno E)
- bi bil kateri drugi disk bolj primeren?
- kje bi bil najugodnejši nakup takšnega HDD? Kaj pa enaka serija, le da je 4TB? red ali purple? Bo to kompatibilno brez zapletov?
Najlepša hvala
Zaradi pomanjkanja prostora na čarunalniku bo potrebno v nakup dodatnega HDD. Odločam se za WD 3TB, --> WD HDD 3TB SATA6GB/S 64MB ali pa WD Purple 4 TB
Moj računalnik ima to opremo:
matična plošča ASUS MAXIMUS III GENE
I7-860 Sockel 1156 boxed
Corsair Modular Power Supply 650W
Intel Postville 160GB SATA SSD 6,4cm 2.5Zoll 34nm MLC Retail box
Geforce GT 610
2TB Samsung green
Sedaj pa vprašanja:
- ali je ta HDD primeren oz. bo kompatibilen z obstoječo opremo? (je 3TB problem?)
- ali je montaža za nekoga, ki se ne spozna na računalnik zahtevna? Je potrebno kaj nastavljati v BIOSu ali pa se samo priklopi disk in ga računalnik sam prepozna in sam nastavi črko pogona (v mojem priemeru bo verjetno E)
- bi bil kateri drugi disk bolj primeren?
- kje bi bil najugodnejši nakup takšnega HDD? Kaj pa enaka serija, le da je 4TB? red ali purple? Bo to kompatibilno brez zapletov?
Najlepša hvala
- spremenil: lolipop2 ()
Opkow ::
Velikost diska ni problem.
Priklopis ga na prave kable (sata, power).
V Windowsih izvedes format diska in to je to.
Za storage bi jaz vzel red serijo, velikost pa po zelji. Oz vzami takega, pri katerem dobis najvec za eur - EUR/GB.
Priklopis ga na prave kable (sata, power).
V Windowsih izvedes format diska in to je to.
Za storage bi jaz vzel red serijo, velikost pa po zelji. Oz vzami takega, pri katerem dobis najvec za eur - EUR/GB.
Se pravi, da bi bila 4TB red serija OK. A ni nobenega problema, če piše pri disku, da je namenjen za NAS sisteme? Ne vem, kaj to pomeni....
Ta tu je nagledan: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
tista razlika v EUR ni tak problem. Rad bi čimveč prostora, da rešim težavo.
Se pravi vklopim prave kable na pravo mesto in zaženem računalnik. Potem pa v explorerju desni klik na disk in naredim format ? Bo tako OK?
hvala za pomoč
Ta tu je nagledan: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
tista razlika v EUR ni tak problem. Rad bi čimveč prostora, da rešim težavo.
Se pravi vklopim prave kable na pravo mesto in zaženem računalnik. Potem pa v explorerju desni klik na disk in naredim format ? Bo tako OK?
hvala za pomoč
Opkow ::
Cca leto nazaj ko sem kupoval 3 TB WD disk, sem povprasal kolega, ki se bolj poglablja v te malenkosti, mi je priporocil RED serijo za storage zadeve. Sej mi je razlagal razlike med purple, blue in red, sam sem ze pozabil, oz po resnici povedano, me ni niti prevec zanimalo. :)
Ko bos sel v windowse, disk se ne bo imel dodeljene crke pogona.
Pojdi v Disk Management in tam bos videl disk, ki bo bil obarvan v crno in brez crke pogona.
Z desnim klikom na njega izberes format in tako dalje.
Ko bos sel v windowse, disk se ne bo imel dodeljene crke pogona.
Pojdi v Disk Management in tam bos videl disk, ki bo bil obarvan v crno in brez crke pogona.
Z desnim klikom na njega izberes format in tako dalje.
aaaha! Superca. Potem grem pa dans kar v nakup red verzije. 4 TB bo kar dovolj za en čas. A potem, ko v disk management izberem format in verjetno spet z desnim klikom poimenujem enoto, bo ob naslednjem zagonu vse tipitopi?
A kable oz. sam disk je težko montirat v kišto?
Hvalaaa za info
A kable oz. sam disk je težko montirat v kišto?
Hvalaaa za info
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk za NASOddelek: Strojna oprema | 6195 (2164) | Likalnik |
» | izkušnje z WD RED diski?Oddelek: Strojna oprema | 1664 (1112) | njyngs |
» | Kateri zanesljiv HDD za v NAS za backup?Oddelek: Kaj kupiti | 5725 (5017) | Red_Mamba |
» | Zanesljivost diskov tretjič: 4 TB najbolje, Seagate Barracuda katastrofalno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Diski | 30281 (23216) | Miha 333 |
» | Notranji trdi disk 2TB - 5 različnih vrst ?! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13775 (12269) | SanAndreas |